Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε παραγωγικές περιοχές και μονάδες του Νομού Άρτας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  κ.  Χρήστος Γκόκας επισκέφθηκε  συσκευαστήρια της περιοχής και ξεναγήθηκε στους χώρους συγκέντρωσης, συντήρησης και τυποποίησης, όπου αυτή την εποχή επεξεργάζονται την παραγωγή των ακτινιδίων της περιοχής μας, ενώ ξεκίνησε και η περίοδος για τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής επεσήμανε μεταξύ άλλων πως όταν γίνεται συστηματική και σοβαρή προσπάθεια τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε σε  όλους τους τομείς. 

Και για αυτό το λόγο, κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία οργανώσεων παραγωγών, οι οποίες μάλιστα ενισχύονται κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ. Και σ’ αυτή την αναγκαιότητα πρέπει να ανταποκριθούν τόσο η πολιτεία όσο και οι ίδιοι οι παραγωγοί, με στόχο αυτή η λειτουργία να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αυξήσει την τιμή πώλησης του προϊόντος για τον ίδιο τον παραγωγό.

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της γραφειοκρατίας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως τροχοπέδη για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της απλοποίησης των διαδικασιών και της εξοικονόμησης χρόνου και στο πλαίσιο αυτό έχουν ληφθεί σειρά μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα πρέπει σύντομα να αποδώσει. 

Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών αγροτών θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε να εξασφαλίσει ασφαλιστική ενημερότητα και να μην στερηθεί την ενιαία ενίσχυση.

Τέλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα, τις προοπτικές του κλάδου και τις δυνατότητες στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας, αλλά και των εξαγωγών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες επισκέψεις στα πλαίσια των κύκλων επαφών του Βουλευτή με τους παραγωγούς και τις παραγωγικές μονάδες της  περιοχής μας.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top