Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, κινήσεις υψηλής ταχύτητας και παρασκηνιακές επαφές φέρνουν πιο κοντά από ποτέ το νέο πολιτικό εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρά στη δημιουργία νέου κόμματος, το οποίο, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί επίσημα τον Ιανουάριο του 2026. 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας, οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, ενώ το σχέδιο για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Το νέο κόμμα θα απευθύνεται στον προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς, με ξεκάθαρη στόχευση τη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας. 

Το στρατηγικό πλάνο, όπως προκύπτει από συζητήσεις στενών συνεργατών του Τσίπρα, προβλέπει μια αυστηρή διαδικασία επιλογής στελεχών, διπλό «φιλτράρισμα» προσώπων, υψηλά κριτήρια πολιτικής συνέπειας και ξεκάθαρες θέσεις.

«Δεν υπάρχει χώρος για λάθη και πρόσωπα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής», μας ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, πρόσωπο στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει απόλυτη και ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη. 

Η άψογη πολιτική της συμπεριφορά, οι στοχευμένες παρεμβάσεις της και η συνεπής στάση της, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, φέρονται να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Τσίπρα να την τοποθετήσει σε θέση κλειδί.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διακριτικές επαφές με πρώην υπουργούς, βουλευτές, αυτοδιοικητικά στελέχη και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου.

«Οι πόρτες χτυπιούνται αθόρυβα» και τα μηνύματα από την περιφέρεια είναι εξαιρετικά θετικά.

Στόχος του νέου κόμματος είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή πολιτική ταυτότητα, μακριά από τις «παθογένειες του παρελθόντος», που θα απαντά στα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

Η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο Ιανουάριος του 2026 θα ανοίξει ουσιαστικά τον κύκλο προετοιμασίας για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.

Το νέο κόμμα του Τσίπρα φιλοδοξεί να καλύψει το κενό στον προοδευτικό χώρο, να συσπειρώσει απογοητευμένους ψηφοφόρους και να αποτελέσει τον βασικό πόλο αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται ιδιαίτερα πυκνοί πολιτικά, με διαρροές, ανακατατάξεις και διεργασίες που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

 

«Π»