Για να δείτε πόσο «χαϊβάνια» είναι οι «ροζαλί» αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, θα σας πούμε το εξής: Μια σειρά από γκάλοπ που θα βγουν αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα, εμφανίζουν πρώτο αυτό το κόμμα και σε κάποια από αυτά και με σημαντική διαφορά από τη Ν.Δ.!

Το μάθανε αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΙοι και μέσα στην καλή χαρά τους, άρχισαν τις… «βλαχοδημαρχολογίες»!

Κλώτσησαν και πάλι την «καρδάρα με το γάλα»!

Δεν κάνουν λέω εγώ και κάνα ευχέλαιο;

Από την άλλη τώρα πλευρά, τη «γαλαζοπράσινη» κυβερνητική «στρούγγα», για να ισοσκελίσουν τις πρωτιές του ΣΥΡΙΖΑ. «πέταξαν» στον αέρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, στις οποίες, όπως ψευδώς μας λένε, ο δήμαρχος θα εκλέγεται χωριστά από τους δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα με ποσοστό 42%!!!

Εδώ ο «πισινός» τους  είναι «χωνί», με εκλογικούς νόμους θα ασχολούνται;

Και σ’ αυτή την μπουρδολογία έδωσαν διαστάσεις πιθανής συντέλειας του κόσμου!

Σου λένε, η «βλαχοδημαρχολογία» του Αλέξη Τσίπρα έκανε ήδη τη δουλειά της, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογολογία «ζαβλακώνει» το «πόμολο», όσο χρειάζεται για να περάσει ο «γκρίζος Σεπτέμβρης», ο «μαύρος Οκτώβρης», ο «εμπριμέ Νοέμβρης, και ο «άχρωμος Δεκέμβρης» και μετά βλέπουμε και κάνουμε!

Κάποια άλλη γκάφα θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το «ματς» θα πάει στην… «παράταση», μέχρι «τα μπάνια του λαού» και το τέλος των μέχρι τώρα μνημονίων.

Τα επόμενα (μνημόνια) ας τα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μάθει κι αυτός τι εστί βερίκοκο!

Και μετά και πάλι με χρόνους με καιρούς, η εξουσία δική μας θα είναι!

Έτσι λοιπόν λογαριάζουν οι «γαλαζοπράσινοι» της κυβερνητικής «στρούγγας»!

Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς το λαό!

Ο οποίος λαός τους έβαλε στη σειρά και ο τελευταίος αυτής της γενιάς των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας, θα κλείσει την «πόρτα»!

Οι Καμμένηδες, οι Λοβέρδοι, οι Καρατζαφέρηδες, οι Κουβέληδες, οι Τζέφριδες και όλες οι άλλες «οδοντόκρεμες», μέχρι τότε, θα τους έχει φάει ο «κακός λύκος»!

Κάπως έτσι θα εξελιχθούν οι καταστάσεις! Νέο «αίμα» θα τρέξει και υπάρχει τέτοιο, σε όλους τους σημερινούς πολιτικούς χώρους.

Κι αλίμονο για τη χώρα μας, αν δεν «τρέξει» αυτό το «νέο αίμα»!

Κατά τα άλλα. η Αλβανία δήλωσε ότι θα συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας!!!

Με τι όμως; Ούτε ένα… καλάσνικοφ δεν τους έμεινε!

Και το ΚΚΕ, ως συνήθως, απέναντι σε όλους! Σε κάθε γεγονός, όπως αυτό της Συρίας, περιμένει να εκδηλωθούν όλοι οι άλλοι για να πάρει το ίδιο… αντίθετη θέση!

Ο… κασιδιάρης χώρια!

Πάμε παρακάτω!

Το αρθράκι για τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ που δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα, δεν είναι προϊόν πολιτικής αντίθεσής μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον πρόεδρό του, είναι μια έκρηξη θυμού, ένα απωθημένο, που το κουβαλάω από τη δεκαετία του ΄60!

Από εκείνη την εποχή που με κοντά παντελονάκια, ντρίλινα ρούχα και ελβιέλα καουτσουκένια παπούτσια, μετανάστευσα στην Αθήνα για να επιβιώσω και στην κυριολεξία για να δουλέψω για το ψωμάκι μου!

Παιδάκι 15 χρόνων κι όχι συμπληρωμένων, όπως και τα περισσότερα παιδιά των ορεινών κυρίως χωριών της Άρτας, πήραμε το δισάκι μας στον ώμο και φύγαμε από τα χωριά μας, άλλοι για την Πάτρα, άλλοι για τη Θεσσαλονίκη και οι περισσότεροι για την πρωτεύουσα.

Για να ζήσουμε, ματαλέω και κάποιοι από εμάς για να βγάλουν και το νυκτερινό γυμνάσιο, μπας και καλυτερεύαμε αργότερα τη ζωή μας.

Εκείνη λοιπόν την εποχή, για τους βέρους αθηναίους και τους γιαλαντζί πρωτευουσιάνους ή αν θέλετε για τα πρώην χωριατάκια, είμαστε τα… «βλαχάκια» που παίζανε μαζί μας!

Άντε ρε βλάχο, μας έλεγαν, όταν θέλανε να μας υποτιμήσουν! Και δίναμε και τρώγαμε ξύλο για αυτόν τον λόγο.

Και αυτή τη λέξη, αυτόν τον χαρακτηρισμό, τον ακούγαμε καθημερινά και τον νιώθαμε και σαν προσβολή!

Μέχρι που μεγαλώσαμε κάπως, μέχρι που περιορίσαμε ή διώξαμε τα χαρακτηριστικά του χωριατόπαιδου ή βλάχου εκείνης της εποχής, όπως την προφορά μας, τους τρόπους συμπεριφοράς μας, το ξύσιμο της μύτης και των δοντιών μας με το δάκτυλο και άλλα.

Μέχρι που «γίναμε» κι εμείς πρωτευουσιάνοι και με τη σειρά μας, αποκαλούσαμε «βλάχους» τους… «νεοσύλλεκτους» πρωτευουσιάνους!

Αναγκαία σημείωση: Βλάχους αποκαλούσαν τους επαρχιώτες της εποχής, χωρίς να γνωρίζουν και το τι σήμαινε η λέξη.

Με τα χρόνια, τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Αττικής είχαν επαρχιώτικη καταγωγή και οι βέροι πρωτευουσιάνοι ήταν είδος υπό εξαφάνιση. Σήμερα δε, ψάχνεις να βρεις αθηναίο με το… κερί!

Τα «βλαχαδερά» λοιπόν κράτησαν όρθιο και συνεχίζουν να κρατούν όρθιο αυτόν τον τόπο!

Δεν ήταν ούτε κλέφτες, ούτε λωποδύτες, ούτε απατεώνες! Αυτά τα «προσόντα» ήταν γνωρίσματα των «ανώτερων» κοινωνικών τάξεων, των πλουσίων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των αριστοκρατών και ψευτοαριστοκρατών της εποχής!

Συνεπώς, η λέξη «βλάχος», με μικρό φυσικά β, ούτε από μόνη της, ούτε και ως συνθετικό, δεν μπορεί να αποδώσει τον όρο της παρανομίας!

Ο χαρακτηρισμός «βλαχοδήμαρχοι», του Αλέξη Τσίπρα, για εμάς δεν ήταν και λόγος τόσων πολλών και σκληρών αντιπαραθέσεων!

Ήταν μια παρατραβηγμένη αναφορά αυτής της λέξης, σε λάθος χρόνο, τόπο και χωρίς αιτία!

Η αιτιολόγηση της χρησιμοποίησης αυτής της λέξης, μας εξόργισε! Γιατί «βλαχάκι» είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είμαστε κι εμείς, όπως είναι και οι περισσότεροι εκεί στην Κουμουνδούρου!

Και αν – ας πούμε – οι «βλαχοδήμαρχοι» είναι άνθρωποι της παρανομίας, τότε το ίδιο είναι και οι βλαχοδάσκαλοι και οι βλαχομπακάληδες και βλαχομαγαζάτορες και οι… βλαχοπολιτικοί!

Καταλάβατε «συντρόφια» τι σας λέμε;

Άντε γεια σας βλαχοδημαρχαίοι και μη! Καλό φθινόπωρο και χειμώνα!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top