Δύο χρόνια μετά, το τρίπτυχο των αποτελεσμάτων της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αναμφισβήτητα ΑΝΕΡΓΙΑ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

Αυτό βιώνει σήμερα η κοινωνία μας , η οποία σε έναν άνισο αγώνα προσπαθεί να επιβιώσει. Κυρίαρχη βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του Έθνους η ανεργία, η οποία σε πολύ υψηλά ποσοστά- επί της ουσίας πάνω από το 30% στον γενικό πληθυσμό και 60% στις γυναίκες-, λόγω της παντελούς έλλειψης ενδεδειγμένων πολιτικών για την μείωση της, που θα μετρίαζαν τις μεγάλες πληγές που έχει προκαλέσει στην κοινωνία μας, είναι έτοιμη να εκραγεί.

Μόνο τον Ιανουάριο του 2017 χάθηκαν επιπλέον 2.500 θέσεις εργασίας σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2016 και 2015.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά, αφού πέρα από τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον πόνο και τη δυστυχία που προκαλεί στους άνεργους συμπολίτες μας, οδήγησε ήδη αρκετούς χιλιάδες νέους μας - την πνοή του Έθνους- στον ξενητεμό.

Οι νέοι που έφυγαν αγγίζουν τον εξωφρενικό αριθμό των 500.000, ενώ μπορεί κανείς να πεί με σιγουριά ότι ξεπεράστηκε ακόμη και το μεταναστευτικό ρεύμα του 1960. Όλοι τους σχεδόν είναι επιστήμονες, και είναι αυτοί που μαζί με τους εναπομείναντες εδώ θα σηκώναμε στις πλάτες μας την Ελλάδα και θα οδηγούσαμε τον ελληνικό λαό στην πρόοδο και την ευημερία. Δεν είναι ουτοπικό ως νέος άνθρωπος που αγωνίζεται καθημερινά να τους πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου “Γυρίστε πίσω να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τη διέξοδο από τα προβλήματα μας. Η Ελλάδα μας σας χρειάζεται. Σύντομα περιμένει την επιστροφή σας”.
Για να  γίνει όμως αυτό, χρειάζεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής από αυτό που μέχρι σήμερα αναποτελεσματικά ακολουθείται. Ενώ λοιπόν γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος, όπως  η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία, η κακοδιαχείριση, η υπέρμετρη υγειονομική δαπάνη, η μη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας παραμένουν, οι συντάξεις ισοπεδώνονται δίχως τέλος.Χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για να εξαλειφθούν οι αιτίες τα οδυνηρά αποτελέσματα βλέπουν κάθε τόσο στις τσέπες τους μισθωτοί και συνταξιούχοι, με ευκολότερα θύματα τους συνταξιούχους.

Η πολιτική απάτη της πρώτης φορά Κυβέρνησης Αριστερά, δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και αυτούς, οι οποίοι ανήμποροι να αντιδράσουν υπομένουν τη βαναυσότητα των λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών. Τρανό παράδειγμα αυτών η νομοθετική παρέμβαση Κατρούγκαλου, η οποία πέραν της κατακόρυφης και οριζόντιας  μειώσεως των συντάξεων με πρόταγμα τον δήθεν εξορθολογισμό του συστήματος που εισάγει, έντεχνα δημιούργησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, για να μπορούν οι δανειστές να απαιτούν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή την περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Εάν αυτό δεν είναι σικέ παιχνίδι και εμπαιγμός των συνταξιούχων!!! Αποδεικνύεται δε περίτρανα ότι έχουν συνομολογήσει με αντάλλαγμα την παραμονή στην εξουσία την ικανοποίηση όλων των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών, οι οποίες με βεβαιότητα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την ελληνική οικονομία με παρεπόμενα λουκέτα σε επιχειρήσεις και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Ευτυχώς πια η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας έχει καταλάβει πλέον το ρόλο τους. Τίποτε διαφορετικό δεν προτίθενται να κάνουν, όχι γιατί δεν ξέρουν, αλλά γιατί άλλα έχουν συνομολογήσει στις κρυφές συναντήσεις τους.
Με επικίνδυνη ανευθυνότητα και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον εχθρικό περίγυρο δεν διαβλέπουν οι κυβερνώντες την τεράστια επίπτωση της υψηλής ανεργίας που ακούει στο όνομα υπογεννητικότητα. Η ενδυνάμωση ενός Έθνους πραγματοποιείται μέσα από τις γεννήσεις. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα του σήμερα αυτές βαίνουν συνεχώς μειούμενες. Τα νέα ζευγάρια αποφεύγουν την τεκνοποίηση, αφού πολλοί εξ αυτών είτε είναι άνεργοι, είτε εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και απολαβές 200 ευρώ μηνιαίως. Τα εισοδήματά τους είναι απαγορευτικά για τη σύσταση οικογένειας. Εάν συνυπολογιστούν οι δεκάδες χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί προερχόμενοι από κάθε λογής εθνότητες, που εισβάλλουν ανεξέλεγκτα στη Χώρα μας (εξαιρουμένων των προσφύγων), και ορισμένοι εξ αυτών διάκεινται εχθρικώς, αφού με περίσσεια θράσους επιβουλεύονται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας, τότε καθίσταται ευκόλως αντιληπτή η εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται εντός των τειχών της Χώρας μας.

Και επειδή ως πρώτοι διδάξαντες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα, δεν πάει άλλο!!!

Οι εκλογές και η άμεση αποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το τιμόνι της εξουσίας είναι επιτακτική ανάγκη για τη Χώρα.

Όσο συντομότερα γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι για τον ελληνικό λαό.

 

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Πολιτευτής Άρτας της Ν.Δ.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής  της Ν.Δ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top