Άλλο πάλι και τούτο! Μας υποσχέθηκαν 13ο (μισθό) και αντί για αυτόν, μας τρώνε και τον… 12ο!!!

Δηλαδή όταν οι σημερινοί κυβερνώντες, μας υπόσχονται, πρέπει να… κουμπωνόμαστε;

Όχι άλλες υποσχέσεις «συντρόφια», τρομάζουμε!!!

Ψηφίστηκε «ομαλά» το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του… 3ου, εξ Αριστερών αυτή τη φορά, μνημονίου!

Και ποια ήταν αυτά τα προαπαιτούμενα; Όλες οι προεκλογικές… «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Βέβαια με αυτό το πολυνομοσχέδιο και λόγω έλλειψης… φυλακών, για την κάλυψη των «αναγκών» του Κράτους, τη γλυτώνουν πολλοί οφειλέτες του Δημοσίου και μάλιστα για μεγάλα ποσά!

Θα μου πείτε και τι να κάνει το Κράτος, όταν οι φυλακές του είναι… «πήχτρα»; Να χτίσει κι άλλες;

Ήταν καλύτερα, επί παλαιών, μη αριστερών κυβερνήσεων, που φυλακίζονταν πολίτες ακόμη και για πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων;

Ήταν καλύτερα, επί εποχών, υποτίθεται «Κράτους Δικαίου», που φυλακίζονταν και μητέρες, με τα μωρά στην αγκαλιά τους, για οφειλές αξίας ενός… μεταχειρισμένου μοτοσακού;

Τώρα θα μου πείτε και με το δίκιο σας και μετά τη δεύτερη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι Αριστερά; Τι να σας πω!!!

Με τόσους… εκατομμυριούχους που έχει και Δεξιά να τον τοποθετήσετε, θα τον… αδικήσετε!

Ξέχασε, λέει ο υπουργός Σταθάκης, το 2012, να δηλώσει… 1 εκατομμύριο ευρώ!!!

Βρε αδέρφια, ξεχνιέται ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ, ακόμη κι αν έχεις δισεκατομμύρια;

Το δήλωσε, μας είπε, το 2013 και από τότε το δηλώνει συνεχώς!

Αν δεν είχε εκλεγεί βουλευτής το 2012, θα το είχε δηλώσει το… 2013;

Τώρα θα ματαπείτε, είναι τόσο πλούσιος ο υπουργός Σταθάκης, ώστε να ξεχάσει… ένα εκατομμύριο ευρώ; Τι να σας ματαπώ;

Πάντως από ότι έχω ακούσει, αν ο πλούτος είναι προϊόν εργασίας, τότε οι εργάτες θα ήταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης!!!

Ο οποίος Σταθάκης, εθήτευσε εις τας τάξεις και του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ!

Νιώθω ελαφρώς, σκατόψυχος! Τηρουμένων των αναλογιών, φίλος μου είχε ξεχάσει να δηλώσει ένα τιμολόγιο 3.000 ευρώ και «έφαγε» πρόστιμο 300.000 ευρώ! Ο Σταθάκης τι πρόστιμο έφαγε;

Αυτός «ξέχασε» ένα εκατομμύριο ευρώ και εσύ ταλαίπωρε ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνεις στα παλιά σου παντελόνια, μήπως και ξέχασες κανένα… πεντόευρω!!!

Αλλά και ο έτερος «ξεχασιάρης» υπουργός, της Αριστεράς του «ηθικού» πλεονεκτήματος, ο Φλαμπουράρης, ξέχασε τις μετοχές εκατομμυρίων που κατέχει, να τις μεταβιβάσει όταν έγινε βουλευτής και τώρα υπουργός!

Κι ενώ οι Σταθάκης και Φλαμπουράρης, «ξεχνούν» εκατομμύρια, εσύ αφελέστατε ψηφοφόρε μετράς… καπίκια, για να συμπληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ που σε καλούν να πληρώσεις!

Και στο TWITTER: ΣΤΑΘΑΚΗΣ – ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ = Αλτσχάιμερ φορέβερ!

Σταματάμε εδώ τις κακίες μας, για τους εκατομμυριούχους υπουργούς της Αριστεράς. Άλλωστε ποιο είναι το πρόβλημα; Οι άνθρωποι «ξέχασαν» ένα ευρώ, …ένα εκατομμύριο φορές!!! Για ένα ευρώ λοιπόν θα γκρινιάζουμε;

Τώρα ως πότε θα μας δουλεύουν οι της δεύτερης φοράς, κυβέρνηση της Αριστεράς; Για πάντα!!! Με την εγγύηση και την αξιοπιστία του ίδιου του πρωθυπουργού!

Η πολλή «αγάπη» τους για το λαό, φέρνει… αμνησία, κατά πως είπε και ο PAOLO COELHO.

Προσοχή! Χρήσιμη πληροφορία!! Αν ξεχάσεις να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας, θα διπλασιαστούν! Δεν την γλυτώνεις, όπως οι… «ξεχασιάρηδες» εκατομμυριούχοι!

Μωρέ, θα το ρίξω στα τούρκικα σήριαλ, για να ηρεμήσω!

Ας πάμε και κατά μεριά Ν.Δ., στην οποία, γίνεται το σώσε, για την αρχηγία!

Στην οποία Ν.Δ., «καυχώνται» γιατί έχασαν στις τελευταίες εκλογές, μόνο… 700.000 ψηφοφόρους!!!

Και «θεοποιούν» τον Μεϊμεράκη, γιαυτόν τον άθλο!

Ο οποίος Μεϊμεράκης, αν και έμεινε χωρίς «σώβρακα», από τον Τσίπρα, αντί να πει στους Νεοδημοκράτες, γιατί διεκδικεί την αρχηγία, κάθεται και τα βάζει με τους διευθυντές, τους παραδιευθυντές και τους… κλητήρες της Συγγρού!

Κατά τα άλλα, υπόσχεται περιφρούρηση της ενότητας του κόμματος! Από ποιους κινδυνεύει αυτή η ενότητα; Από τους παλιούς; Κι ο ίδιος δεν είναι… παλιός;

ΝουΔούτες, πολύ φοβάμαι ότι το παλιό με το νέο, που «παίζει» τώρα για την εκλογή αρχηγού σας, θα οδηγήσει στο σύνθημα: «Εκεί, εκεί στη Β΄ Εθνική»!

ΚΙ αν επαληθευτούν οι σχετικές δημοσκοπήσεις που φέρουν πρώτον τον παλιόν Μεϊμεράκη και δεύτερο τον νέο Τζιτζικώστα, το DNA σας, δεν «διορθώνεται»! Πολιτικά θα «χρεωκοπήσετε», όπως έπαθε «αθλητικά» η ΑΕΚούλα μου και βρέθηκε στη Γ΄ Εθνική! Εκεί σας βλέπω !!!

Και εκεί σας βλέπουν και οι οπαδοί σας!

Πάμε και στα… επιτόπια και αρχίζουμε από τη «δική» μας και από ένα πρόσφατο άρθρο του συνεργάτη μας ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ, που φιλοξενήθηκε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και που έφερε τον… ποιητικό τίτλο: «ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΙ ΘΩΚΟΙ ΜΕ… ΑΡΤΙΝΗ ΑΥΡΑ»!

Για το οποίο άρθρο, υπήρξαν πολλές ενστάσεις, περί της… αρτινής αύρας, που έφερε η υπουργοποίηση της αρτινιάς βουλευτού ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, από τον αρτινό πρωθυπουργό ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Ο γράφων δεν υιοθετεί ούτε το περιεχόμενο του άρθρου του συνεργάτη μας, ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ, που είναι άκρως υπερβολικό για την περίπτωση, αλλά δεν συμμερίζεται και εκείνες… τις «ενστάσεις», που κάνουν λόγο περί «παρατραβηγμένης» πολιτικής… «εκδούλευσης»!

Είναι γνωστό ότι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ, είναι αρτινολάτρης! Και ως αρτινολάτρης, «δικαιούται» ενίοτε και να υπερβάλλει, να γίνεται και… αρτινοπροσωπολάτρης!!!

Και ο κάθε… «λάτρης», ως γνωστόν, παράφορα παθιάζεται και παράφορα ενθουσιάζεται.

«Σκούπα» στα τραπεζοκαθίσματα αρκετών καφετεριών της πόλης, είχαμε την περασμένη εβδομάδα από τις υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων.

Ενέργεια που… επικροτήθηκε από τους κατοίκους της πόλης, χωρίς να νοιάζονται και για τις αιτίες της!

Που σημαίνει, κύριοι ιδιοκτήτες των καφετεριών, μην το παρακάνετε! Οι πλατείες ανήκουν στους δημότες και στους κατοίκους του Δήμου μας και περισσότερο στα παιδιά και στους ηλικιωμένους κι όχι στους θαμώνες των καφετεριών.

Ο Δήμος Αρταίων έχει κάποιους κανόνες για τους δημοτικούς χώρους, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Και κάποιοι από εσάς δεν τους σέβονται κι αυτό σας προσβάλει ΟΛΟΥΣ!

Κάποιοι από εσάς δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (νοίκια) προς τον Δήμο και αυτό το φορτώνεστε ΟΛΟΙ σας!

Και μιλάμε για οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Επαναλαμβάνω, η κοινή γνώμη της Άρτας, σε αυτή την περίπτωση, είναι εναντίον σας!

Εσείς οι ίδιοι οφείλετε να συμμορφώσετε τους συναδέλφους σας, που αυθαιρετούν και παρανομούν! Έχετε έννομο συμφέρον να το κάνετε!

Και με την ευκαιρία, είχατε κάποιον σύλλογο! Έπαψε να λειτουργεί κι αν ναι, γιατί δεν νοιάζεστε για αυτόν;

Πώς να διεκδικήσετε τα δίκια σας, όταν ως επαγγελματίες, δεν οργανώνεστε συλλογικά; Είστε πάνω από 500 στην περιοχή μας και δεν έχετε σύλλογο, ενώ έχουν ακόμη και οι ιεροψάλτες;

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω σχόλια των Επισημάνσεων του Ν.Α.Σ., στην εφημερίδα «ΗΧΩ της Άρτας». Γράφει σχετικά:

«Ο διάλογος σε ουρά Τράπεζας, κοντινής στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, ενδεικτικός: «τι έγινε στην πλατεία;», «ο δήμαρχος μάζεψε καρέκλες», «καλά έκανε», «ναι, αλλά το έχουμε ξαναδεί...». Ακριβώς αυτό, είναι το συναίσθημα των δημοτών της μικρής μας πόλης... ένας δήμαρχος να ασχολείται αενάως με παράνομα τραπεζοκαθίσματα... αν τα μαζεύει, συζητήσεις γιατί τα μαζεύει, αν δεν τα μαζεύει, τότε... «συναλλάσσεται»!!!

*  Βέβαια, ουδείς άλλος δήμαρχος προχώρησε σε τέτοια μαζική εκκαθάριση τραπεζοκαθισμάτων, στην κεντρική πλατεία... κι απ’ ότι δήλωσε στην ΗΧΩ, ο Χρ. Τσιρογιάννης, αυτό θα γίνεται από τούδε και στο εξής...

*  Το θέμα αυτό είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει αναστάτωση και συζητήσεις... ακόμη και εντάσεις, ειδικά σε τέτοιες εποχές... όμως ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω... αυτό που δήλωσε δημοσίως ο Δήμαρχος, ότι τις παρανομίες ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ, οι άλλοι επαγγελματίες, προς το παρόν στο Δήμαρχο, από τον οποίο ζητούν να εφαρμόσει το νόμο, βγάζει εκτεθειμένους όσους θεωρούν πως μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ενοχλητική κατάσταση... αν δεν τον εφαρμόσει ο Δήμαρχος, οι καταγγελίες πάνε κι αλλού... φαύλος κύκλος, είναι.

* Σε αυτό το φαύλο κύκλο, κάποιος στο τέλος την «πληρώνει», για παραδειγματισμό... τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και τα ξέρουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό... όλα τα υπόλοιπα, θα τα δούμε στην πορεία...

*  Όσοι έχουν όρεξη, ας διαβάσουν αυτά που είπε στη ΗΧΩ ο Χρήστος Τσιρογιάννης και που νομίζουμε ότι κινούνται στη λογική της «κοινής γνώμης»... και η «κοινή γνώμη» επιθυμεί σήμερα πολύ περισσότερο από άλλες χρονικές περιόδους, να υπάρχει δικαιοσύνη και ισονομία... να υπάρχει ίση αντιμετώπιση από την εξουσία, προς όλους...

* Ο Δήμαρχος Αρταιων Χρήστος Τσιρογιάννης σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Ο Δήμος δεν έχει εμπάθειες με κανέναν. Στηρίζουμε τους καταστηματάρχες, αλλά πρέπει να μπει μια σειρά και να τηρηθεί ο Νόμος. Δεν είμαστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες στην Άρτα είναι νόμιμοι. Δεν πρέπει, όμως, να επικροτούμε τους λίγους παράνομους, αλλά πρέπει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και στους συμπολίτες τους».

* Τέλος, επισημαίνεται πως το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη των στεγάστρων για την Κεντρική πλατεία, έργο που μαζί με την αντίστοιχη κατασκευή στεγάστρων στην πλατεία Μονοπωλίου έχουν προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 και θα γίνουν από ιδίους πόρους του Δήμου Αρταίων».

Διαβάζουμε σε τοπικό πρώην αντιμνημονιακό SITE και νυν SUPER μνημονιακό, ότι «…η δεύτερη μάχη, μετά τα προαπαιτούμενα, θα δοθεί στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες…». Και συμπληρώνει: Ο Τσίπρας προς την αντιπολίτευση: «Σας βλέπω ανήσυχους…»!

Συμφωνεί και ο γράφων, με τον νυν SUPER μνημονιακό! Θα είναι μεγάλη αυτή η μάχη, θα λέγαμε σαν ένα αγγούρι… Καλυβιώτικο! Πρόκειται περί ζητήματος… τιμής!

Όχι βέβαια περί της «τιμής» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περί αυξημένης… τιμής των… συχνοτήτων. Οι έχοντες θα κατέχουν… συχνότητα! Δηλαδή οι «διαπλεκόμενοι», κατά την ορολογία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ματαδηλαδή, θα πούνε στον Μπόμπολα, τους Λαμπράκηδες και λοιπούς τηλεδιαπλεκόμενους και μη, για να δείτε… συχνότητα, ξηλωθείτε!!!

Ε, και;

Οι διαπλεκόμενοι θα πληρώσουν και οι μη, θα μείνουν… ρέστοι!

Έτσι χτυπιέται, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαπλοκή!

Κατά πως έλεγε και ο Καραγκιόζης, όταν τον έδερνε ο Μπαρμπαγιώργος: «Θα μου ρίξει, θα μου ρίξει, θα ιδρώσει και θα πάθει… πνευμονία»!

Τώρα το που κολλάει, το «σας βλέπω ανήσυχους», δυσκολεύομαι να το βρω! Η «ντουντούκα» το ξέρει;

Τι σου είναι, τέλος πάντως, οι αριστεροί ΣΥΡΙΖΑίοι! Μετά την κωλοτούμπα της κυβέρνησης και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, βάλθηκαν να μας πείσουν, ότι το δικό τους μνημόνιο, είναι η σωτηρία μας και ότι η κωλοτούμπα τους, ήταν προϊόν… κληρονομιάς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ξαφνικά αγάπησαν το Μνημόνιο, έγιναν Κομανένσκι, έγιναν και… Μερκελιστές!

Ριζοσπαστική πορεία! Πιο εντυπωσιακή, από αυτή του Καμμένου, που ξεκίνησε ακροδεξιός, έγινε δεξιός, στη συνέχεια φιλελεύθερος και πατριώτης, αντισοσιαλιστής και αντικομμουνιστής μέχρι τα μπούνια και κατέληξε… θυμιατήρι της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ!

Για υπουργείο, ρε γαμώτο, γίνεται και… μαζορέτα!

Έτσι εξηγείται αδέρφια και η συνεργασία του, με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Διότι στην πολιτική, όλα επιτρέπονται!

Και οι «αλλαξοκωλιές», βεβαίως, βεβαίως!

Εκείνο το πανό του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, που έγραφε: «ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», υπάρχει; Σύντομα θα το ματαχρειασθούν!!!

 

                                                                              ΛΕ-ΣΤΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top