«Με την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου, κλείνει μια ακόμη πληγή του Εμφυλίου πολέμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά- Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα Αχελώου».

Στην εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση της Προγραμματικής Σύμβασης για την ανακατασκευή της γέφυρας  η οποία  θα υπογραφεί από τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, τους Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη, Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, τον Πρύτανη του  ΕΜΠ Ι. Γκόλα και το ΤΕΕ Από τους ανωτέρω, σήμερα υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ευρωβουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε τη χαρά του για την δρομολόγηση της αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή. Επικαλούμενος και την εμπειρία με το έργο αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση του έργου.

«Η γέφυρα της Πλάκας έπεσε από την ελληνική γραφειοκρατία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς έπρεπε να προκληθεί αυτό το “τράνταγμα” για να εργαστούμε όλοι μαζί. Το ίδιο θέλει και η  γέφυρα Κοράκου. Να εργαστούμε όλοι μαζί. Στο παρελθόν είχα δηλώσει στον Γράμμο, πώς πρέπει να κλείσουμε τις πληγές του Εμφυλίου. Αυτό κάνουμε σήμερα. Εμείς οι νεοέλληνες έχουμε την υποχρέωση να κλείσουμε αυτή την πληγή».

To Ε.Π. της Περιφέρειας χρηματοδοτεί τη λειτουργία των ΤΟΜΥ στην Ήπειρο

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη η πράξη «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) 6ης ΥΠΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 10.098.713,59 ευρώ.

H πράξη αφορά την υποστήριξη της λειτουργίας των 11 ΤΟΜΥ που προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου (μισθοδοσία του προσωπικού έως 12 άτομα σε κάθε ΤΟΜΥ και λειτουργικές δαπάνες με το ποσό που αναλογεί στο 15% επί των δαπανών του προσωπικού), με εποπτεία από την 6η ΥΠΕ και για διάρκεια λειτουργίας 36 μηνών για κάθε ΤΟΜΥ.

Σε πρώτη φάση θα χρηματοδοτηθούν οι επτά (7) μονάδες που λειτουργούν πιλοτικά στην Ήπειρο, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) μονάδες.  

Οι υφιστάμενες 7 ΤΟΜΥ δύναται να ενισχυθούν με προσωπικό στη συνέχεια με μέγιστη σύνθεση τα 12 άτομα. Οι ΤΟΜΥ έχουν καθήκον να παρέχουν καθολική, προσβάσιμη, κατάλληλη, αποτελεσματική, αποδοτική και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας υψηλής ποιότητας σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και στον γενικό πληθυσμό, με έμφαση στις υπηρεσίες για την πρόληψη –διατήρηση της καλής υγείας των ατόμων και της κοινότητας.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top