Μετά την θορυβώδη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, από αντιμνημονιακό, σε μνημονιακό κόμμα, την αβασάνιστη και πανηγυρική ψήφιση του 3ου μνημονίου, την εσπευσμένη προκήρυξη εκλογών εξπρές και τη διάσπαση που ακολούθησε, με την αποσκίρτηση της «Αριστερής Πλατφόρμας» και ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας έγινε… «ΘΕΡΙΝΟΣ»!

Βάρεσαν «διάλυση», κατά πως συνηθίζεται να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Διότι μπορεί το κόμμα αυτό να πέτυχε να γίνει κυβέρνηση και να φτάσει το 36%, τοπικά η δύναμή του, σε στελέχη και μέλη παρέμεινε η ίδια, που είχε κι όταν το ποσοστό του ήταν 4%.

Τα ίδια πρόσωπα, ανακυκλώνονται σε όλους τους ρόλους και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας αυτού του χώρου.

Τα τελευταία δε χρόνια, οι τοπικές κομματικές οργανώσεις, ήταν ελεγχόμενες από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, γεγονός που επέτρεψε και προκάλεσε την ανάπτυξη δράσεων αρκετών κομματικών συνιστωσών.

Με σημαντικότερη, αυτή της Αριστερής Πλατφόρμας, στην οποία τοποθετούνται και ο πολιτευτής ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ, αλλά και η υποψήφια δήμαρχος Αρταίων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ.

Ακόμη σε αυτή τη συνιστώσα «ταυτοποιούνται», ο πρώην δήμαρχος Αρταίων ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΚΟΣ και άλλοι, όπως τα επτά μέλη της Ν.Ε. Άρτας που ήδη παραιτήθηκαν.

Πρόκειται για τους: ΒΑΣΩ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΕΒΙΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΠΕΣΛΗ, ΣΤΑΥΡΟ ΠΙΣΤΙΩΛΗ, ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΟ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΚΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ.

Με δήλωσή της διαχώρισε τη θέση της από το ΣΥΡΙΖΑ και παραιτήθηκε από την Κεντρική του Επιτροπή, η ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ.

Τέλος σχεδόν το σύνολο των προαναφερόμενων, θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση του νέου κόμματος «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», με πρόεδρο τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, που θα γίνει εντός των ημερών στην Αθήνα, με στόχο την περιφερειακή οργάνωση και την καταγραφή ενδιαφερόμενων, για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος, κάτι που αποτελεί πρώτο και κυρίαρχο πρόβλημα αυτής της κίνησης.

 

                                                                                                                                 Λ.Σ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top