Με την συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικολάου Μαντζούφα, άρχισ στα Ιωάννινα η Ημερίδα: «Περιφέρεια Ηπείρου: Χρηματοδοτήσεις Έργων, Διαχείρισης Ενέργειας, Νέες Προοπτικές».

Τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει πλέον για τη συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. «Διαφορετικά- τόνισε- δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε πρόοδος, ούτε καινοτομία».  Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ΕLENA, εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους, ενώ επεσήμανε και προβλήματα που εντοπίζονται στις διαδικασίες για την ολοκλήρωση έργων εξοικονόμησης ενέργειας. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο Περιφερειάρχης, ήταν και των μονάδων βιοαερίου, για τις οποίες είπε ότι η δημιουργία τους είναι χρήσιμη,  γιατί διαφορετικά δεν θα μπορεί να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας. Έθεσε όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη αποφάσεων, τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος εξήρε τη συνεργασία με τους κ. κ. Πιτσιόρλα και Μαντζούφα για τη μονάδα Επεξεργασίας Α.Σ.Α. και για άλλα ζητήματα που αφορούν την αρμοδιότητά τους,: «Χαίρομαι, που παίρνετε αποφάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε εισαγωγική ομιλία του Υφυπουργού κ. Στ. Πιτσιόρλα και της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη.

 



 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top