Τα σοκαριστικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, της περασμένης Κυριακής, αλλάζουν και τα δεδομένα για το Δήμο Αρταίων, σύμφωνα με δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και με εκτιμήσεις στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές ανοικτά πλέον εκφράζονται σε δημόσιες συζητήσεις.

Και τούτο, διότι, η διαφορά του 5% στην Άρτα, μπορεί να είναι μικρή, σε σύγκριση με το 20% της πανελλαδικής διαφοράς, όμως κάποια λάθη του παρελθόντος όσο κι αν είναι μακρινά, έχουν ήδη συμβάλει στην αρνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων, στις δημοτικές του ερχόμενου Οκτωβρίου.
Καθόσον η επόμενη και καθοριστική για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογική δοκιμασία, είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.
Συνεπώς αν συνεχιστούν τα ίδια λάθη, θα προκύψει και δεύτερο εκλογικό «στραπάτσο».

Κι αυτά έχουν σχέση:

1. Με την απολίτικη και αναίτια σύγκρουση της Ν.Ε. Άρτας, με την υποψήφια δήμαρχο Αρταίων ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, την επόμενη των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, παρασυρόμενη από κάποια στελέχη της, που λειτούργησαν αρνητικά σε αυτή την περίπτωση, και για λόγους προσωπικών πικριών, από το εκλογικό αποτέλεσμα και

2. Ενώ από το χώρο της Ν.Δ. ήδη εκδηλώθηκαν δύο υποψηφιότητες για το Δήμο Αρταίων, από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεκίνησε καμία διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση.

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα επιλογής του προσώπου που θα ηγηθεί ψηφοδελτίου, ικανού να απευθυνθεί στον κόσμο της Κεντροαριστεράς της Άρτας, αλλά και με προσβάσεις προς το χώρο της Δεξιάς.
Προφανώς δεν υπάρχει και διαθέσιμο άτομο, που να έχει και οικονομικές δυνατότητες κάλυψης των αναγκών ενός αξιοπρεπούς προεκλογικού αγώνα, με υψηλούς εννοείται στόχους κι όχι μόνο για καταγραφή της κομματικής δύναμης.
Δυσκολίες και προβληματισμοί που οδηγούν σε άμεση αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου.
Οι σκέψεις που κυριαρχούν και αναδεικνύονται σαν πρόσφορες επιλογές, λογικά καταλήγουν στην εκ νέου στήριξη της υποψηφιότητας της ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, η οποία, στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει ποσοστό 42% κι αν είχαν αποφευχθεί κάποια λάθη τακτικής, για τα οποία η ίδια δεν έφερε ευθύνη, ίσως να κερδίζονταν και ο Δήμος Αρταίων.
Όπως και να χει, για το ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, η διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων, πρέπει να είναι μονόδρομος και το όνομα της ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, θα πρέπει να είναι ανάμεσα στις άλλες επιλογές που ενδεχομένως υπάρχουν ή αναζητούνται.
Τέλος το γεγονός ότι η κ. Ταπραντζή έχει ήδη ανακοινώσει και δεκάδες ονόματα υποψηφίων συμβούλων και σύντομα θα ανακοινώσει και άλλους και συνάμα έχει την αποδοχή και στήριξη πολλών στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, είναι κάτι που ενδεχομένως να είναι και η λύση – επιλογή για τη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων. Ίσως να αποτελέσει και ιδανική λύση και για τις δύο πλευρές!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top