Του Δημήτρη Χαμπίπη

H κάλπη τελικά γητεύει συνειδήσεις, τόσο που ελάχιστοι αντιστέκονται και δεν μπαίνουν στον πειρασμό να ασελγήσουν πάνω της.

Όλοι την βλεφαριάζουν με δέος και ενδόμυχα την βιάζουν από όλες τις πάντες και θέλουν να βγάζει τους αρεστούς και όχι τους αρίστους.

Και καλά οι φιρφιρίκοι του ΠΑΣΟΚ που τους έμεινε απωθημένο να τη πειράζουν και να την παραβιάζουν με κάθε ευκαιρία.

Στον ίδιο ακριβώς πειρασμό μπαίνουν και αυτοί που τους αντιγράφουν.

Θα σκεφτεί εύλογα κάποιος καλοπροαίρετος. Ποιόν έχουν ιδεολογικό μέντορα;;;η κάποιος άλλος «με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Όταν δεν φροντίζεις κεντρικά να διασφαλίσεις την προστασία και το απροσπέλαστο των καλπών με άψογες και κοινά αποδεκτές διαδικασίες λειτουργίας των εφορευτικών επιτροπών και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα αποκλεισμού διπλοεγγραφών και διπλοψηφισάντων τότε η εκλογική διαδικασία μπάζει.

Κυκλοφορεί βίντεο στο διαδίκτυο που έγινε και viral το πόσο εύκολα μια δημοσιογράφος πήγε σε δύο εκλογικά κέντρα την Κυριακή 15 Μαϊου παρέδωσε την ταυτότητά της, την κατέγραψαν, πήρε τα ψηφοδέλτια, ψήφισε σαν κυρία, τους ευχαρίστησε, τους ευχήθηκε και άντε γεια. 

Όταν η εκλογική διαδικασία είναι χαλαρή και μπάζει, τότε πολύ εύκολα δράττουν την ευκαιρία αρρωστημένοι εγκέφαλοι οι κάλπες και των συριζανελαίων να βγάζουν ζόνγκ.

Πέραν των διπλο και τριπλοψηφισάντων εκεί υπάρχουν και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που θέλουν οι γνωστές τάσεις να εκπροσωπούνται ντε και καλά ασελγώντας όμως στην κάλπη.

Θα έλεγε κανείς ότι η ποσόστωση των γυναικών υπάρχει και έχει θεσπιστεί με νόμο της πολιτείας άσχετα με το σκαμπανέβασμα του ποσοστού που οι λάτρες του γυναικείου φύλου συριζανελαίοι το εκτόξευσαν στο 50% (και οι μισοί εκεί βρίζουν κάτω από την μύτη τους).

Έχει όμως θεσμοθετηθεί και η βίαιη ποσόστωση ένα 20% για τα πασοκοσυριζόπουλα. Τους χορεύουν στο ταψί ο Ραγκούσης, η Μαριλίζα και τα ορφανά του Άκη.

Μόνο που δεν έβγαλαν ποσόστωση και για τα Δημαρόπουλα, τα Ακηκόπουλα και τα Καμμενόπουλα που μένουν τελείως ορφανά και απροστάτευτα σαν καλαμιές στον κάμπο.

Κάπως έτσι και για λόγους ελεγχόμενης σύνθεσης των εκλεγμένων εδώ στην Ήπειρο και μετά από ατέρμονες διεργασίες ημερών (δεν υπήρχαν αποτελέσματα για 3 ημέρες ούτε για δείγμα) πέταξαν στα αζήτητα έναν πασίγνωστο αυτοδιοικητικό και το καλύτερο μακράν πολιτικό στέλεχος στην Ήπειρο, τον Γιώργο Ζάψα που υπερείχε σε σταυρούς, αλλά υστερεί σε κονέ και προσβάσεις στην ηγεσία της παράταξης.

Κάποτε τον απέκλειαν σαν πασοκοσυριζαίο. Τώρα τον έρμο τον πετάνε στα αζήτητα σαν Δημαροσυριζαίο. Κάπως έτσι απαλλοτρίωσαν τις κάλπες (είναι μανούλες σε αυτό) για να μην μείνουν στην απέξω οι αρεστοί.

Πήραν την κουτάλα και για 3 μέρες ανακάτευαν τα κκιά. 

Αυτοί μας βγήκαν πιο προχώ. Εκσυγχρόνισαν και έδωσαν άλλη διάσταση και πολιτική χροιά στην καλπονοθεία.

Ξεπέρασαν και τον δάσκαλο…   

    

 

 

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top