Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης ενημερώνει το φιλότεχνο κοινό ότι στις 29 Ιουλίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30, στο χώρο του Αθαμανικού Κέντρου τέχνης  στο Κάτω Αθαμάνιο της Άρτας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα  « ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ και ΤΕΧΝΗ ».

Η εκδήλωση αφιερώνεται και στον σπουδαίο Έλληνα χαράκτη και τέως  καθηγητή της μεταξοτυπίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Απόστολο (Άκη) Πειρουνίδη (1948 - 2017), πού έφυγε πρόωρα απ΄τη ζωή, για τη μεγάλη του προσφορά στον τομέα αυτό.
Η εκδήλωση επικεντρώνεται σε ομιλία με προβολές εικόνων και Video για την εικαστική  μεταξοτυπία (serigraphie) και τις τεχνικές της  από τον εικαστικό Βασίλη Σταύρου, καθώς και στο έργο του καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. Άκη Πειρουνίδη.   Περιλαμβάνει παράλληλα και τα εγκαίνια έκθεσης με σπάνιες μεταξοτυπίες, ενδεικτικές των καλλιτεχνών Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Νικολάου, Δημήτρη Μυταρά, Όπυς Ζούνη, Απόστολου (Άκη) Πειρουνίδη, Χρήστου Καρά,  Δημήτρη Σακελλίωνα και Βασίλη Σταύρου. 
Συγχρόνως, καθώς συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ίδρυσή του, θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει αποτίμηση και ενημέρωση του κοινού για τη μέχρι τώρα λειτουργία του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης και την  πορεία του έργου ίδρυσης της πινακοθήκης. Θα παρουσιαστεί στο κοινό το περιεχόμενο της συλλογής των έργων τέχνης και θα δοθεί στους παρευρισκόμενους ένα μικρό δώρο τέχνης για τα 5 χρόνια από την ίδρυση του κέντρου.
Θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο, το καθιερωμένο κέρασμα με τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και μουσική.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 20 Αυγούστου 2017.
Για το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης
Βασίλης Σταύρου - 6984177294
Κάτω Αθαμάνιο Άρτας – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   -  www.athamaniko.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top