Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Στύλιος παρέστη  στη διημερίδα «Ανάπτυξη σύγχρονων θερμοκηπιακών επιχειρήσεων»,  που διοργάνωσε στην Άρτα  το ΤΕΙ Ηπείρου  σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας.  Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παδείας χρηματοδότησε τη συγκεκριμένη εκδήλωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος». Το Υ.ΠΑΙ.Θ ενθαρρύνει και προωθεί δράσεις για την ενημέρωση και τη στήριξη των νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. 

Συγκεκριμένα,  ο κ. Στύλιος τόνισε ότι ο ίδιος θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα εξαντλήσει όλους  τους τρόπους,  ώστε να εξασφαλιστούν   χρηματοδοτούμενα προγράμματα από ευρωπαϊκά κονδύλια  που θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ατόμων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε προγράμματα για νέους ηλικίας 18-24 ετών.

 «Ενθαρρύνουμε  τους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή, παρέχοντας τους παράλληλα την κατάλληλη τεχνογνωσία και υπεύθυνη ενημέρωση. ‘Εχουμε ανάγκη από επιστημονικά καταρτισμένους νέους, για να  παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική  διαθέτει αυξημένα κονδύλια για τη θερμοκηπική καλλιέργεια και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας στο χαιρετισμό του.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να τον θεωρεί σύμμαχο του στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε  στα προγράμματα που υλοποιεί  η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς . Τα προγράμματα  απευθύνονται στους νέους και τους προσφέρουν ευκαιρίες και πληροφόρηση για την απασχόληση, τον εθελοντισμό, τη διαπολιτισμικότητα, την παιδεία, τον πολιτισμός.

Έκλεισε τον χαιρετισμό του ευχόμενος καλά αποτελέσματα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top