Άλλαξα τα χαπάκια μου, δεν πήγαινε άλλο! Και πρόλαβα… εγκεφαλικό και να γιατί:

Έκλαψε η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, μπροστά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενόψει της επαναλειτουργίας  της ΕΡΤ, των… 300 απεργιών το χρόνο και του «βολέματος»… 3.000 και άνω, κομματικών «οπλιτών» ΟΛΩΝ των κομμάτων!

Έκλαψε η Ραχήλ κι έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, στα πρωινάδικα, στα μεσημεριανά, στα ενδιάμεσα, στα απογευματινά, στα… ξενυχτάδικα!

Έκλαψε η Ραχήλ κι όλο το δημοσιογραφικό συνάφι, να… «κλαίει», για συμπαράστασή της!

Και η Ραχήλ μετά τον πανελλήνιο οδυρμό για χάρη της: «Όλοι οι δημοσιογράφοι και όλα τα Μέσα Ενημέρωσης… «διαπλέκονται», οριζοντίως, καθέτως και στα… τέσσερα»!!!

Και μετά ήρθε το… δημοσιογραφικό… «ανάθεμα» για τη Ραχήλ!

Έκλαψε η Ραχήλ και… χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, κατά πως θάλεγε και η θειάκω μου, η Αργύρω, αν ζούσε!

Βέβαια η θειάκω μου, δεν ήταν… δημοσιογράφος!

Πάμε στα δικά μας, στα εντός και επί τα αυτά. Να ξεδώσουμε, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος!

Έχουμε λοιπόν και λέμε, παρατράγουδα στον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και πάλι με αφορμή δημοσίευμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!

Το οποίο δημοσίευμά μας, ήταν αποκλειστικό, ήταν αποκαλυπτικό, είχε τις «χάρες» όλες, για να «μαλλιοτραβηχτούν» οι ντόπιοι ΣΥΡΙΖΑίοι!

Είχαμε γράψει ότι η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, εισηγήθηκε σε συγκέντρωση της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», την αντικατάσταση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Άρτας ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΛΔΑΣΗ, γιατί επιδείκνυε «αδράνεια» και «αδιαφορία», ως επικεφαλής του συνδυασμού στο Νομό Άρτας.

Και μας «διαψεύδει» η Όλγα, με σχετική απάντησή της… κάνοντας αρχικά αναδρομή στην ιστορία της με τον κ. Γιολδάση! Περσινά ξινά σταφύλια!

Και καταλήγει η κ. Όλγα: «Δεν πρόκειται περί αδράνειας και αδιαφορίας, αλλά περί «μεγαλύτερης βελτίωσης της λειτουργικότητας και εξωστρέφειας της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!!!».

Άρα κατά την κ. Γεροβασίλη, ο Βασίλης Γιολδάσης, δεν ήταν αδρανής και αδιάφορος, αλλά… ανεπαρκής, για να ανταποκριθεί στους στόχους «της βελτίωσης της λειτουργικότητας και της εσωστρέφειας…»!!!

Σε αυτή την εκδοχή, εμείς σηκώνουμε τα χέρια μας και παραδινόμαστε στη «μιζέρια» της διασποράς «ψευδών διαδόσεων»!

Βέβαια αυτή η ιστορία έχει και… «ουρά» για το ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, καθόσον πρέπει να αναζητηθεί, να εντοπιστεί και να σταλεί στην πυρά, ο πληροφοριοδότης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για αυτό το δημοσίευμα!

Και… φόρεσαν «πετραχείλια», για να βρουν τους… «ενόχους»!

«Συντρόφια» μην αναλώνεστε σε κυνήγι εσωκομματικών «μαγισσών»! Με λιγότερα… τσίπρα και με λιγότερα λόγια, στα στέκια της πόλης, λύνετε το πρόβλημά σας!

Εμείς από… τσιπράτους «συντρόφους» σας, μάθαμε τα νέα σας!

Για το ίδιο θέμα πήρε θέση και ο Ν.Α.Σ. των ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ, της εφημερίδας «ΗΧΩ» της Άρτας.

Δηλαδή, τι θέση; Που σε πονάει και που σε τσούζει!!!

Γράφει λοιπόν ο Ν.Α.Σ.:

«Παραδοξότητες

* Όλα είναι διαδόσεις, είναι διαδόσεις

Κι ότι κι αν σου λένε, βρε

Βάση να μη δώσεις...

* Κάπως έτσι, τελειώνει επιστολή προς «Παρατηρητή» Άρτας, από την Όλγα Γεροβασίλη, ως επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», σχετικά με ένα θέμα που αποτελεί πεδίο συζητήσεων στα πολιτικά στέκια της Άρτας...

* Η επιστολή προς την εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Άρτας», έγινε με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε, με τίτλο «ΛΟΓΩ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ! «Αποκεφαλισμός» Β. ΓΙΟΛΔΑΣΗ από ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ!!! Στη θέση του η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ» στις 15-5-2015.

* Η επιστολή δημοσιεύεται στο προσωπικό σαϊτ της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ οπότε όποιος θέλει να τη διαβάσει ολόκληρη μπορεί να κάνει κλικ εκεί πέρα... βέβαια η κ. Γεροβασίλη, αναφέρεται σε γεγονότα που έχουν δημιουργήσει έντονες συζητήσεις στη μικρή μας πόλη, άσχετα με το δημοσίευμα του ΛΕΣΤΑΣ στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ...

* Και οι συζητήσεις έχουν να κάνουν με τη μεθόδευση που ακολούθησε η επικεφαλής της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, για να θέσει στο περιθώριο, τον Βασίλη Γιολδάση, ο οποίος αν μη τι άλλο, μόνο για «αδράνεια και αδιαφορία» απέναντι στην πολιτική, στα τοπικά δρώμενα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί... ενδεχομένως θα μπορούσε να του προσάψει κάποιος, «αδιαφορία» στη μικροπολιτική, αλλά αυτό δε μπορεί να θεωρηθεί παράπτωμα... ή μήπως αυτό ήταν το παράπτωμα του Γιολδάση;

* Ασχολούμαστε με το θέμα, επειδή ο παλιόφιλος ο Γιώργος Τσίκος, μας είπε πως μπορεί ο ίδιος να είναι «σταλινικός», αλλά δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ «σταλινικές μεθόδους», εις βάρος «συντρόφων»... και θεωρεί πως όλη αυτή η μεθόδευση από την κ. Γεροβασίλη, κινείται στα... «ρείθρα του Σταλινισμού», δηλαδή στις πρακτικές εξόντωσης όσων δεν υποκύπτουν στην ηγεσία...

* Μας ανέφερε επίσης ο Γιώργος, ότι από την περιβόητη συγκέντρωση που αποφασίσθηκε η αντικατάσταση του Β. Γιολδάση από την Τζένη Ταπραντζή, υπήρχαν αρκετές απουσίες... απουσίαζαν, πέραν του Γ. Τσίκου, και του Β. Γιολδάση, οι Ευσταθίου, Αμπελογιάννη, Στούπα, Φώτης ενώ διαφώνησε και απεχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γκούντας... οπότε η όποια «ομόφωνη» απόφαση, αν πάρθηκε, πάρθηκε μεταξύ των παραβρισκόμενων... Μάλιστα σε άλλη σελίδα δημοσιεύεται ανακοίνωση του Κώστα Γκούντα στην οποία τονίζεται πως «θεώρησα απαράδεκτη την μεθόδευση αυτή την κατήγγειλα και αποχώρησα»

* Θα μου πεις, δεν έχει δικαίωμα η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, να προχωρά σε «ανασυγκρότηση» της παράταξης, προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την παράταξη του Καχριμάνη; Ασφαλώς και το έχει... αλλά, έως ένα σημείο. Νομίζουμε πως θα είχε αυτό το δικαίωμα η κ. Γεροβασίλη, αν ήταν και η ίδια, ενεργή και παρούσα στα αυτοδιοικητικά της Περιφέρειας...

* Όταν όμως λόγω των βουλευτικών, αλλά και των κοινοβουλευτικών της υποχρεώσεων η κ. Γεροβασίλη είναι «ωσεί παρούσα» τόσο στα της Περιφέρειας, όσο και στα της Άρτας, τότε μόνο ως πρόφαση και προσχηματικά μπορεί να λέγεται πως υπάρχει « κοινός στόχος που δεν είναι άλλος από την ενδυνάμωση της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και την αποδόμηση της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής»... και που –προφανώς- ο Β. Γιολδάσης δεν μπορεί να στηρίξει αυτή την «αποδόμηση», ενώ η κ. Τζένη Ταπραντζή, μπορεί καλύτερα...

* Όσο για την παραδοξότητα, αυτό έχει να κάνει με τις επιλογές της κ. Γεροβασίλη... ούσα δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Αρταίων, όταν εκλέχτηκε βουλευτής, παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος και ασχολήθηκε με τα της βουλής... ούσα βουλευτής, κατήλθε υποψήφια Περιφερειάρχης, και παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 μήνες, ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες και η ίδια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, παραμένει περιφερειακή σύμβουλος και διατείνεται πως θα ενδυναμώσει την παράταξη απέναντι στον Καχριμάνη... μπορεί και να είναι έτσι...

* Εκείνο πάντως που λέγεται και συζητείται εντόνως στους καφενέδες της πόλης, είναι πως η κ. Γεροβασίλη, δεν συγχώρησε στον Β. Γιολδάση την επιλογή του να μην την στηρίξει στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου... μόνο που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστό πως ο Β. Γιολδάσης συμμετείχε στο Αριστερό Ρεύμα και η Όλγα Γεροβασίλη σε άλλη συνιστώσα... κι αυτό δεν την ενόχλησε σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις...

* Φευ, η εξουσία, φθείρει τις συντροφικές σχέσεις... σε κάποιες περιπτώσεις φθείρει και τις ανθρώπινες... όμως όταν «στήνονται» διαδικασίες αποκαθήλωσης όσων δεν μας «προσκυνούν», με προσχήματα αυτό θυμίζει μέρες που όσοι βίωσαν την αριστερά στα «πέτρινα χρόνια» θέλουν να τα ξεχάσουν...».

Πάμε τώρα στη Δημοτική Σύμβουλο ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, η οποία για μια ακόμη φορά, μας εκπλήσσει ευχάριστα, με τις δραστηριότητές της εντός του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αυτή τη φορά, με τις κάμερες ασφαλείας που τοποθετήθηκαν στο Δημαρχείο της Άρτας!

Τι τις ήθελες Δήμαρχε (;) τον ρωτάει, τι φοβάσαι, από τι και από ποιους κινδυνεύουμε, ποιοι ελέγχουν το υλικό που συγκεντρώνεται (;) και πολλά άλλα εύλογα ερωτήματα και για τον καθένα μας!

Και η απάντηση, «αποστομωτική» και «αφοπλιστική», του Δημάρχου, όπως τη διαβάσαμε στην «ΗΧΩ της Άρτας»: «Οι κάμερες… έχουν την έννοια ότι θέλουμε να ελέγχουμε, διότι δεν ξέρουμε τι γίνεται(!). Είμαστε πρώτοι και μας τιμά που πρωτοτυπούμε(!!) και ναι, είμαστε πρώτοι που βάζουμε κάμερες (!!!), διότι ασφαλίζουμε τους ανθρώπους αυτούς (προφανώς εννοεί τους εργαζόμενους), την περιουσία του Δήμου…», κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.!

Για ποια πρωτοτυπία κάνει λόγο ο κ. Δήμαρχος και από πού και έως που «είναι οι πρώτοι που βάζουν κάμερες;». Αν μπει στο ίντερνετ και άλλοι Δήμοι κάνανε το ίδιο και ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι, οι δημοτικές παρατάξεις και οι πολίτες!

Διότι τις ώρες εργασίας, στο Δημαρχείο της Άρτας κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους, δημότες και πολίτες, που σημαίνει ότι υπάρχει… ασφάλεια για όλους και για όλα!

Αν αυτές οι κάμερες λειτουργούσαν όταν το Δημαρχείο είναι κλειστό, να καταλάβουμε και να το ασπαστούμε. Τώρα όμως όχι! Παρακολουθούνται οι εργαζόμενοι και οι πολίτες – επισκέπτες στο Δημαρχείο. Αν αυτό λέγεται πρωτοτυπία ή πρόοδος, τότε ας καθιερώσουν και ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου, στους συναλλασσόμενους με το Δήμο και στους δημότες!

Εύλογη και η σχετική αντίδραση της δημοτικής συμβούλου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ, η οποία ρώτησε: «Δεν εμπιστεύεστε τους πολίτες;»!

Εξίσου εύλογη και εύστοχη ήταν και η παρέμβαση της ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, για αυτό το θέμα, όταν ο Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, μίλησε για ένα περιστατικό που έγινε επί δημαρχίας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ. Είπε η κ. Κιτσαντά: «Μιλάτε σοβαρά κ. Δήμαρχε; Είναι αντίληψη αυτή; Για ένα περιστατικό που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια, σας οδήγησε να τοποθετήσετε κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους και να παρακολουθούνται ποιος ανεβαίνει και ποιος κατεβαίνει, αν μιλάνε οι εργαζόμενοι στους διαδρόμους, αν δεν μιλάνε, αν συναντιούνται με κόσμο ή όχι; Θα κάνουμε το Δημαρχείο κ. Δήμαρχε BIG BROTHER»;

Για «ερώτηση – φωτιά», έκανε λόγο ο Ν.Α.Σ. και δεν έχει άδικο. Στην περίπτωση η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ μας εξέφρασε όλους! Διότι η πόλη της Άρτας, η περιοχή της Άρτας, προσφέρουν στους πολίτες ασφάλεια, περισσότερη από ότι χρειάζονται!

Οι κάμερες, στην καλύτερη περίπτωση, είναι «χαφιεδίστικη» παρακολούθηση του πολίτη και του εργαζόμενου, όταν λειτουργούν, εν ώρα… λειτουργίας του Δημαρχείου! Όλα τα άλλα που ακούστηκαν είναι… για αγρίους!

Να ξηλωθούν λοιπόν αυτές οι κάμερες ή να λειτουργούν μόνο όταν το Δημαρχείο είναι κλειστό. Αυτό λέει η λογική!

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Μαϊου, θα γίνουν στην Άρτα οι διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.  Έξελεντ!

Στις 5 Ιουνίου, δηλαδή μετά από 10 μέρες, αρχίζει το Συνέδριο, για εκλογή και νέου προέδρου του Κινήματος. Έξελεντ στο… τετράγωνο!

Προσυνεδριακή ενημέρωση των μελών και φίλων του κόμματος, μηδέν εις το πηλίκον!

Προσκλήσεις για επανεγγραφή και εγγραφή μελών, δυο φορές μηδέν εις το πηλίκον!

Ποιοι θα διεκδικήσουν, «το τιμόνι», του «βυθισμένου ναυαγίου», που λέγεται ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν τους γνωρίζει!

Συνέδριο είναι αυτό ή πρόσκληση για να παίξουν… μπιρίμπα;

Διαβάζουμε ότι ο Δήμος Αρταίων ξεκινάει πόλεμο κατά των κουνουπιών, των επιβλαβών εντόμων και των τρωκτικών, σε φρεάτια και υπαίθριους χώρους…!

Κατά των καταληψιών των πεζόδρομων και των πλατειών, πότε θα αρχίσει ο πόλεμος;

Με άρθρο του, στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ο φίλος μας ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ, μας λέει ότι: «… Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους μας στην Ευρώπη, είναι επί θύραις…»!

Και η άνοδος του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στη Β΄ Εθνική, δεν ήταν επί θύρες, αλλά εντός των θυρών και στο τέλος βρέθηκε εκτός!

Κι εκείνος ο καημένος υπουργός Άμυνας, ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ήταν να τον δεχτεί ο αμερικανός συνάδελφός του και δεν τον δέχτηκε ούτε η τηλεφωνήτρια του γραφείου του!

Πάραυτα να παραιτηθεί ο Ομπάμα!

Κάπου 21 μονάδες μπροστά από τη Ν.Δ., βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ συνεχίζει να το παίζει αρχηγός! Δεν το πήρε το μήνυμα από αυτή τη δημοσκόπηση; Πως αλλιώς μπορεί να μιλήσει ο λαός; Τι περιμένει; Να κλείσει η… «Αριστερή παρένθεση» του… ΣΥΡΙΖΑ; 

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι Αντωνάκη. Στο δρόμο που χάραξε το δικό σου κόμμα και το ΠΑΣΟΚ, βαδίζει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κομματοκρατία παντού και σε όλα!

Και όταν «μπούνε στο μέλι» τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, λαμόγια και όταν λιγδώνει το στομάχι και αποκτήσουν χοληστερίνη και οι ΣΥΡΙΖΑίοι του κρατικού μηχανισμού, τότε η «παρένθεση» μετατρέπεται σε… κατεστημένο!

Σε νέο κατεστημένο, Αριστερό κατεστημένο, πιο αδίστακτο από εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.!

Κατά τα άλλα, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει για το 2015 και βλέπουμε, ο κατώτατος μισθός των 751 θα περιμένει, η 13η σύνταξη, σε βάθος… τετραετίας, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος παραμένει (διά της… αναστολής)! Δηλαδή μια από τα ίδια!!!

Καλό τριήμερο και το Άγιο Πνεύμα, ας μας φωτίσει όλους!

 

                                                                                                              ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top