Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

Έκτακτη συνεδρίαση με τη μορφή του κατεπείγοντος πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 7 το απόγευμα  στο Δημοτικό Κατάστημα  Πέτα (Θέση Κορακοφωλιά),  από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Στη συγκεκριμένη Συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κλείσε την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο Δήμος και το Δημαρχείο, τα κοινοτικά γραφεία,  οι παιδικοί σταθμοί και το βοήθεια στο σπίτι με την ελπίδα η Κυβέρνηση να σκύψει με κατανόηση και πραγματικό ενδιαφέρον πάνω στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ένα Δήμο με βαριά ιστορικότητα σε όλη του την επιφάνεια, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα του και να με μελετημένες κινήσεις  να αποτελέσει ένα Δήμο πρότυπο για την περιοχή.
Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση μετά το διήμερο κλείσιμο του Δημαρχείου, το δεύτερο σκέλος της πρότασης του Δήμαρχου κ. Κώστα Παπασιώζου είναι η μίσθωση λεωφορείων, χωρίς την επιβάρυνση του Δήμου, ώστε οι Δημότες να μεταφέρουν επιτόπου την αγανάκτηση τουςενισχύοντας με την φυσική τους παρουσία τις διεκδικήσεις  τους  προς τα αρμόδια Υπουργεία.  
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση τα είχε όλα…
Ένταση, ακραίους χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς τόσο που να μην εναρμονίζεται το όλο σκηνικό με την ανάγκη ενός συναινετικού κλίματος ώστε η απερχόμενη πλευρά να συμπράξει σεβόμενη και την ετυμηγορία του λαού προς κατευθύνσεις που η νέα Δημοτική  αρχή θα επιλέξει και θα προτείνει.
Ήρθαν οι αριθμοί για να τροφοδοτήσουν την ανάγκη για την συγκεκριμένη συνεδρίαση  αφού η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου Νικολάου Σκουφά εμφανίζεται με μελανά χρώματα με προτεινόμενες λύσεις από την πλευρά του Υπουργείου να είναι η δανειοδότηση έως το ύψος του οφειλόμενου ποσού ή η αύξηση τελών, χωρίς αυτά να ικανοποιούν την πλευρά του κ. Κώστα Παπασιώζου.
Σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στηνΔημοτική Επιτροπή τα οικονομικά στοιχεία που παρέλαβε  η Διεύθυνση Οικονομικού από  8-2- 2024 εμφανίζουν ανεξόφλητα  τιμολόγια  συνολικού ποσού 4.433.166,06 ευρώ.
Μπορεί τα νούμερα να μας ζαλίζουν όμως αυτό που «έκλεψε» την παράσταση δεν ήταν μόνο αυτό.
Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης με τον κ. Δήμο και την Γεωργή από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράζονται απρεπώς προς την πλευρά του νέου Δήμαρχου κ. Κ. Παπασιώζου και προς τον ίδιο προσωπικά.
Τα «βέλη» από την κ. Γεωργή δέχθηκαν και εργαζόμενοι στο Δήμο Νικολάου Σκουφά εκτιμώντας από την ίδια, ότι δεν διαθέτουν την απαραίτητη Αυτοδιοικητική εμπειρία για να προσφέρουν ούτε καν εθελοντικά.
Ο κ. Παπασιώζος από την πλευρά του επέρριψε ευθύνες στην κ. Γεωργή για οικονομικούς χειρισμούς και κατά την θητείας της ως Αντιδημάρχου Οικονομικών η οποία τέλεσε για κάποιο χρονικό διάστημα χρέη και Δημάρχου.
Οι τόνοι ανέβαιναν διαρκώς σε σημείο που ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Ελευθέριος Βαρέλης να ζητήσει ολιγόλεπτη διακοπή ώστε να ηρεμίσει η κατάσταση.
Σε όλο αυτό το σκηνικό, βουβή αλλά με τη σημασία της, ήταν η παρουσία του πρώην Δήμαρχου Νικολάου Σκουφά κ. Ε. Γιαννούλη.
Η συνεδρίαση καλύπτονταν Δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά κάτι που για τους γνωρίζοντες είναι πράγμα σπάνιο για το συγκεκριμένο Δήμο που ήταν ως και απαγορευτική η Δημοσιογραφική παρουσία στις Συνεδριάσεις παρά τον κανονισμό που επιτρέπει και παρουσία δημοτών.
Προς τιμήν του ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  ευχαρίστησε για την παρουσία τους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημότες και προέτρεψε αυτό να συμβαίνει και σε επόμενες Συνεδριάσεις.
Γενικότερα όμως το κλίμα και η ένταση δεν ήταν ταυτόσημα με  το αποτύπωμα που αφέθηκε σε χειρισμούς και καταστάσεις από τις απερχόμενες Δημοτικές Αρχές, ούτε ήταν αρκετή η άρνηση του ύψους του χρέους από την πλευρά των απερχομένων με την τακτική της μείωσης και της απαξίωσης, όλων αυτών που είναι απέναντι, ώστε να υπάρξει ισορροπία.
Δεν ήταν όμως πάντα απέναντι..
Για να οδηγηθεί σε αυτή την επιλογή ο λαός, σημαίνει ότι δεν υπήρξαν πάντα αγαθές και διαυγείς προθέσεις και πράξεις από τους Διοικούντες προς τους δημότες του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
Δεν είναι όλος αυτός ο κόσμος που αποφάσισε αλλιώς, οι ανάξιοι χωριάτες, οι άπειροι και οι ανεκπαίδευτοι, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη σωφρονισμού και αυστηρών νουθεσιών κουνώντας τους το δάκτυλο. Μπορεί να είναι οι συγγενείς μας, οι γονείς μας και οι φίλοι μας, που απλά δεν γνωρίσαμε πραγματικά για να τους εκτιμήσουμε με σεβασμό ώστε να σταθούν πλάι μας.
Τώρα η ψυχραιμία και η αυτοκριτική είναι αυτά που μπορεί τελικά να λυτρώσουν, όσο βέβαια ο χρόνος το επιτρέπει.







ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top