Ένα από τα πολλά και συνειδητά προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και η γνωστή υπόσχεση-σύνθημα: «ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ».

Κι όταν τα πάμπολλα ψέματα έφεραν τον Πρωθυπουργό και την παρέα του στην εξουσία, το μόνο που έγινε «πράξη», ήταν η επαναφορά των περίφημων «ατομικών συμβάσεων» στους τομείς καθαριότητας και εστίασης.
Έτσι επανήλθαν με δόξα και τιμή στο προσκήνιο οι συμβασιούχοι μετεκλογικής κοπής, οι οποίοι, όπως και η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού πίστεψαν, εναποθέτοντας την προσδοκία για τη βελτίωση της ζωής τους, σε φρούδες ελπίδες.
Για του λόγου το αληθές στο Νοσοκομείο της Άρτας οι εν λόγω συμβασιούχοι σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου τους, έχουν να πληρωθούν, από το καλοκαίρι του 2016 (!), αφού οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής δεδουλευμένης εργασίας, συμμετέχοντας κι αυτές- σύμφωνα πάντα με την εν λόγω καταγγελία – στο παιχνίδι μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, σε βάρος των εργαζομένων.
Προσέλαβαν δηλαδή συμβασιούχους, τους οποίους και δεν τους πληρώνουν δύο χρόνια σχεδόν αφήνοντάς τους εντελώς ξεκρέμαστους!
Ποιος θα περίμενε τέτοιες συμπεριφορές από την πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς;
Κανείς και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται χωρίς καμία ευθύνη σε πλήρη απόγνωση! Πόσο ακόμη θα περιμένουν προτού αγγίξουν, εάν δεν έχει ήδη γίνει, τα όρια της προσωπικής και οικογενειακής εξαθλίωσης; Πόσο ακόμη θα αντέξουν χωρίς τα δεδουλευμένα τους, η καταβολή των οποίων θα έπρεπε να έχει ήδη τελεσφορήσει;
Οι μάσκες έπεσαν για ακόμη μία φορά πριν διαλυθεί ο «θίασος» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

 

ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Αρχαιολόγος
Πολιτευτής Άρτας Ν.Δ.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top