Σχετικά με την κοπή των Δέντρων της Πλατείας Μονοπωλίου Άρτας και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων κ. Ελένη Τζίμα, η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου,  κ. Αγγελική Αποστόλη, αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αναφέρουν τα εξής:

«Καθώς εξελίσσονται οι εργασίες  του έργου open mall στο κέντρο της Άρτας και στα πλαίσια της ανάπλασης της πλατείας Μονοπωλίου (νέα παγκάκια, νέα πλακόστρωση, νέες φυτεύσεις υγιών δέντρων) ενημερώνουμε  τους πολίτες για τα εξής:
Τα δένδρα της πλατείας που κόπηκαν ήταν άρρωστα από τον Μαύρο Αλευρώδη που – όπως όλοι γνωρίζουμε – είναι μια σοβαρή ασθένεια και ταλαιπωρεί τα εσπεριδοειδή της περιοχής μας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο τρόπος δε αντιμετώπισής του είναι ακόμη άγνωστος. Τα δέντρα αυτά θα ξεραίνονταν και δυστυχώς, πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα επικινδυνότητας για τους πολίτες.  
Παρ όλη τη φροντίδα της υπηρεσίας μας με τακτικό ράντισμα και ό,τι άλλο ήταν δυνατόν για τη διάσωσή τους, η κατάσταση της υγείας των δέντρων δεν βελτιώθηκε καθόλου.
Ταυτόχρονα με τις εργασίες του «open mall»,  θα προχωρήσουμε στη φύτευση νέων δέντρων, τριών περίπου μέτρων ύψους, με σύγχρονο σύστημα ποτίσματος και όλη την  απαιτούμενη φροντίδα που ένα δέντρο χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά και γρήγορα.
Η εισαγωγή νέων υγιών φυτών θα συμβάλει σε ένα καλύτερο αισθητικά περιβάλλον στο κέντρο της πόλης μας και περαιτέρω στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας. Το νέο είδος που θα επιλεγεί θα είναι φιλικό στο περιβάλλον της περιοχής, πιθανότατα κάποιο εσπεριδοειδές ή κάποιο άλλο είδος που θα προσφέρει πυκνή σκίαση.  Συνεπώς η νέα φύτευση θα αποκαταστήσει την απώλεια πρασίνου στην πλατεία».  
Κλείνοντας τονίστηκε ότι: «Ως Δήμος Αρταίων επιθυμούμε να επενδύσουμε σε ένα υγιές Περιβάλλον. Καταλαβαίνουμε τη σημασία του Πρασίνου για την κοινότητα, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο, αισθητικά όμορφο και ευχάριστο χώρο για τους πολίτες μας και φυσικά χωρίς επικινδυνότητα σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων».




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top