Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας το μεσημέρι της Κυριακής έγινε η αφορμή να αναδειχθεί το μεγαλείο ψυχής του Υπάτιου, ενός Χριστιανού Ελληνα πατέρα [που υπηρέτησε την Πατρίδα και ως βατραχάνθρωπος] ο οποίος «δημόσια» και με αφοπλιστική καλοσύνη συλλυπήθηκε την οικογένεια του θύτη – θύματος οδηγού της μοιραίας Porsche.

Ούτε η φήμη, ούτε η εξυπνάδα, ούτε τα χρήματα δείχνουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Μόνον η καλοσύνη, η οποία είναι πιο δυνατή από τις πονηριές χιλίων ανθρώπων που ταξικά προσέγγισαν το κακό που βρήκε τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ελληνας Νομοθέτης επιφύλαξε για το τροχαίο ατύχημα την τιμωρία εγκλήματος τελούμενου από αμέλεια λαμβάνοντας αποφασιστικά υπόψη για αυτό ότι  αποτελεί πράξη αυτοδιακινδύνευσης δεδομένου ότι από την σύγκρουση  μπορεί να προκληθεί ο θάνατος και του υπαιτίου οδηγού όπως εν προκειμένω.  

Δεν διακρίνει ούτε ο Νομοθέτης, ούτε ο Ελληνας Δικαστής εάν το θύμα είναι φτωχόπαιδο ή πλουσιόπαιδο, εάν είναι τσιγγανόπουλο ή προσφυγόπουλο αρκεί να είναι άνθρωπος.

 

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης

Δικηγόρος

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top