Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την Άρτα. Αρχικά ο κ. Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών οπού και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Κατά την συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, μεταξύ άλλων συζητηθήκαν θέματα που αφορούν τους Δήμους, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, τις  χρηματοδοτήσεις και την σημαντική στήριξη που έχουν λάβει τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις την χώρας μας από την Κυβέρνηση, σε όλες τις διαδοχικές κρίσεις.

Σ’ ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν και προσωπικές ευχές, μιας και τους συνδέει προσωπική φιλία και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τσιρογιάννης: «Όσοι από εμάς έχουμε την τύχη να θεωρούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, φίλο μας, είμαστε πραγματικά περήφανοι γι’ αυτόν. Γιατί ο Θοδωρής, ξεκινώντας από τις γειτονιές της Ελευσίνας, κατάφερε να κάνει μια αξιοθαύμαστη διαδρομή, επαγγελματικά και πολιτικά. Έχοντας ως όχημα τις ικανότητές του και ως καύσιμο την αγάπη του για τις πόλεις, τις γειτονιές, τα χωριά.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τυχερή που τον έχει. Πάντα μπροστά, λοιπόν, Θοδωρή και σ' ευχαριστώ και για τις προσωπικές σου ευχές και τη συνεργασία μας».

Στη συνέχεια των επισκέψεων, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι ψηφιακές δράσεις και τα  έργα για την «Smart Arta» ύψους 1,2 εκ. που υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων. Στις ψηφιακές δράσεις περιλαμβάνονται, η κεντρική πλατφόρμα έξυπνης πόλης, το έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το σύστημα ενημέρωσης για την κυκλοφορία, οι έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ, τα έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης σχολικών κτιρίων, ο έξυπνος οδηγός πόλης για την προβολή των επιχειρήσεων, το σύστημα διαχείρισης χώρων αθλητισμού και πολιτισμού, η ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης λαϊκής αγοράς και τέλος το σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Επίσης συζητήθηκε και ο επικείμενος εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top