Ο αποχαιρετισμός μιας ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας, όπως αυτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που λάμπρυνε το Κοινοβούλιο και που υπηρέτησε με συνέπεια δημοκρατικές αρχές και αξίες, δεν είναι εύκολο καθήκον.

Τα λόγια δε είναι φτωχά και ανήμπορα για να καταγράψει κανείς την κορυφαία και πολυσήμαντη προσφορά του στον τόπο, ακόμη και για εκείνους που πορεύτηκαν μαζί του και πολύ περισσότερο για εκείνους που διατηρούσαν και φιλικές και οικογενειακές σχέσεις μαζί του.
Είχα την τύχη να είμαι ένας από αυτούς και δηλώνω αδύναμος να απαριθμήσω τις πολιτικές του αρετές, την ειλικρίνεια και τον ρεαλισμό που τον διέκριναν και την απόλυτη αντίθεσή του σε δημαγωγίες και λαϊκισμούς.
Πρωταγωνιστική μορφή, που προπορεύονταν της εποχής του, μεγάλος μεταρρυθμιστής και οραματιστής, που δεν τον άφησαν να πραγματοποιήσει τις ιδέες και τις σκέψεις του.
Προ 25 περίπου χρόνων είχε επισημάνει τους κινδύνους της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και αντί να εισακουσθεί, πολεμήθηκε πολιτικά ανέντιμα, όσο κανείς άλλος έλληνας πολιτικός.
Και αργότερα ήρθε μια ανεπιθύμητη, για τον ίδιο, δικαίωση!
Εκείνο όμως που πρέπει να πω και πολλοί δεν το γνωρίζουν είναι ότι για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η Ήπειρος ήταν η δεύτερη πατρίδα του, και την αγαπούσε, όσο και την Κρήτη, γιατί στα χώματά της πολέμησε ο πατέρας του Κυριάκος Μητσοτάκης, παππούς του σημερινού προέδρου της Ν.Δ.
Ακόμη ήταν φιλοεργατικός και με κοινωνικές ευαισθησίες, που τις εκδήλωνε όταν, όπως και όποτε έπρεπε να το κάνει.
Εμείς οι ηπειρώτες έχουμε και παραπάνω λόγους για να τον θυμόμαστε, γιατί όλα τα μεγάλα έργα που έγιναν στη Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν, σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν με τη δική του συμβολή, όπως η Ιόνια Οδός, η Εγνατία Οδός, το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κ.α.
Προσωπικά ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά μου, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό, θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του, για αυτά που πρόσφερε στον τόπο.
Οι νεώτεροι πολιτικοί έχουν πολλά να μάθουν και να διδαχθούν από την ιστορία του.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε!

                                                                                              ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
                                                                                      Πρώην βουλευτής Άρτας της Ν.Δ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top