Με αφορμή την ανακοίνωση - καταγγελία εννέα προσώπων, που είδε το φως της δημοσιότητας και με την οποία με επικρίνουν για τη στήριξή μου προς το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, υποτίθεται εξ ονόματος του συνδυασμού, κάνω γνωστά τα ακόλουθα:

Σε κανένα απολύτως σημείο του κειμένου μου, υπέρ της υποψηφιότητας του κου Σιαφάκα, δεν εκφράζομαι και δεν ομιλώ εξ΄ ονόματος και για λογαριασμό του συνδυασμού μας, αν και έχω αυτό το δικαίωμα.
Είπα έντιμα, καθαρά και ξάστερα: «Συντάσσομαι στο πλευρό του Υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων κου Χριστόφορου Σιαφάκα. Πιστεύω ότι συγκεντρώνει στο πρόσωπό του χαρακτηριστικά όπως το ήθος, η αξιοπρέπιεια, η ταπεινότητα, η εντιμότητα και η εργατικότητα».
Συνεπώς μίλησα ως άτομο και όχι ως παράταξη.
Οι εννέα που υπογράφουν την εν λόγω επιστολή δεν ανήκουν στον συνδυασμό μας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού αυτομόλησαν και προσχώρησαν στο συνδυασμό του κου Τσιρογιάννη στη προσπάθειά τους να “προλάβουν στασίδια”! Ο πρώτος δε υπογράφων κος Μάρος, αυτομόλησε τον πρώτο κιόλας χρόνο έναντι του αξιώματος της αντιδημαρχίας, χωρίς να υπολογίζει τους δημότες που τον εξέλεξαν, αλλά ούτε να δίνει εξηγήσεις στη παράταξή μας, ως όφειλε.
Οι υπόλοιποι, εδώ και πολύ καιρό, αυτομόλησαν και εντάχθηκαν στο συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση ούτε στη παράταξη αλλά ούτε και σε εκείνους που τους τίμησαν με τη ψήφο τους.
Οι εν λόγω εννέα καταγγέλλοντες ποτέ δεν νοιάστηκαν για την πορεία του συνδυασμού μας, ποτέ και σε καμιά φάση δεν ασχολήθηκαν με την δημοτική μας παράταξη. Είναι οι μόνοι που δεν δικαιούνται να ομιλούν για την παράταξή μας. γιατί είναι οι μόνοι, σε σύνολο 100 περίπου υποψηφίων του συνδυασμού μας, που αυτομόλησαν. Είναι αραγε πράξη πολιτικής εντιμότητας αυτό; Ο σοφός λαός μας λέει μία παροιμία για περιπτώσεις σαν τη δική τους: “Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Η έννοια ευθιξία δεν υπάρχει στον αξιακό τους κώδικα. Ας μην προκαλούν λοιπόν με τις ανακοινώσεις τους!
Το κάνουν τώρα γιατί είναι ήδη υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του κου Τσιρογιάννη και αυτό ακριβώς το γεγονός εξηγεί και τους λόγους αυτής της αντίδρασής τους.
Για αυτή τους την συμπεριφορά τους αφήνω στη κρίση των πολιτών.
Τέλος, η διαφορά μου με τους καταγγέλλοντες είναι η προσωπική και πολιτική μου εντιμότητα και καθαρότητα και δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα για το αντίθετο.
Μπορούν άραγε και οι ίδιοι να υποστηρίξουν κάτι ανάλογο για τους εαυτούς τους;

Με τιμή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ





ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top