Το πρόσφατο αφιέρωμα  του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» στον ιδρυτή της μεγάλης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας UNI-PHARMA, ΚΛΕΟΝΑ ΤΣΕΤΗ, βρήκε άμεση ανταπόκριση, τόσο από το Δήμο Αρταίων, όσο και από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα:
Πρόταση - ερώτηση στο Δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, με αντικείμενο, εκδήλωση τιμής στον αρτινό ιδρυτή της βιομηχανίας φαρμάκων UNI-PHARMA, φαρμακοποιό ΚΛΕΟΝΑ ΤΣΕΤΗ, έκανε η δημοτική σύμβουλος ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία, έκανε αίσθηση και βρήκε θετική ανταπόκριση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, δίνοντας καταρχάς, το όνομά του, σε δρόμο της πόλης, όπως σχετικά μας είπε ο αντιδήμαρχος ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Η εκδήλωση τιμής στον άξιο αυτό συμπατριώτη μας, αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί, όπως είπε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και ο ίδιος ο δήμαρχος, κ. Τσιρογιάννης.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ΕΥΑΓΕΛΛΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ μας είπε: «Είναι μια σωστή πρόταση, για την οποία και υπερθεματίζω. Ο Κλέων Τσέτης ήταν μια σημαντική προσωπικότητα της Άρτας, με ανθρώπινες ευαισθησίες και με διαχρονικές δράσεις αλληλεγγύης, όπου αυτές ήταν χρήσιμες. Ήταν και ένας δημιουργικός άνθρωπος στον τομέα της Υγείας, στον οποίο και διέπρεπε. Σε οποιαδήποτε εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του, από το Δήμο Αρταίων, ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας θα δώσει το παρόν και όχι μόνον».

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΡΜΠΗ, είπε στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ:
«Ο αρτινός φαρμακοποιός ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ διέπρεψε στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας, με την ίδρυση της πρωτοποριακής βιομηχανίας φαρμάκων UNI-PHARMA, η οποία αναπτύσσει και δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Ορθή η πρόταση για να τιμηθεί αυτός ο συμπατριώτης μας από το Δήμο Αρταίων και ανάλογα θα κινηθεί και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Άρτας».
Ο πρώην πρόεδρος του  Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ, μας είπε: «Βεβαίως συμφωνώ με την πρόταση, για να τιμηθεί ο ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, όπως αξίζει σε έναν αρτινό που έχει διαπρέψει στον τομέα του, έναν αρτινολάτρη συμπατριώτη μας, που το όνομά του, τιμά όλους τους αρτινούς»!
Τέλος το περιεχόμενο της σχετικής πρότασης - ερώτησης της κ. ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ στο Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων, έχει ως εξής:
«Κύριε Δήμαρχε,
Πολλές φορές ο Δήμος Αρταίων έχει βραβεύσει και έχει τιμήσει συμπατριώτες μας, που διαπρέπουν ως επιστήμονες, συγγραφείς, ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες και σε άλλους, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για το έργο τους.
Υπάρχουν όμως συμπατριώτες μας που διέπρεψαν και διαπρέπουν και στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της έρευνας, της επιστήμης και που πανελλαδικά κι όχι μόνον, προβάλουν την περιοχή μας και για αυτούς θα πρέπει ο Δήμος Αρταίων, κάποια στιγμή, να αναγνωρίσει την αξία τους και την προσφορά τους στη χώρα μας.
 Ένας από αυτούς είναι και ο Κλέων Τσέτης, ο ιδρυτής της βιομηχανίας φαρμάκων UNI-PHARMA, μιας βιομηχανίας που διαπρέπει στον κλάδο της και θεωρείται από τις σημαντικότερες της Ελλάδας.
Μια βιομηχανία με κοινωνικό πρόσωπο και με δράσεις αλληλεγγύης, συμμετοχής και στήριξης φορέων που ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα, σε όλη την επικράτεια.
Πολλές δε είναι οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις που έχει δεχτεί για το όλο έργο της.
Προσθέτω δε ότι ο Κλέων Τσέτης, έχει ενισχύσει οικονομικά την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, για την πλήρη ανακαίνιση των δύο κατασκηνώσεών της, κάλυψε την όλη δαπάνη του αγάλματος του Βασιλέα Πύρρου, που βρίσκεται στην πλατεία Κιλκίς και στάθηκε στο πλευρό πολλών δεκάδων άλλων συμπατριωτών μας, που είχαν ανάγκη, διακριτικά, ουσιαστικά και αθόρυβα.
Φρονώ ότι και ο Δήμος Αρταίων έχει υποχρέωση να τιμήσει αυτόν τον συμπατριώτη μας, τόσο για την προσφορά του στην περιοχή μας και κατ’ επέκταση σε όλη τη χώρα, όσο και για το κοινωνικό του έργο.
Μια εκδήλωση αντάξια της μνήμης του, είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Αρταίων και πρέπει να το κάνει και Ερωτώ τον κ. Δήμαρχο αν είναι και στις δικές του προθέσεις.
Ευχαριστώ».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top