Συνέχεια στο δρόμο, πάντα παρών, πάντα ενημερωμένος.
Ο λόγος για τον συντοπίτη μας Βαγγέλη (Βαλάντη) Χουλιάρα, μια χαρακτηριστική μορφή της Άρτας, που όσοι τον ξέρουν και είναι πολλοί, συμφωνούν σε ένα πράγμα: O Βαλάντης ξέρει!
Το λένε οι φίλοι του, το λένε οι γείτονες, το λένε όσοι συζητούν μαζί του για τα κοινά.
Όταν ο Βαλάντης μιλάει, έχει λόγο, άποψη και γνώση.
Δεν είναι απλώς παρατηρητής της καθημερινότητας.
Είναι ενεργό κύτταρο της κοινωνίας και το έχει αποδείξει δύο φορές, όταν κατέβηκε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Άρτας και εκλέχτηκε άνετα και τις δύο, χωρίς φανφάρες, χωρίς προεκλογικά παιχνίδια.
Παιδί γνήσιας Αρτινής κοπής, διατηρεί εδώ και χρόνια παντοπωλείο - πρατήριο άρτου στην οδό Τζουμέρκων, μαζί με τον αδερφό του, τον Γιώργο.
Από εκεί περνάει πολύς κόσμος, όχι μόνο για ψώνια, αλλά και για τον καφέ, για την κουβέντα, για την ενημέρωση. Και φυσικά για την… πλοήγηση.
Ο Βαλάντης λειτουργεί κυριολεκτικά σαν gps.
Ξέρει τι γίνεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε γωνιά της πόλης.
Κι αν κάτι δεν το ξέρει, θα το μάθει και θα σου το πει.
Δεν περιορίζεται όμως μόνο στα επαγγελματικά ή τα επιμελητηριακά.
Είναι ενεργός και στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, αφού εδώ και καιρό εκτελεί χρέη Γραμματέα στην τοπική ομάδα Μέλισσα Άρτας, δίνοντας καθημερινά το «παρών» και στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που χρειάζεται ανθρώπους με μεράκι και σταθερή παρουσία.
Εκλεγμένος με τον συνδυασμό του πρώην προέδρου Γιάννη Γκολομάζου, είναι από τις περιπτώσεις που δεν ασχολούνται με τα κοινά για να φανούν, αλλά επειδή πραγματικά νοιάζονται.
Κι όπως ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό, ο Βαλάντης ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.
Τον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και πολύ καλά κάνει.
Γιατί άτομα σαν κι αυτόν δεν περισσεύουν. Ούτε στον Δήμο Αρταίων, ούτε ευρύτερα.
Ο Βαλάντης ξέρει, τον ξέρουν, τον γνωρίζουν.
Τον ξέρει η πλατεία, τον ξέρουν οι δρόμοι, τον ξέρει η πόλη, τον ξέρει και ο κάμπος.
Από τα στενά της Άρτας μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό του Νομού, όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τον «άνθρωπό μας».
Γιατί είναι δικός μας.
Και γιατί, πολύ απλά, ο Βαλάντης ξέρει!
Β.Σ.