Εγκρίθηκε στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2018. Τα διαθέσιμα κονδύλια είναι για μια ακόμη χρονιά μειωμένα, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερα προβλήματα στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων και δημιουργεί την ανάγκη για εξεύρεση χρηματοδότησης από άλλες πηγές, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος.

Η κρατική επιχορήγηση επενδυτικής δαπάνης για το 2018 περιορίζεται σχεδόν στο 1 εκ. ευρώ, από τα σχεδόν 5 εκ. ευρώ που ήταν αθροιστικά για τους Δήμους που συνέθεσαν τον Καλλικρατικό Δήμο Αρταίων. Παρά τις δυσκολίες, φέτος το Τεχνικό Πρόγραμμα αριθμεί 89 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ, από ΣΑΤΑ, δημοτικούς και περιφερειακούς πόρους, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ.
«Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Κράτος,  ώστε να μπορούσαμε να κάνουμε και να προγραμματίσουμε ακόμη περισσότερα έργα, ωστόσο πρέπει να περιοριστούμε σε όσα χρήματα μας έρχονται και να διεκδικήσουμε πόρους από αλλού, ιεραρχώντας τις ανάγκες μας» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος ανέφερε μια σειρά έργων που έχουν ενταχθεί ή έχουν υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως το Ειδικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) στο Γλυκόριζο (ΕΣΠΑ, 3.8 εκ. ευρώ), η νέα Γεφύρωση στον ποταμό Άραχθο (ΠΔΕ, 6.5 εκ. ευρώ), Αναπαλαίωση Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας (ΕΣΠΑ, 2 εκ. ευρώ), Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, Αναπλάσεις, Αντιπλημμυρικά έργα κ.α.

Νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Μιλτιάδους
Στο μεταξύ, νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μιλτιάδους, μετά την παραίτηση (προκειμένου να οριστεί Αντιδήμαρχος) της Θεανώς Γραμματικού. Ο κ. Μιλτιάδους έλαβε 20 θετικές ψήφους και μια λευκή.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top