«ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ» σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μας λέει, με ανακοίνωση – καταγγελία της, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, η οποία πρόσκειται στο… ΚΚΕ!

«Συντρόφια» μη… μαλώνετε!

Πάντως διαβάζοντας την εν λόγω ανακοίνωση – καταγγελία της Διοίκησης του Ε.Κ.Α., δεν καταλάβαμε την… αφορμή!!!

Διότι με «φήμες» και «ψιθύρους», δεν «κάνουμε χωριό»! Ονόματα και διευθύνσεις κύριοι του Ε.Κ.Α.!

Διότι κι εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»… ψάχνουμε να «εντοπίσουμε» τον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και… πέφτουμε σε… «ντουντούκες»!

Η δημοτική παράταξη Δήμου Αρταίων «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», πήρε την πρωτοβουλία για Ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου και μπράβο της.

Τώρα τα περί «Ομάδας Πρωτοβουλίας» και τα περί «αλληλέγγυων πολιτών», για αυτό το θέμα, είναι για… αγρίους!

Και τα περί παραχώρησης (!!!) των γραφείων της εν λόγω δημοτικής παράταξης, για να στεγαστεί το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, αν δεν προσφερθεί άλλος χώρος, είναι… χαζός λαϊκισμός!

Πάντως το θέμα της Ίδρυσης Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, είναι πολύ σοβαρό και δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε κομματική καπηλεία και σκοπιμότητα!

Και χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις εκείνων που είχαν αυτή την πρωτοβουλία, τους λέμε ότι αυτό το θέμα θα το… «κάψουν», όπως το… χειρίζονται! Και είναι… κρίμα!!!

Για μια φορά, ας μας ακούσουν και οι αρτινοί ΣΥΡΙΖΑίοι που επενδύουν κομματικά, σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα! Η Άρτα είναι μια μικρή πόλη και τα μέλη της κοινωνίας της, είναι μια… οικογένεια!

Και κομματικά παιχνίδια, δεν χωράνε!

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αυτές τις μέρες, η Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου μας, τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, έδινε τα… ρέστα της! Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας εξασφάλιζαν τα γιορτινά τους τραπέζια, με τη φροντίδα της Δημοτικής μας Αρχής.

Ευχόμαστε φέτος, να μην φανεί έντονα η απουσία της ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, διότι αισθητή, σίγουρα θα γίνει!!!

Γέμισε η πόλη της Άρτας από αδέσποτα σκυλάκια και οι τοπικοί μας άρχοντες επιμένουν να αισιοδοξούν πως το πρόβλημα θα επιλυθεί από μόνο του!

Ο προηγούμενος δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ πριν από έναν περίπου χρόνο την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, καλώντας για αυτό, τους δημάρχους της περιοχής της Άρτας και της Φιλιππιάδας, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Άρτας και ομόφωνα αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, δια της ίδρυσης του προαναφερόμενου καταφυγίου.

Εξουσιοδοτήθηκε λοιπόν ο τότε δήμαρχος Αρταίων για τις παραπέρα ενέργειες!!!

Οι οποίες ενέργειες «εξαντλήθηκαν» στην τοποθέτηση ταϊστρων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Και οι οποίες ταϊστρες εντός ολίγων ημερών… αχρηστεύθηκαν! 

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές οι τότε δήμαρχοι Αρταίων, Γ. Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων, Ν. Σκουφά και Ζηρού που είχαν συναποφασίσει για την ίδρυση Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, δεν πέτυχαν την επανεκλογή τους!

Μα κανένας τους! Τους φάγανε τα… αδέσποτα;

Και το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά τη… «ζωώδη» μεταχείριση ενός αδέσποτου, από κάποιους νεαρούς της περιοχής μας, οι οποίοι έβαλαν φωτιά για να το κάψουν.

Επανήλθε λοιπόν στην επικαιρότητα από μια «απάνθρωπη» μεταχείριση ενός αδέσποτου κι όχι από το ίδιο και υπαρκτό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Άρτα.

Ο νέος δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ… «υποσχέθηκε» αντιμετώπιση του προβλήματος, στο «κουβεντιαστό» με τους συμβούλους του!

Μήπως ο νέος δήμαρχος πρέπει να υιοθετήσει την πρωτοβουλία του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ;

Είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα, είναι και ο μόνος εφικτός και προσφερόμενος τρόπος, για την αντιμετώπισή του!

Πριν δυο χρόνια ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» αποφάσισε να αξιοποιήσει μια μικρή έκταση (ένα στρέμμα), κοντά στο Νεοχωράκι, για την προσωρινή φιλοξενία μικρού αριθμού αδέσποτων ζώων. Μάλιστα προχώρησε και στην περίφραξη αυτού του χώρου, στην ύδρευσή του, αλλά και στην πρόχειρη κατασκευή χώρου υποδοχής! Είχε μάλιστα εξασφαλίσει τροφή έξι μηνών, για τριάντα περίπου ζώα, είχε δρομολογήσει και την κατασκευή μικρών καταλυμάτων για αυτά, είχε εξασφαλίσει και την εθελοντική προσφορά εργασίας και φροντίδας τους, από φίλο μας κτηνίατρο.

Και ήρθε η ώρα της αναγκαίας αδειοδότησης! Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας ζήτησαν μια… βαλίτσα δικαιολογητικά και προδιαγραφές ανέγερσης… νοσοκομείου – ξενοδοχείου!

Σηκώσαμε τα χέρια και… «μουντζώσαμε», προς Βορά, Νότο, Ανατολή και Δύση!

ΛΕ-ΣΤΑΣ   

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top