Σε ανακοίνωση του νέου συνδυασμού για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, «ΑΡΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ», του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα και με αφορμή τις εξελίξεις στη Γεωπονική Σχολή Άρτας, αναφέρονται τα εξής:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η τροπολογία που περιμέναμε για την τακτοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής της Άρτας κατατέθηκε στη Βουλή προς συζήτηση, χωρίς όμως να λύνει το πρόβλημα! Αντιθέτως, μαζί με άλλα τμήματα και σχολές της χώρας, τις κατατάσσει σε δεύτερης κατηγορίας σχολές, χωρίς άμεση αναγνώριση του πτυχίου τους! Ένα πρόβλημα το οποίο η ίδια η πολιτεία δημιούργησε με τις συγχωνεύσεις και μετονομασίες τμημάτων το 2019, φαίνεται ότι δεν θέλει να το διορθώσει οριστικά, αφού αφήνει τις Γεωπονικές Σχολές, και όχι μόνο, να είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες.
Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη για στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών μας, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό γιατη δικαίωσή τους. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε δυνατό τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθεί οριστική λύση και να αναγνωριστούν τα πτυχία όλων των Γεωπονικών Σχολών ισότιμα για όλη τη χώρα. Η πρόθεση παραίτησης όλων των καθηγητών της Γεωπονικής Σχολής της Άρτας ας γίνει η αφορμή να αφυπνιστεί το Υπουργείο και να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωση των αδικιών και των δικών του παραλήψεων.
Η Άρτα έχει μεγάλη ανάγκη την ύπαρξη, λειτουργία και εξέλιξη της Γεωπονικής Σχολής. Είναι πολλοί οι αγώνες που δόθηκαν για να δημιουργηθεί μία ελκυστική πανεπιστημιακή σχολή στην Άρτα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμισή της σε δεύτερης κατηγορίας σχολή, χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα».







ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top