«… Η σωστή αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ δήμαρχε και είμαστε έτοιμοι πάντα εδώ να συζητήσουμε όλες τις πιθανές επιλογές, τις σημαντικές παρεμβάσεις για αυτόν τον καταπληκτικό χώρο, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, σας το λέω…»!

Τα παραπάνω τόνισε με έμφαση ο Πρωθυπουργός ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. που έγινε πριν από λίγες ώρες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Άρτας.
Πρόκειται για ένα «άδειασμα» του Δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραποίησε αυθαίρετα τα όσα ο κύριος Μητσοτάκης είπε σχετικά για το Ξενία, στα Γιάννενα.
Ο κύριος Πρωθυπουργός μίλησε τότε για αξιοποίηση του Ξενία και ο Δήμαρχος μετάφρασε τη λέξη «αξιοποίηση», κατά το δοκούν, δηλαδή αξιοποίηση μετατρέποντάς το σε… βιβλιοθήκη.
Όμως το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι πλέον σαφέστατο και το επαναλαμβάνουμε: «Είμαστε εδώ δήμαρχε να συζητήσουμε για όλες τις πιθανές επιλογές, τις σημαντικές παρεμβάσεις για αυτόν τον καταπληκτικό χώρο, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε…».
Που σημαίνει αλλάζουν τα δεδομένα για το Ξενία όσον αφορά την αξιοποίησή του και όχι τον ενταφιασμό του για αχρείαστες χρήσεις που είναι και οι επιλογές του Δημάρχου.
Τέλος με αυτή την εξέλιξη δικαιώνεται και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ για τον σημαντικό προσωπικό του αγώνα, ώστε να βρεθεί λύση για τουριστική αξιοποίηση το Ξενία όπως παλιά.
Δικαιώνονται και όλοι εκείνοι που πάλεψαν και παλεύουν για τον ίδιο στόχο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top