Και ενώ δημοσκοπικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απωλέσει προ πολλού την εμπιστοσύνη των Ελλήνων ψηφοφόρων ομόθυμα οι 153 βουλευτές της ψήφισαν χθές βράδυ, το 4ο και πιο βαρύ μνημόνιο [και ας ελπίσουμε το τελευταίο], που ανάγκασε -με θάρρος όμως- την Υπουργό Εργασίας, να μιλήσει για «προσβλητικά περιορισμένη κυριαρχία» της πατρίδας μας.

Τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα που ψηφίσθηκαν έστω και με την μέθοδο της πολιτικής εξαπάτησης και τα οποία δεσμεύουν προκαταβολικά την Χώρα μας για κατοχική λιτότητα μέχρις το 2022, θα κληθεί να τα εφαρμόσει μία άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές σε ενάμισο περίπου χρόνο.

Αυτοί που ψήφισαν χθές τα μέτρα θα πληρώσουν - σε κάθε περίπτωση - το πολιτικό κόστος όμως αναπόφευκτα και αυτοί που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν [και δεν τα ψήφισαν χθές] θα σηκώσουν το πολιτικό βάρος.

Ας ελπίζουμε έστω σε μία επιτυχία της κυβέρνησης αυτής στο Eurogroup της 22ας Μαίου 2017 ώστε να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία για το Ελληνικό χρέος που θα σημάνει και την αρχή του τέλους του οικονομικού εφιάλτη για όλους μας.

Ολοι ανεξαίρετα οι πολίτες έχουμε φθάσει στα όριά μας όπως και η σκληρά δοκιμαζόμενη οικονομία μας που προσπαθεί απέλπιδα να σταθεροποιηθεί.

Ειλικρινά όλους τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους εργάτες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και  αυτοαπασχολούμενους, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ένστολους δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επιβήτοράς μας αλλά μας ενδιαφέρει να πάψουμε να είμαστε οι φοράδες ή καλύτερα τα γαιδούρια και να πάψουμε, πρωτίστως ως Ελληνες, να έχουμε επιβήτορα.

Δεν το σηκώνει ο σβέρκος μας. Είμαστε Ελληνες.
                                               

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Δικηγόρος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top