Ταυτοποιήθηκαν επτά ημεδαποί, μέλη της ομάδας, εκ των οποίων και το αρχηγικό μέλος. Εξιχνιάστηκαν συνολικά -11- περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες . Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -210.000- ευρώ

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Κοζάνης.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας επτά ημεδαπών, έξι ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας από 21  έως 67 ετών, μελών  της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό στέλεχος.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, μέσα από την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων - δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους ομάδας. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών και οι μεταξύ τους σχέσεις.
Όπως προέκυψε, οι δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν μεταξύ τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα από τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2018 και έχοντας ως σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν κλοπές κάθε είδους (από σπίτια, επιχειρήσεις, αγροκτήματα, αποθήκες), σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.
Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αρχηγικό μέλος ήταν ο 67χρονος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους κατά περίπτωση (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης - διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», προπομποί).
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι μετέβαιναν από περιοχή της Βέροιας στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπρατταν τις κλοπές και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός, διευκόλυναν τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Επίσης, για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες είτε με τα στοιχεία τους, είτε με στοιχεία συγγενικών τους προσώπων, είτε με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών («αχυράνθρωπων»).
Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν -11- κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις -210.000- ευρώ.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ενέχονται στα παρακάτω αδικήματα:

•    Κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 5-10-2018, διέρρηξαν δύο μονοκατοικίες στην Ανατολή και στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν συνολικά χρηματικά ποσά, κοσμήματα, 10 χρυσές λίρες και φορητό υπολογιστή.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 20-02-2019, από αποθήκη και αγρόκτημα  στην Καλαμπάκα Τρικάλων, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο και (25) οικόσιτα ζώα.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 24-02-2019, από δύο αγροκτήματα στην Καμπή και στην Γραμμενίτσα Άρτας, αφαίρεσαν (40) οικόσιτα ζώα.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 22-03-2019, από δύο πτηνοτροφικές μονάδες και από αγρόκτημα  σε περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, αφαίρεσαν συνολικά (354) οικόσιτα ζώα.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-03-2019, από αποθήκη στην Ανέζα Άρτας, αφαίρεσαν (40) οικόσιτα ζώα και εργαλεία.
•    Κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 24-05-2019, από επιχείρηση στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, αφαίρεσαν (4.500) μέτρα καλωδίων χαλκού, αξίας (200.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top