Οι δημότες ψηφίζουν δημάρχους καταρχήν για να διαχειριστούν το σήμερα κι όχι το μέλλον!

Αυτή η πραγματικότητα αναδείχτηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και στους περισσότερους δήμους της χώρας, που άλλαξαν δημάρχους, χωρίς άλλη… αιτία.
Εξάλλου η καθημερινότητα, όπως κι αν κάποιος την ονομάσει, σε μεγάλο βαθμό καθορίζει και την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών.
Δυστυχώς πολλοί δήμαρχοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή την πραγματικότητα.
Δεν ασχολούνται με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Αυτά δηλαδή που ο καθένας μας αντιμετωπίζει κάθε μέρα γύρω του, αυτά που κάνουν πιο καλή την ζωή τους ή την χειροτερεύουν.
Η καθαριότητα στους δρόμους, το άναρχο παρκάρισμα, η ηχορύπανση, η αφισορύπανση, η ανεργία, η έλλειψη δυνατοτήτων και προοπτικών ανάπτυξης δραστηριοτήτων, το οξυμένο κυκλοφοριακό, η ανυπαρξία πηγών εσόδων για την τοπική οικονομία, η μη δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, που σήμερα αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άλλα.
Και να μιλήσουμε και πιο κυνικά, η λαθεμένη τακτική δημάρχων που προωθούν την κατασκευή έργων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής χρονιάς και περιόδου, αναστατώνοντας υπερβολικά τους κοινωνικούς ρυθμούς, είναι εκείνα που εξοργίζουν τον πολίτη, γιατί «βλέπουν» ότι αυτή η (λαθεμένη) τακτική είναι υποτίμηση της νοημοσύνης, είναι προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου, είναι χονδροκομμένο «δούλεμα» του πολίτη.
Αλλά και έργα που αδικαιολόγητα χρονίζουν στην αποπεράτωσή τους, εξαιτίας της μη συστηματικής παρακολούθησης της εξέλιξης των εργασιών τους, είναι αιτίες κι αυτές που οδηγούν σε αρνητική ψήφο στους εν ενεργεία δημάρχους.
Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ο Δήμο Αρταίων.
Χάθηκαν οι εκλογές για τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, γιατί δεν είχε αντιληφθεί ότι τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, είναι εκείνα που μετρούν την ώρα της κάλπης.
Χάθηκαν οι εκλογές γιατί ο εν λόγω δήμαρχος είχε αφήσει «ανοιχτές πληγές» στην λειτουργία της πόλης και άνοιξε και άλλες κατά την προεκλογική περίοδο.
Τρία έργα στον ιστό της πόλης, το OPEN MALL, η αναπαλαίωση του παλαιού Δημαρχείου, η αναπαλαίωση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου (αν και δεν είναι δίκης του αρμοδιότητας), έχουν κάνει άνω – κάτω τη ζωή των κατοίκων της πόλης.
Η δε κατασκευή του αχρείαστου κόμβου στην Ελ. Βενιζέλου και τα υπόλοιπα έργα που τον συνοδεύουν, έχουν προκαλέσει οργή σε όλη την τοπική κοινωνία.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με την ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ περίπτωση ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗΣ του μοναδικού «φιλέτου» της πόλης, του χώρου του Κάστρου και του «ΞΕΝΙΑ», συνέβαλαν στο εκλογικό του «στραπάτσο», με αντίπαλο μάλιστα, από τον ίδιο πολιτικό χώρο που και ο ίδιος κινείται.
Κι ενώ ο ίδιος είχε ως άτομο, αναγνωρισιμότητα 100%, έχασε τις εκλογές, με αντίπαλο, με αναγνωρισιμότητα… 66%!
Αυτά έλεγε η δημοσκόπηση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», που δεν δημοσιοποιήθηκε, κατόπιν παρέμβασης του κ. Τσιρογιάννη.
Όλα τα παραπάνω ας τα λάβει υπόψη του και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΡΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ.
Θα του είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τον ίδιο, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής μας!

Β.Σ.

Υ.Γ.: Τρία αχρείαστα σκαλοπάτια σε μικρό δρομίσκο της Άνω Πόλης, προκαλούσαν προβλήματα στους διαμένοντες σε αυτόν και έκαναν μαρτυρική τη ζωή σε υπέρβαρη συνδημότισσά μας (το έχουμε ξαναγράψει). Κι όμως ο Δήμαρχος ούτε καν ασχολήθηκε με αυτό το προβληματάκι. Γι’ αυτό ούτε και ΜΙΑ ψήφο δεν πήρε από αυτόν τον δρομίσκο!
Χαρακτηριστική περίπτωση… καθημερινότητας!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top