Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω ότι εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου στην οποία είχα εκλεγεί μέλος κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της παράταξης Ηπειρος ΟΛΟΝ Τοπος να Ζεις Στέφανου Ζούμπα.

Η επιτροπή κοινωνικών θεμάτων είναι μία επιτροπή με μεγάλο εύρος αποφάσεων και την  έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες  και οι Περιφερειακές Ενότητες. 
 
Τι είναι αυτή η περιφερειακή επιτροπή κοινωνικών θεμάτων;

Η περιφερειακή επιτροπή κοινωνικών θεμάτων αποτελείται από 11 μέλη (10 περιφερειακούς συμβούλους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου) και παίρνουν αποφάσεις για διάφορα θέματα.

Οι αρμοδιότητες της επιτροπής κοινωνικών θεμάτων είναι:
1). Η λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών υγείας, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας των πολιτών.
2). Η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης δημόσιας υγιεινής και αγωγής υγείας.
3). Υποβολή προτάσεων και λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας ή και τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών.
4). Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων κοινωνικής μέριμνας που ανακύπτουν από φυσικές καταστροφές.
5). Ο συντονισμός δράσεων και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν προγράμματα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
6). Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν τη μεταναστευτική πολιτική.
7). Συζήτηση και λήψη αποφάσεων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, την απασχόληση και εν γένει την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων.
8). Συζήτηση, έγκριση και λήψη αποφάσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα και για άσκηση πρακτικής εκπαίδευσης στις υπηρεσίες της περιφέρειας.
9). Συζήτηση  και λήψη αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν την Ηπειρωτική Αποδημία.
10). Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για ζητήματα ισότητας των δύο φύλων.
11). Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για συνεργασία και αδελφοποιήσεις με άλλες περιφέρειες της Ελλάδος και της αλλοδαπής και κοινωνικά ζητήματα.
 
Ευχαριστώ δημοσίως όλα τα μέλη της επιτροπής κοινωνικών θεμάτων που με στήριξαν και με εξέλιξαν ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου και δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός στην  Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων και με τη βοήθεια όλων να ενισχύσουμε και να αναβαθμίσουμε το ρόλο της επιτροπής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top