Ανεξήγητα και άκρως ανησυχητικά φαινόμενα αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Άρτα και απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η πρώτη αφορά τον δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, ο οποίος απέρριψε δύο φορές το αίτημα του πρώην δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το Open Mall και την Ανάπλαση του Κέντρου της πόλης. 

Η απόρριψη του αιτήματος, χωρίς πειστική και σαφή αιτιολόγηση και η παραπομπή του θέματος σε τακτική συνεδρίαση (Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, ώρα 18:00), συνιστά υποβάθμιση και αποφυγή λογοδοσίας.

Γιατί, αν όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν με το έργο, ο κ. Σιαφάκας θα έσπευδε ο ίδιος να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο, προκειμένου να αναδείξει τη «θετική πορεία» του.

Άρα, κάτι δεν πάει καλά.

Και ακόμη κι αν το αίτημα του πρώην δημάρχου ήταν «επουσιώδες», ο νυν, που συμπορεύτηκε μαζί του εννέα χρόνια στην ίδια παράταξη, και ήταν πολιτικά συνοδοιπόρος και στενός συνεργάτης, όφειλε, έστω και τιμής ένεκεν, να το κάνει δεκτό.

Μήπως, λοιπόν, κάτι υποκρύπτεται;

Πάμε τώρα στον Χρήστο Τσιρογιάννη.

Η παράταξή του διαθέτει εννέα δημοτικούς συμβούλους, ενώ απαιτούνται δέκα για να επιτευχθεί αυτοτελώς η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρώην δήμαρχος απευθύνθηκε στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός;

Και αν ναι, ποια ήταν η στάση τους;

Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν δημόσια.

Οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι ακριβώς «παίζεται» από εκείνους που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τη διαχείριση της πόλης.

Η συνέχεια, μετά τη σχετική συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη. Και τότε, σίγουρα, θα έχουμε να πούμε ακόμη περισσότερα.

 

«Π»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top