Τις τελευταίες μέρες και σχεδόν σε όλα τα τηλεοπτικά Δελτία Ειδήσεων «εκθειάζονται» οι ιδιότητες της θεραπευτικής κάνναβης η οποία άρχισε ήδη να συνταγογραφείται και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 θα πάρει και την έγκριση του ΕΟΦ.

Σε εκπομπή της ΕΡΤ έγινε σχετική συζήτηση, στην οποία πήρε μέρος και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας και τονίζοντας τις ιδιότητες σκευασμάτων κάνναβης, για πάρα πολλές ασθένειες, όπως: Σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, μυϊκούς πόνους, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αυτοάνοσα, ψωρίαση, δερματικές παθήσεις κ.α.
Στο περιβάλλον του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», υπάρχει άτομο το οποίο εμφάνισε πριν από 4 χρόνια έρπη ζωστήρα και από τότε μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει ανυπόφορους μυϊκούς πόνους, που σε κάποιες στιγμές ξεπερνούν και εκείνους της μεταστατικής καρκινοπάθειας.
Δοκίμασε κάθε είδους φαρμάκων και παυσίπονων, αυτοκόλλητα και έμπλαστρα, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Όπως αποτέλεσμα δεν βρήκε από βελονισμό ή ιατρεία πόνου.
Με αφορμή τον σχετικό ντόρο αυτών των ημερών, αναζητήσαμε πληροφορίες γύρω από την κάνναβη, δεν βρήκαμε άκρη, αλλά άτομα που είχαν το ίδιο πρόβλημα ή άλλα προβλήματα που προκαλούσαν πόνους, μας είπαν ότι υπάρχουν στο εξωτερικό σκευάσματα κάνναβης, που τους βοήθησαν τα μέγιστα στις δικές τους παθήσεις.
Σκευάσματα κάνναβης υπάρχουν και στην Άρτα, στην οδό Βασιλέως Πύρρου 40 (έναντι Αγ. Θεοδώρας).
Το επισκεφθήκαμε και ο ιδιοκτήτης με μεγάλη υπομονή και υπευθυνότητα, μας ενημέρωσε σχετικά, απάντησε πειστικά σε πολλές ερωτήσεις μας και κατέληξε λέγοντας: «Η κάνναβη είναι ένα προϊόν με ευεργετικές ιδιότητες για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών. Ένα φυτό τόσο παρεξηγημένο και ταυτόχρονα τόσο πολύτιμο για την υγεία μας»!
Και πρόσθεσε: «Για κάθε ασθένεια και κάθε περίπτωση, υπάρχουν αντίστοιχα σκευάσματα»!
Τέλος αυτό το κείμενό μας θα μπορούσε να θεωρηθεί και διαφημιστικό, αλλά δεν είναι. Γράφτηκε εξαιτίας της δικής μας περίπτωσης, με το σκεπτικό, μήπως κάποιος ή κάποιοι άλλοι, βρουν λύση στο δικό τους πρόβλημα, που μέχρι τώρα δεν την βρήκαν!

 

«Π»
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top