Το ερώτημα είναι εύλογο: «ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ;».

Μια πρώτη απάντηση έδωσε η ίδια στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας τα αίτια που την οδήγησαν σε αυτή την απόφασή της, μόνο στο γεγονός ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, προχώρησε σε μια συμφωνία συνεργασίας με τη ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, για τις επόμενες εκλογές, χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση της δημοτικής ομάδας, αλλά και όσων συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό του, στις προηγούμενες εκλογές.

Μια απόλυτα δικαιολογημένη αιτία, αλλά δεν είναι μόνο αυτή.

Η κ. Βασιλάκη απέφυγε να πεί τα πράγματα με το όνομά τους, για να μην προκαλέσει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος, τόσο στον Γιάννη Παπαλέξη, όσο και στον πολιτικό της χώρο, το ΠΑΣΟΚ.

Ευαισθησίες που σπάνια συναντά κανείς στους πολιτικούς στίβους.

Εμείς θα πούμε τη δική μας άποψη πάνω σε αυτό το γεγονός που προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Άρτας.

Αυθαίρετα γινόμαστε αυτόκλητοι συνήγοροι της κας Βασιλάκη, γιατί είναι ένα πρόσωπο φιλικό προς εμάς, γιατί γνωρίζουμε την πορεία της και την προσφορά της στο Δήμο Αρταίων, γιατί κάποιοι κακόβουλοι (γνωστοί) έδωσαν άλλη διάσταση, εντελώς αυθαίρετη και παντελώς αστήριχτη.

Η Βίκυ Βασιλάκη δεν αντέδρασε στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής συνεργασίας με την Τζένη Ταπραντζή, αλλά στον άτακτο και απολίτικο τρόπο που πήγε να γίνει αυτή η συνεργασία.

Κι όχι μόνο γι’ αυτό.

Ο Γιάννης Παπαλέξης πριν από πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσω συνέντευξής του στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και αργότερα και σε άλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, δήλωσε ότι εγκαταλείπει το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας θέση στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΠΑΣΟΚ.

Πιο απλά μέχρι πρότινος πήγαινε για βουλευτής και ξαφνικά και χωρίς να προηγηθεί κάποια σχετική ανακοίνωσή του, επανέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων και προχωρά μάλιστα και σε συμφωνία συνεργασίας, χωρίς καν να ρωτήσει τους συνεργάτες του.

Και αν το ΠΑΣΟΚ τον έβαζε υποψήφιο και έβγαινε και βουλευτής, τι θα έκανε, θα πήγαινε συνάμα και για δήμαρχος;

Στην τελική, η παραίτησή της δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη συμφωνία που επιδιώχτηκε, αλλά με τον τρόπο που πήγε να γίνει.

Η παραιτηθείσα δεν ήταν μια απλή δημοτική σύμβουλος, ήταν μια συνετή και υπεύθυνη φωνή στο δημοτικό συμβούλιο, υπηρετούσε με πάθος το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου και ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, επί δημαρχίας Γιάννη Παπαλέξη, είχε παρουσιάσει ένα τεράστιο έργο, χωρίς προηγούμενο, όχι μόνο στο Δήμο Αρταίων, αλλά και σε πολλούς άλλους περιφερειακούς δήμους της χώρας.

Με μεγάλο προσωπικό κόστος, ψυχικό, οικονομικό και σωματικό κόστος.

Στα ράφια και στις ντουλάπες πάρα πολλών πολιτών, οικονομικά αδυνάμων συνδημοτών μας, βρίσκονται ΑΚΟΜΑ τρόφιμα και ρουχισμός που διανεμήθηκαν επί των δικών της ημερών.

Η Βίκυ Βασιλάκη, με την παραίτησή της προστάτεψε το κύρος του Δημοτικού Συμβούλου, όπως και η ίδια αναφέρει και δηλώνει παρούσα και δηλώνει ότι δεν παροπλίζεται.

Και είναι βέβαιο, αν το ΠΑΣΟΚ κατεβάσει δικό του υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων, η ίδια θα στρατευθεί στο πλευρό του .

Κι αν αυτό δεν συμβεί, δικαιούται από μόνη της να αποφασίσει το τι θα πράξει στη συνέχεια και για τις όποιες επιλογές της, είναι δικό της και μόνο δικό της δικαίωμα.

Σε κάθε περίπτωση η Βίκυ Βασιλάκη ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, να μην βρίσκεται και πάλι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές του 2023.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΟΥΤΑΙ να αφήσει ένα τέτοιο… «κενό».

 

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top