Του Ντίνου Παπαδημητρίου

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αρκετά για να αντιληφθεί ο καταπονημένος έλληνας πολίτης, ότι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ήταν μηνύματα «βολέματος» καρεκλοθήρων και καρεκλοκένταυρων κι όχι πολιτικών, με προοδευτικές ιδεολογίες, και ευγενείς φιλοδοξίες για προσφορά στους πολίτες και τη χώρα.

Όμως η «καρέκλα» της εξουσίας δεν κάνει και δεν μπορεί να κάνει διαχωρισμούς, δεν έχει επιλογές.
Άλλοι την τιμούν με τις συμπεριφορές τους, με την προσφορά έργου, με την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια.
Και άλλοι την εκμεταλλεύονται!
Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που κατέχουν κάποιο κυβερνητικό αξίωμα, διορισμένοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία, οι οποίοι γαντζώνονται σε αυτό και δεν ξεκολλάνε με τίποτα.
Απεμπολούν ιδεολογίες, πιστεύω, αξιοπρέπεια, αρχές και αξίες, συμμετέχουν ή παίρνουν αποφάσεις αντιλαϊκές, αλλά… με «πόνο καρδιάς». Υποκύπτουν στις αδυναμίες τους, ισοπεδώνουν την προσωπικότητά τους, ξεγυμνώνουν τις ιδεολογίες τους, αλλά… δακρύζοντας».
Δεν πρόκειται περί πολιτικάντηδων που λειτουργούν με τη σκέψη στις επόμενες εκλογές.
Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται περί πολιτικών που σκέφτονται τις επόμενες γενιές.
Πρόκειται περί προσώπων που ασχολήθηκαν με την πολιτική, δήθεν για ιδέες κι αξίες και όταν βρέθηκαν στην εξουσία, κατέληξαν «ευνουχισμένοι» υπηρέτες της.
Γιατί αυτή η καρέκλα σημαίνει εξουσία, δύναμη, επιβολή, δόξα και όλα τα και όλα τα συμπαρομαρτούντα.
Είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν; «Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου, δώστου την εξουσία…»!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από το πουθενά βρέθηκαν στην εξουσία.
Το πρώτο διάστημα, λόγω ανεπάρκειας και ανικανότητας, κάνανε ολέθρια λάθη για τη χώρα, λάθη που έφεραν αναίτια το 3ο και πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο.
Στη συνέχεια υιοθέτησαν πολιτικές και νομοθέτησαν, μέτρα, που δεν αποτολμούσαν ούτε να τα διανοηθούν και πολύ περισσότερο να τα πάρουν, καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αποφάσεις, μέτρα και δεσμεύσεις, που σε προηγούμενε «επάρατες» εποχές δεν θα έμενε τίποτα όρθιο σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα από μια ισχνή πλειοψηφία των 153 βουλευτών, που λειτουργεί σαν «μια γροθιά», όπως οι ίδιοι μας λένε και ανερυθρίαστα καμαρώνουν γι’ αυτό.
Αυτή λοιπόν είναι  η εξουσία της «καρέκλας»!
Ισχυρή σαν… «μια γροθιά»!!!!!

* Ο Ντίνος Παπαδημητρίου ανήκει στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top