Κατά το προχθεσινό (05.12.2023) Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι δημότες της Άρτας είδαν και άκουσαν τον απερχόμενο δήμαρχο Αρταίων, κ. Τσιρογιάννη, να ψεύδεται ανερυθρίαστα με το έργο της ‘’Αξιοποίησης του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα’’ και την επικείμενη έναρξή του, χωρίς κίνδυνο της χρηματοδότησης.

Ο νυν δήμαρχος δυστυχώς για μια ακόμη φοράψέυδεται σχετικά με το έργο ‘’Αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία στην Άρτα’’, αρνούμενος να υπογράψει τη σύμβαση του αναδόχου για την έναρξή του, δήθεν σεβόμενος τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών! Το ζήτημα είναι ένα: με τα τωρινά δεδομένα το έργο Αξιοποίησης του Ξενία όχι μόνο ΔΕΝ πρόκειται να ξεκινήσει, αλλά και τα 11.800.000 ευρώ της χρηματοδότησης ΧΑΘΗΚΑΝ!

Ο κ. Τσιρογιάννης γνωρίζει πολύ καλά ότι το εν λόγω έργο πλέον έχει ‘’χαθεί’’ με δική του αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να ‘’θολώσει’’ τα νερά, λέγοντας ψευδώς ότι το έργο δεν κινδυνεύει και ότι δήθεν θα αφήσει να υπογράψει τη σύμβαση του αναδόχου η νέα Δημοτική Αρχή, σεβόμενος την ετυμηγορία των εκλογών.Δυστυχώς δεν πρόκειται για γενναία πολιτική απόφαση όσον αφορά την επιλογή του να μην υπογράψει τη σύμβαση, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά για προκάλυψη των δικών του παραλείψεων και λαθών.
Ο κ. Τσιρογιάννης οφείλει να πει την αλήθεια στους Αρτινούς δημότες. Και η αλήθεια είναι ότι ο προσυμβατικός έλεγχος του σχεδίου της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είναι σε εξέλιξη, αλλά έχει ολοκληρωθεί και  η απόφαση είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Σύμφωνα με την απόφαση του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που απεστάλη στο Δήμο Αρταίων την Παρασκευή 01.12.2023, «κωλύεται’» η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αρταίων και της αναδόχου εταιρείας. Συνεπώς, ο κ. Τσιρογιάννης ήταν απόλυτα ενήμερος για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απλά έλεγε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνεχίζει να λέει ψέματα στους Αρτινούς δημότες, προσπαθώντας όχι μόνο να αποποιηθεί τη δική του ευθύνη για το ότι χάνονται τα χρήματα, αλλά και να παρουσιάσει την αποτυχία του ως γενναία πολιτική απόφαση, αφήνοντας δήθεν τη νέα δημοτική αρχή να αποφασίσει για την πορεία του έργου. Και να αποφασίσει για ποιο πράγμα άραγε, ενώ θα έχει χαθεί η χρηματοδότηση; Είναι άλλο πράγμα η χρηματοδότηση του έργου και άλλο πράγμα η χρήση του χώρου.
Η ακόμη πιο δυσάρεστη εξέλιξη αφορά στην απένταξη του έργου ‘’Αξιοποίηση του κτιρίου Ξενία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου’’, καθώς το πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί ολοκληρώνεται στις 31.12.2023! Λόγω μηυπογραφής της σύμβασης και της έναρξης του έργου, αυτό πλέον ΔΕΝ ΘΑμπορεί να χρηματοδοτηθεί από το συγκεκριμένο  επιχειρησιακό πρόγραμμα. Άρα, σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για οριστική απένταξη του έργου και απώλεια των 11.800.000 ευρώ!
Είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστη η εγωιστική επιλογή του απερχόμενου δημάρχου να αφήσει να ‘’χαθεί’’ ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Άρτας, ‘’τιμωρώντας’’ με τον τρόπο αυτό τους δημότες και την πόλη για τη μη επανεκλογή του! Η επιλογή αυτή του κ. Τσιρογιάννη είναι απολύτως συνειδητή, όπως προδήλως αποδεικνύεται με τη συμπεριφορά, τις πράξεις και τις παραλείψεις του έως τώρα, κάτι που διαπίστωσανόλες και όλοι καιστο Δημοτικό Συμβούλιο!
Συνεπώς ο κ. Τσιρογιάννης  όχι μόνο δεν σέβεται κανέναν και τίποτε, αλλά τα δικά του λάθη και παραλείψεις τα βαπτίζει γενναία πολιτική απόφαση από την πλευρά του. Δεν τον απασχολεί εάν θα χαθεί η χρηματοδότηση του έργου, αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά η εικόνα του, αποποιούμενος τις ευθύνες που του αναλογούν. Η πολιτική εντιμότητα δεν μετριέται με τις δηλώσεις, αλλά με τις πράξεις του καθενός μας.

Και δυστυχώς τελειώνει τη θητεία του χάνοντας 12 εκατομμύρια για την Άρτα.

Έχει ξεχάσει ότι είναι δήμαρχος μέχρι τις 31/12/2023, ότι η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια και μέχρι τότε οφείλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Αρτινών πολιτών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top