Σχεδόν σε επανάληψη παίζεται το έργο της πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου.

Πέντε ολόκληρους μήνες το προσωπικό καθαριότητας κι εστίασης του Νοσοκομείου, οι άνθρωποι που εργάζονται με τις περίφημες «ατομικές συμβάσεις» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας της σημερινής κυβέρνησης παραμένει απλήρωτο.
Από την 1/1/2018 που ξεκίνησαν οι νέες συμβάσεις υπηρεσιών σε αντικατάσταση των παλιότερων συμβάσεων «έργου» οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην τοπική υπηρεσία επιτρόπου και το Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπουργείο Υγείας με τις 4-5 νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται για την δουλειά τους.
Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος βαθιά εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το χρόνιο και δίκαιο αίτημα «έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» δεν υλοποιείται με τέτοιου είδους πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια.
Το γεγονός ότι μεμονωμένοι επιχειρηματίες –εργολάβοι που για χρόνια θησαύριζαν, θίγονται από τις ατομικές συμβάσεις που συνάπτουν οι διοικήσεις νοσοκομείων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ευνοούνται. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές των οργανισμών των Νοσοκομείων ανά τη χώρα, οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα, στην εστίαση και στην φύλαξη μειώνονται και καταργούνται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το έργο είναι επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί κι όχι να παρέχεται από το δημόσιο. Το κριτήριο της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνό εργατικό δυναμικό, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει και για μια σειρά άλλων κλάδων του δημοσίου.
Από την άλλη μεριά οι υπηρεσίες επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως και η τοπική εδώ στο νομό Άρτας, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένης εργασίας, συμμετέχοντας κι αυτές στο παιχνίδι πινγκ-πονγκ με μπαλάκι τους εργαζόμενους, μεταξύ κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο που από 14/3/2018 έχει λάβει το φάκελο του Νοσοκομείου, ακόμη σήμερα που μιλάμε ΔΕΝ έχει βγάλει απόφαση! Είναι ακόμη σε εκκρεμότητα εδώ και ΔΥΟ μήνες!
Αλλά έτσι είναι! Δεν ζουν όλοι ΑΥΤΟΙ – υπουργοί και δικαστές- με 400 ευρώ! ΔΕΝ αναρωτιούνται άραγε πως κι αν τα βγάζουν πέρα τόσους μήνες ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ στον βασικό τους μισθό αυτοί οι άνθρωποι κι αυτές οι οικογένειες;
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στην ωμή κοροϊδία, μία μόνο είναι η απάντηση: Συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας και δικαιοσύνης, ενάντια στη στρατηγική Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Να προτάξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να παλέψουμε για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και για μαζικές προσλήψεις σε Υγεία- Πρόνοια- ΕΚΑΒ.
Σαν Σύλλογος, εγγράψαμε από την πρώτη στιγμή όλους τους εργαζόμενους στο σωματείο και δηλώσαμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε ομόφωνα για τις επόμενες μέρες το εξής πρόγραμμα κινητοποιήσεων:
1.  Προκήρυξη Στάση Εργασίας για την Παρασκευή 18 Μάιου 2018, για το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ΙΔΟΧ στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης, 7-11 το πρωί. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
2. 1η και 2 Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στις 11:30 το πρωί με θέμα: «Πληρωμή Δεδουλευμένων προσωπικού καθαριότητας και σίτισης» στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η 3η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Μάιου 2018 στις 11:30 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
3. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση με το πέρας της συνέλευσης
4. Αποστολή Δελτίου Τύπου και ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.
5. Προκήρυξη Στάση Εργασίας για την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, για το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ΙΔΟΧ στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης, 7-11 το πρωί. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας και της εστίασης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το λαό και τους φορείς της πόλης να σταθούν ενεργά στο πλευρό των συναδέλφων μας.
Την λύση πρέπει να την διεκδικήσουμε! Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα με αγώνες κατακτιούνται!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top