Στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στάλθηκε επιστολή κατοίκων της Γέφυρας, κατά των κέντρων διασκέδασης, που λειτουργούν σε αυτή την περιοχή.
Και βέβαια και αυτή η επιστολή είναι ανώνυμη, όπως και η προηγούμενη, που έγινε αφορμή να παρέμβουν η Αρχαιολογία και άλλες τοπικές Αρχές, σε πρώτη φάση, με αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ έκανε παρέμβαση στην Αρχαιολογία, ζητώντας... ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, όπως γίνεται σε όλη τη χώρα, από την εν λόγω υπηρεσία, καθόσον και δυστυχώς, τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, είναι τα μόνα που ακόμη συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν διαφωνούμε με τις αντιδράσεις, έστω και αν είναι ανώνυμες, των κατοίκων του Γεφυριού, μάλιστα και υπερθεματίζουμε όσον αφορά την ηχορύπανση.
Διαφωνούμε όμως, με τα επιχειρήματά τους, ότι «σε κανένα αρχαιολογικό χώρο δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση...».
Σε όλη την ελληνική επικράτεια, αυτή ακριβώς η κατάσταση επικρατεί.
Και οι εν λόγω επιστολογράφοι, αν επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη, θα πεισθούν για αυτά που λέμε.
Συμβαίνουν και χειρότερα, συμβαίνουν απερίγραπτες καταστάσεις.
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη της όποιες και υποτιθέμενες... «αρχαιολογικές ευαισθησίες» και ας μιλήσουμε για την ουσία.
Η οποία ουσία, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δυο όψεις.
Η μία, έχει σχέση με την κοινή ησυχία και το δικαίωμα του κάθε πολίτη, να απολαμβάνει αυτή την ησυχία στην κατοικία του, να ξεκουράζεται από τη δουλειά του, να μπορούν τα μέλη της οικογενείας του, να ζουν ήρεμα και χωρίς οχλήσεις.
Η άλλη όμως όψη, είναι εντελώς διαφορετική!
Είναι εκείνη που αφορά την ίδια τη ζωή, την κάθε τοπική κοινωνία και την επιβίωση των μελών της, εν μέσω μια πρωτόγνωρης και απάνθρωπης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Στην πόλη μας, τα μαγαζιά αυτού του είδους, ταβέρνες, ψησταριές, καφενεία, μπάρ, κλάμπ κλπ., απασχολούν πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον επαγγελματικό κλάδο.
Ζούνε εκατοντάδες οικογένειες από αυτές τις «θορυβώδες» δραστηριότητες κι αν εφαρμοστούν απόλυτα οι σχετικοί νόμοι, όλες θα βάλουν... «λουκέτο»!.
Θα μας πείτε και πρέπει να χάνουν τον ύπνο τους ή να ζουρλαίνονται οι πολίτες, για να επιβιώσουν αυτά τα μαγαζιά;
Όχι βέβαια!
Στη Γέφυρα, από όσο θυμάμαι, τα τελευταία... 70 χρόνια υπήρχε πρόβλημα από την ηχορύπανση που προκαλούσαν με τη λειτουργία τους, αυτά τα καταστήματα, όπως το ίδιο συνέβαινε και συμβαίνει και σε άλλα σημεία της πόλης, αλλά και σε χωριά του νομού.
Ακόμη και επί της «Σκουφά» υπήρχαν παλιότερα... κλαριτζίδικα!
Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται δικαίως, για την κατάσταση που επικρατεί στη Γέφυρα, όπως  επαναλαμβάνουμε και σε άλλα σημεία της πόλης, δεν ήταν και δεν είναι θαμώνες αυτών των καταστημάτων;
Τα παιδιά τους δεν επισκέπτονται και δεν διασκεδάζουν σε μαγαζιά και σε κλάμπ, σαν αυτά της Γέφυρας;
Ζούνε εκτός της τοπικής κοινωνίας ή θέλουν την ησυχία τους, στο κονάκι τους και τα επακόλουθα της δικής τους διασκέδασης και των παιδιών τους, να τα υποφέρουν άλλοι, άλλων περιοχών;
Επί εποχής των «παχιών αγελάδων», όλοι το γλεντάγαμε και όλα τα ανεχόμασταν, επί... κρίσης, όλα μας φταίνε!
Και στην περίπτωση η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, από όλες τις πλευρές, είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για όλους.
Οι καταστηματάρχες ας μην κάνουν και κατάχρηση της όποιας ανοχής των πολιτών και οι κάτοικοι της περιοχής της Γέφυρας, ας συμμερίζονται αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, «ζωή» δίνουν στην περιοχή τους, δουλειά προσφέρουν σε νέους και είναι και οι μόνοι που ακόμη κρατάνε όρθια την τοπική οικονομία.
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ λοιπόν και ΥΠΟΜΟΝΗ και ας μην βγάζουμε από μόνοι μας, τα μάτια μας, τουλάχιστον μέχρι να περάσει η κρίση, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο!!!
 
«Π»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο συντάκτης αυτού του κειμένου, διαμένει στην οδό Μελλισουργών και η ζωή του, όπως και όλων των άλλων του δρόμου, είναι μαρτυρική, από το θόρυβο που προκαλούν όλη τη νύχτα, μηχανάκια χωρίς εξατμίσεις, μηχανές μεγάλου κυβισμού, που κάνουν σούζες, φορτηγά σαραβαλάκια, που όταν ανεβαίνουν, σείονται τα θεμέλια όλων των σπιτιών, μεθυσμένοι νεαροί που ουρλιάζουν σαν ινδιάνοι και πολλά άλλα, καθόλου «μελωδικά» για την ηρεμία τους.
Οι εν λόγω κάτοικοι τι πρέπει να κάνουν, να ζητήσουν να κλείσει ο δρόμος τους ή να... μεταφέρουν τις οικοδομές τους εκτός πόλεως, για να βρουν την ησυχία τους;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top