Για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας και σε εκδήλωση του Δήμου Αρταίων, στην Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλής», ο Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ βράβευσε διάφορες γυναίκες της Άρτας από διάφορους τομείς της ζωής, την Κοινωνία, τον Πολιτισμό, την Πολιτική και τον Αθλητισμό, ως μια «ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στην πολυετή προσφορά  τους», κατά πως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου.

Βραβεύτηκαν έντεκα αρτινιές για το έργο τους, αλλά η επιλογή από ποιους έγινε και με ποια κριτήρια;
Διότι το να βραβευτεί π.χ. η πρόεδρος του «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ» κα ΜΙΜΙΚΑ ΑΞΙΩΤΗ ή η κα ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΛΙΟΥ του «ΣΚΟΥΦΑ» και άλλες, για την προσφορά τους στον πολιτισμό, το κατανοούμε.
Είναι αποδεδειγμένη, είναι εθελοντική.
Το να βραβεύονται εν ενεργεία πολιτικά και δη κυβερνητικά πρόσωπα ή πρόσωπα που πληρώνονται για τη δουλειά – προσφορά τους, δεν το καταλαβαίνουμε. Μήπως για εκδούλευση;
Όπως δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε αυτή την «πληθωριστική» λίστα, δεν χώραγαν και ονόματα γυναικών που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ και με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ κόστος, είχαν τεράστια προσφορά στην τοπική κοινωνία;
Χαρακτηριστική η περίπτωση της πρώην αντιδημάρχου Αρταίων ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, της οποίας το έργο στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και της δημιουργίας αντίστοιχων Δομών ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, στο Δήμο Αρταίων, αναγνωρίζεται από όλους τους αρτινούς και πανηγυρικά επιβραβεύτηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, που εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, από το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όλων των συνδυασμών, αν και ο δικός της ήρθε τρίτος στην κατάταξη.
Μιλάμε για πραγματική και ουσιαστική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ προσφορά και χωρίς να αμείβεται για αυτήν.
Γιατί αγνοήθηκε από το Δήμο Αρταίων;
Θα θέλαμε μια απάντηση, αν υπάρχει!
Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι μόνο η κα Βασιλάκη που αγνοήθηκε, αλλά είναι και άλλες γυναίκες της περιοχής μας που δικαιούνταν και άξιζαν κάποιας αναγνώρισης – βράβευσης από το Δήμο μας, αλλά για αυτές θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Καλές οι βραβεύσεις, αλλά να έχουν και ουσία και περιεχόμενο και να είναι και ακριβοδίκαιες!

                                                                                            ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top