Σε τρεις, ίσως και παραπάνω απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ εκλέγεται βουλευτής Άρτας, αλλά πολύ σύντομα… «κουράστηκε».

Η ιατρική τον «κέρδισε», αλλά κι εδώ για λίγο διάστημα.
Το 2002 κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων με την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και με αντίπαλο τον παντοδύναμο τότε ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ.
Και τον κέρδισε πανηγυρικά με ποσοστό 55%, έναντι 44,5%.
Αιτίες αυτής της ήττας του δεύτερου, ήταν τα προσωπικά του λάθη, λάθη αλαζονείας κι όχι μόνο.
Ήταν εγκλωβισμένος σε στενό κύκλωμα, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε, «άκουγε» μόνο τη φωνή των ημετέρων κι όχι τη φωνή των δημοτών.
Όπως και να χει, ο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜ ΙΔΗΣ κέρδισε τον πιο πετυχημένο δήμαρχο Αρταίων κι αυτό δεν ήταν και ότι το καλύτερο για τον ίδιο και για τη συνέχεια.
Ήταν νωπή η σύγκριση κι εκεί… «έχανε»!
Αλλά το πρόβλημά του δεν ήταν μόνο αυτό.
Ξέσπασε «ανταρσία» στην δημοτική του παράταξη, σχεδόν οι μισοί δημοτικοί του σύμβουλοι ανεξαρτητοποιήθηκαν και δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτή την κίνησή τους.
Του έκαναν αντιπολίτευση, πιο σκληρή και από εκείνες των άλλων δημοτικών παρατάξεων.
Παρά ταύτα, ο Πάνος Οικονομίδης στάθηκε «όρθιος», αλλά όχι κι όσο δημιουργικός ο ίδιος ήθελε.
Το πρώτο μέλημά του ήταν η επέκταση της Αποχέτευσης στην Άνω Πόλη, την οποία και ολοκλήρωσε.
Στη συνέχεια έριξε το βάρος του στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Δημαρχιακού Μεγάρου, στον περιφερειακό.
Ακόμα έδωσε μεγάλο αγώνα για την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Αρταίων, πέτυχε μια πρώτη προγραμματική σύμβαση συνεκμετάλλευσης, η οποία δεν προχώρησε στην πράξη.
Μεγάλο ήταν τον ενδιαφέρον του και για την πλήρη αξιοποίηση των παραποτάμιων εκτάσεων, ξεκινώντας ένα μεγαλόπνοο έργο που δεν ολοκληρώθηκε.
Δρομολόγησε την κατασκευή της Γέφυρας της Χιλιετίας, όπως ο ίδιος την «βάπτισε», που θα συνέδεε την πόλη με τις Κεραμάτες.
Δρομολόγησε την κατασκευή δημοτικού υπογείου πάρκινγκ στην Πλατεία Σκουφά, έργο το οποίο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση, αλλά κατόπιν αντιδράσεων των γνωστών «προοδευτικών» της περιοχής μας, αυτό το έργο δεν προχώρησε.
Δυστυχώς τα αρχεία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» δεν μας βοηθάνε για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του όλου έργου του.
Μεταφέρουμε μόνο μερικά από αυτά, όπως:

1. Ο Δήμος Αρταίων ήταν από τους πρώτους δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», εξασφαλίζοντας γρήγορη, ασφαλή και δωρεάν τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και δεδομένων.
2. Ολοκληρώνεται το δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών μήκους 18 χλμ. εκ των μεγαλύτερων στην Ελλάδα.
3. Ολοκληρώθηκε η δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης.
4. Προσφορά δωρεάν internet με κάλυψη 80%, σε δημότες και επισκέπτες.

Κλείνοντας το κείμενό μας αυτό για τον ΠΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, μετά βεβαιότητος θα πούμε ότι ήταν ο δήμαρχος που έφυγε «καθαρός» και διάφανος και σε όλα τα επίπεδα.
Για τον Πάνο δεν βρέθηκε κανείς αρτινός, έστω και σαν υποψία, να πει κάτι διαφορετικό και σε βάρος του.
Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι έφυγε και χρεωμένος, κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία, ως δήμαρχος και από την τσέπη του και από δάνειο, διέθεσε για τις ανάγκες της «Αναγέννησης», την οποία και υπεραγαπούσε.
Τέλος ο Πάνος Οικονομίδης ήταν ο μόνος από τους διαδόχους του Κώστα Βάγια, που τον τίμησε, δίνοντας το όνομά του στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο, ήταν ο μόνος που σε κάθε προσφερόμενη ευκαιρία εξυμνούσε γενναιόδωρα το έργο και την προσφορά του στην πόλη της Άρτας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top