Θεωρώ βέβαιο ότι σε κάθε Ελληνική οικογένεια και σε κάθε Ελληνικό σχολείο τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι συμβουλεύουν τα παιδιά τους να επιδιώκουν τις κοπιώδεις προσπάθειες που φέρνουν τα μεγάλα και λαμπρά έργα στη ζωής τους αφού ποτέ κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο, χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά.

Το ίδιο έλεγε στους μαθητές του πρίν από 2.500 χρόνια και ο Ελληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης: «Τα αγαθά κόποις κτώνται» και αυτό εξακολουθεί να κυριαρχεί σε όλα τα προκομένα κράτη.

Στο διάβα της Ιστορίας η ζωή του Ελληνα δεν ήταν τίποτε άλλο από μία συνεχή προσπάθεια που άνοιγε πάντα τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Με την προσπάθεια δεν παρέμεινε σκλαβωμένος, με την προσπάθεια δίδαξε την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό σε όλο το κόσμο μέχρις που ήλθαν σήμερα οι κρατούντες -εκ των οποίων κάποιοι τυχάρπαστοι- προτείνουν ένα νέο μοντέλο ζωής στα παιδιά μας.

Το μοντέλο του ώριμου φρούτου. Κάθισε παιδί μου κάτω από το δέντρο, μην προσπαθείς να το ανέβεις, ούτε να το κουνήσεις και εμείς [εάν είσαι τυχερός στην κλήρωση για την αριστεία] θα σου ρίξουμε το ώριμο φρούτο για να το φάς. Αυτό είναι το νέο μοντέλο ζωής και στη καθομιλουμένη «Κλάσε για να βάψεις ένα αυγό και αυτό το ένα αυγό θα σου φθάσει για όλη σου την ζωή». Γονείς προσοχή στα παιδιά μας.

Το προτεινόμενο μοντέλο ζωής θα καταστήσει αυτά μαλθακά, χωρίς στόχους, δίχως αύριο. Μελλοντικά θα πάψει να υπάρχει σεβασμός στο Θεό όλου του κόσμου, στους γονείς, στο Σύνταγμα και του νόμους και η Ελληνική μας Σημαία δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα πανί για το οποίο ποτέ δεν θα έχουν ξεψυχήσει οι προγόνοι μας.

 

                                                                               Δημήτρης Λ & Π Λαμπράκης
                                                                                      Δικηγόρος Αρτας.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top