Την Πέμπτη 17/5/2018 πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού περιβαλλοντικής παρακολούθησης στο Δήμο Νικολάου Σκουφά από ομάδα εργασίας του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αποτελούμενη από εξειδικευμένο προσωπικό σε περιβαλλοντολογικά και τεχνολογικά θέματα.

Στα πλαίσια του έργου:«Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου»που υλοποιείται από το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, με την συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Νικολάου Σκουφά, εγκαταστάθηκε έναςμετεωρολογικός σταθμός στο ΔΔ Αγίας Παρασκευής και ένας σταθμηγράφος στη γέφυρα Νεοχωρίου.
Με τη βοήθεια ενός δικτύου οργάνων μέτρησης που έχει τοποθετηθεί στην ευρύτερη ζώνη του ποταμού Αράχθου το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου θα δημιουργήσει ένα αυτόματο σύστημα παρακολούθησηςπου θα παρέχει τη δυνατότητα για την έγκαιρη πρόβλεψη και ενημέρωση των αρμόδιων φορέων με στόχο την αποφυγή κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.
Οι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις από το δικτυακό τόπο:  http://www.watcharachthos.eu/
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕπιχειρησιακόΠρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 - ΆξοναςΠροτεραιότητας 2 «ΠροστασίατουΠεριβάλλοντοςκαι ΑειφόροςΑνάπτυξη» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2020.
Τονίζεται η σημαντική και μακροχρόνια συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top