«Τι έκανα για να μη με θυμόσαστε», θα μπορούσε να ήταν το ρεζουμέ μια ειλικρινούς αυτοκριτικής του σημερινού Δημάρχου Αρταίων (2014 – 2023) και εκ νέου υποψηφίου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Θα μπορούσε επίσης να πει: «Συνδημότες μου, την μια θητεία μου την πέρασα με οικονομική κρίση και με μνημόνια και τη μισή της δεύτερης, με πανδημία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τι θα μπορούσα να κάνω;»!
Και θα τον καταλαβαίναμε, αν και αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι για όλες τις περιπτώσεις.
Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» τις τελευταίες ημέρες μνημονεύει τους διατελέσαντες μεταδικτατορικά δήμαρχους Αρταίων και το αποτύπωμα που μας άφησαν για να τους θυμόμαστε.
Υποχρεωτικά σήμερα κλείνουμε με το ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ.
Και για να ξεχωρίσουμε το δικό του αποτύπωμα, από την εννιάχρονη δημαρχιακή του θητεία, στηριχθήκαμε στο Δημοτικό του Πρόγραμμα, που υποτίθεται είναι και απολογισμός των πεπραγμένων του, ενός πολυτελέστατου Προγράμματος για τις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, στο οποίο, πέραν από τις τρισδιάστατες… Χολιγουντιανές φωτογραφίες του, μας παρουσιάζει και το έργο του.
Ένα έργο, που εμείς δεν μπορέσαμε να το «δούμε» στις 44 (!) σελίδες του.
Γίνονται αναφορές σε αυτονόητες δραστηριότητες μιας οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής και αναφορές διαχειριστικού χαρακτήρα κινήσεων και δράσεων, αυτονόητων κι αυτών για όλους τους δήμους της ελληνικής επικράτειας.
Ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» πάντα τον κριτικάρει πολιτικά, χωρίς χτυπήματα «κάτω από τη μέση».
Ενώ έχει δώσει και δίνει δεκάδες αφορμές για το δεύτερο.
Αφορμές που «βγάζουν μάτι», αφορμές ανεπίτρεπτες και μάλιστα σε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Εμείς σεβόμαστε το ρόλο μας, Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, αυτόν του Δημάρχου Αρταίων.
Εμείς δεν θα τον αδικήσουμε στην κριτική μας, για το έργο του.

Θα το παρουσιάσουμε όπως ο ίδιος το… παρουσιάζει στο Δημοτικό του Πρόγραμμα και ας το κρίνουν οι αναγνώστες μας κι αν θέλουν, σε σύγκριση με εκείνο των προηγούμενων Δημάρχων Αρταίων.

Και ξεκινάμε με το ποιο απλό ερώτημα για την περίπτωση:

«Μπορεί να μας πει ένα δικό του έργο; Μπορεί να μας πει ένα έργο των προκατόχων του δημάρχων που ο ίδιος ολοκλήρωσε; Μπορεί να πει έστω και ένα έργο ουσίας για το μέλλον μας;».
Να μας πει ΕΝΑ, όχι περισσότερα, κι εμείς θα το… «κορνιζάρουμε»!

Βέβαια αυτά τα ερωτήματα θα έπρεπε να τα κάνουν ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ, αλλά κωφεύουν!

Κι επειδή προφανώς έχει αντιπάλους… του «χεριού του» ή έτσι τους «βλέπει», εμείς καλόπιστα θα παρουσιάσουμε το υποτιθέμενο «έργο» του.

Ξεκινάει το ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ Δημοτικό του Πρόγραμμα, με τις μειώσει δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης.
Οι περισσότερες από αυτές ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ!

Αλλά και δικές του «ευεργεσίες» να ήτανε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί έργο μιας Δημοτικής Αρχής.
Σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ισχύουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, υπέρ ευάλωτων πολιτών.

Είναι έργο ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟ, να μας λέει «φροντίσαμε (κάποια μνημεία) να προσεχθούν ιδιαίτερα;» Καλά διαβάσατε!
Είναι έργα ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΑ οι διαγραμμίσεις δρόμων, οι τοποθετήσεις παγκακίων, οι… φυτεύσεις δένδρων; Καλά κι εδώ διαβάσατε!
Είναι έργο η τοποθέτηση λαμπτήρων LED, κάτι που γίνεται σε όλους τους δήμους της Επικράτειας;
Είναι έργα η ανακατασκευή παιδικών χαρών ή η δημιουργία κάποιων νέων;
Είναι έργο, για το ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, η… ΚΑΝΤΙΝΑ στην πίσω παραλία της Κορωνησίας; Η οποία καντίνα είναι ιδιώτη κι όχι του Δήμου; ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;
Είναι έργο, άκουσουν – άκουσον, η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της τουριστικής προβολής και τα «δημοσιογραφικά ταξίδια»; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα από αυτή την «αναβάθμιση»;
Είναι έργο Δημοτικής Αρχής η προμήθεια κάδων σκουπιδιών; Αυτά είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
Είναι έργο οι «20 νέες έξυπνες στάσεις λεωφορείων», που μόνο έξυπνες δεν είναι με τα παγκάκια σε ορισμένες από αυτές έξω από τα λειψά στέγαστρα;
Είναι έργο ο «τουριστικός ξεναγός επαυξημένης πραγματικότητας», με… μηδέν τουρισμό;
Είναι έργο το… «Κερδίσαμε 33.000.000 € για έργα ανάπλασης της πόλης της Άρτας»;
Και μετά από αυτό το «λαχείο» η ανάπλαση που βρίσκεται;
Είναι έργο η αναφορά του για… «τουριστικά ταξίδια δημοσιογράφων στην Άρτα», χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ;
Ενδεικτικά είναι τα προαναφερόμενα, αλλά το άκρον άωτον της υποσχεολογίας του, είναι να λένε στο Δημοτικό τους Πρόγραμμα ότι: «Δρομολογούμε 3 κινήσεις ματ (!!!) για να γίνουν ξενοδοχεία», ενώ το ΞΕΝΙΑ που ήταν ξενοδοχείο το κάνει… βιβλιοθήκη; (!!!).
Μέχρι έδω «χάντρες και καθρεφτάκια» μοιράζονται ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ!
«Μερεμέτια» σε έργα των προηγούμενων δημάρχων γίνονται!
Πάμε τώρα και στα «σοβαρά έργα» του Δημάρχου, «ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ», όπως ό ίδιος λέει στο Πρόγραμμά του.

ΞΕΝΙΑ:
Και ξεκινάμε με το ΞΕΝΙΑ! Μας λέει ο δήμαρχος: «Το ΞΕΝΙΑ μπορεί στο μέλλον να πάρει και άλλες χρήσεις»! Δηλαδή από βιβλιοθήκη να γίνει και… πατσατζίδικο;
Το ΞΕΝΙΑ το παρέλαβε από τους προκατόχους του, έτοιμο για τουριστική αξιοποίηση και ο ίδιος το… αχρήστευσε!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ:
Μας λέει ο δήμαρχος: «Στηρίζουμε την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου…».
Στα εννιά χρόνια τι έκανε γι’ αυτό;
Μόλις οι συγχωριανοί του «τον πήραν στο κυνήγι», παρέδωσε ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΟΠΛΑ! Κατά τα άλλα… «στηρίζει»!

ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ:
Διαβάστε τι μας λέει: «Πιέσαμε το Υπουργείο Υποδομών και το έργο μπήκε σε διαδικασία διαβούλευσης»!!! Εννιά χρόνια και βρισκόμαστε στη… διαβούλευση! Στα… 99 να ελπίζουμε;

ΛΙΜΝΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ:
Μας λέει: «Είναι έτοιμη η μελέτη για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση»! Τι θα τη κάνουμε και πότε;

ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΩΣΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ – ΚΕΡΑΜΑΤΩΝ:
Ήταν έτοιμη η μελέτη από το δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη. Από τότε πέρασαν σχεδόν… 15 χρόνια και γέφυρα ακούμε και γέφυρα, όπως πάμε, δεν θα δούμε!

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ ΠΑΡΚΟ:
Εδώ το τερμάτισε ο δήμαρχός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, λέγοντάς μας: «Ένας υποβαθμισμένος τόπος, απέκτησε όνομα, ταυτότητα και υποδομές…». Αυτό το πάρκο έγινε επί ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ κι όπως ΤΟ ΑΦΗΣΕ , ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ:
«Έγιναν παρεμβάσεις λειτουργικής αναβάθμισης», μας λέει ο Δήμαρχος. Στραβομάρα έχουμε εμείς και δεν τις βλέπουμε;

ΕΡΓΑ ΒΑΛΑΩΡΑΣ:
Κατεβατό ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, το «έργο» του!

Δεν αντέχουμε άλλο να κριτικάρουμε αυτό το «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ» Δημοτικό Πρόγραμμα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, που υποτίθεται είναι το έργο του, στα 9 χρόνια της δημαρχιακής του θητείας.
Κυκλοφόρησε ευρύτατα αυτό το ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΟ και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ Δημοτικό Πρόγραμμα του Δημάρχου μας, διαβάστε το και είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ ότι θα συμφωνήσετε ΟΛΟΙ σε όλα τα παραπάνω.
Αλλά αυτό για εμάς δεν είναι το ζητούμενο.
Το ζητούμενο είναι η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του ως δήμαρχος και οι συνέπειες από αυτή τη συμπεριφορά  όπως:
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι στις δύο θητείες του, τον «ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ» ΕΝΔΕΚΑ στενοί του συνεργάτες και πρώτοι στις επιλογές του αντιδήμαρχοι.
Δεν είναι εξηγήσιμο αλλά παρεξηγήσιμο και το γεγονός ότι ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ, στις προηγούμενες, αλλά και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, να έχει «δικούς» του πρώην συνεργάτες του.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να «καυχιέται» πως αφουγκράζεται τα προβλήματα του κάθε δημότη, ενώ στην πράξη κάνει το αντίθετο.
Κι όταν ένας δήμαρχος σε απλά ζητήματα του πολίτη, δεν δίνει άμεσες λύσεις και τους παραπέμπει στις αίθουσες των δικαστηρίων, φαντασθείτε στα μεγάλα πως λειτουργεί.
Και το πιο απαράδεκτο για έναν δήμαρχο, είναι να λειτουργεί με ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ και ΜΙΧΡΟΨΥΧΙΕΣ, έναντι εκείνων που δεν τον… ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ.
Για εμάς η προαναφερόμενη συμπεριφορά του και οι συνέπειές της, αδικούν τον κ. Τσιρογιάννη και τον ζημίωσαν στην όλη πορεία του και άσκηση των καθηκόντων του.
Όμως τον ζημιώνουν εξίσου σοβαρά και οι εκλογικές επιλογές των συνεργασιών του.
Τέλος το «αποτύπωμα» ενός δημάρχου δεν πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να είναι ΘΕΤΙΚΟ. Μπορεί να είναι και ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Όμως… ΟΥΔΕΤΕΡΟ δεν μπορεί να είναι!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Εκεί βέβαια που «έδωσε τα ρέστα του» ο κ. Τσιρογιάννης, εκεί που το «έργο» του είναι… «ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ», είναι αυτό των δεκάδων «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ» των τελευταίων (προεκλογικών) μηνών. Δεν έχει ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!!! Εννοείται υπέρ ανερυθρίαστων… «τυχερών»!!! Του «βγάζουμε το καπέλο», μιας και οι αντίπαλοί του το κάνανε «γαργάρα»!

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
 
 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top