Το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόκειται σύντομα να υλοποιήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο Τμήμα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες και άνδρες, απόφοιτοι λυκείου 18 έως 55 ετών που να έχουν το υψηλό ιδανικό της ανιδιοτελούς προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.
Η εκπαίδευση αποσκοπεί στο να τους γνωρίσει τις αρχές, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Ε.Ε.Σ, να τους ενημερώσει για τις αρχές της Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται ο ρόλος του εθελοντή.
Μετά την εκπαίδευσή τους εντάσσονται επίσημα στο Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ και αναπτύσσουν δραστηριότητες για παιδιά-εφήβους, ασθενείς, ψυχικά ασθενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα κ.α. Επίσης συμμετέχουν, σε προγράμματα βοήθειας του Ε.Ε.Σ για αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων όπως καταστάσεις φυσικών καταστροφών και μαζικών αφίξεων πληθυσμών.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μπορούν να απευθύνονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Άρτας (Ν.Πλαστήρα 29, Άρτα) και στο τηλέφωνο 26810-21637, από 8:00 – 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top