Εμείς οι αρτινοί έχουμε… «μπαρμπάδες στην Κορώνη», όσο ποτέ άλλοτε!

Κι άμα;

Έχουμε πρωθυπουργό, έχουμε πρωτοκλασσάτη υπουργό, έχουμε και κυβερνητικό βουλευτή!

Και τι δεν έχουμε. Προκοπή;

Ναι αδέρφια, προκοπή δεν έχουμε και προκοπή, με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδες, δεν βλέπουμε!

Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής. Προσλήψεις πρόκειται να γίνουν στις Εφορίες Αρχαιοτήτων όλης της χώρας, πλην… της Άρτας!

Αυτά αναφέρει σε σχετική και άκρως πολιτικά «πολιτισμένη» ερώτησή του στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ. Κι αν δεί απάντηση, να μου τηλεγραφήσει!

Τόσο κράτησαν τα «κατόπιν ενεργειών μου», της κ. υπουργού μας;

Προχωράμε σε πιο ενδιαφέροντα!

Διαβάζουμε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση, απαιτούν δωρεάν περίθαλψη, όλοι οι... ανασφάλιστοι!

Γιατί πριν δεν είχαν; Ως άποροι;

Αλλά δεν είναι αυτή η ένστασή μας!

Μας λένε ότι αποκτούν περίθαλψη οι ανασφάλιστοι!

Σαν αυτή που (δεν) έχουν οι… ασφαλισμένοι;

Λέμε, τώρα!

Διότι, ας πούμε, τα ιατρεία του ΙΚΑ Άρτας, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχουν ούτε αναλώσιμα υλικά!

Πόσο… «ψιλό γαζί» θα μας δουλεύουν ακόμη;

Πάμε παρακάτω.

Πολύ κακό για το τίποτα, ήταν τελικά οι πρόσφατες αλληλοκαταγγελίες και απειλές, μεταξύ του Δημάρχου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και της ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ;

Έτσι φαίνεται από την τελική έκβαση αυτής της κόντρας! Η κ. Κιτσαντά «διευκρίνισε» για τα περί των καταγγελιών της ή υπαινιγμών της κατά του Δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας και ο κ. Δήμαρχος δεν προχώρησε τελικά σε μήνυση εναντίον της!

Εμείς συνειδητά δεν πήραμε θέση σε αυτήν την «αναμέτρηση», γιατί βαρεθήκαμε αυτές τις ιστορίες, οι οποίες, επί δημαρχίας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ήταν στο «μενού» κάποιων δημοτικών συμβούλων, που ανοικτά ή με υπαινιγμούς, στρέφονταν κατά του τότε Δημάρχου, με αόριστες ή ανόητες καταγγελίες, σε βάρος του!

Και τότε είχαν γίνει μηνύσεις από τον Δήμαρχο, κατά των τότε συκοφαντών του, τις οποίες στη συνέχεια τις απέσυρε, χωρίς να απαιτήσει έστω και μία δημόσια συγνώμη για την προστασία της προσωπικότητάς του!

Ήταν μεγάλο λάθος του, καθόσον οι καταγγελίες σε βάρος του, παραμένουν και θα τον συνοδεύουν για πάντα, γιατί – επαναλαμβάνουμε – αφενός μεν δεν διεκδίκησε δικαστικά την δικαίωσή του και αφετέρου, γιατί δεν απαίτησε έστω ικανοποίηση ή μια συγνώμη από τους θύτες του!

Για τον γράφοντα, το αξίωμα του Δημάρχου έχει ανάγκη της προστασίας όχι μόνον από τον ίδιο, αλλά και από τους δημότες!

Ο Δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας και όχι σάκος του μποξ, για πολιτικά και κομματικά παιγνίδια!

Στην περίπτωση η κ. Κιτσαντά «ατύχησε»… διπλά. Οι υπαινιγμοί της ήταν αόριστοι και η αναφορά της, για τη χρήση δικηγόρου με έξοδα του Δήμου, από τον Δήμαρχο, ήταν… ατυχής, έως και αφελής!

Καθόσον η προστασία της προσωπικότητας ενός Δημάρχου, είναι πρώτιστα υπόθεση του Δήμου και αυτή η προστασία δεν… προσμετράται με τα έξοδα μιας δικηγορικής παράστασης!

Πάμε παρακάτω! Για το ίδιο θέμα πήρε θέση και ο Ν.Α.Σ. στην «ΗΧΩ» της Άρτας, μια θέση με την οποία απόλυτα συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε!

Για αυτό μεταφέρουμε και τα σχετικά σχόλια του Ν.Α.Σ.!

Γράφει λοιπόν ο Ν.Α.Σ.:

* «...σχετικά με τα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με τον ορισμό δικηγόρου για την υποβολή μήνυσης στην κ. Λίτσα Κιτσαντά, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τις κινήσεις στο θέμα της εκμίσθωσης των Ψαροπλιών, έγινε γνωστό πως υπήρξε άρση της απόφασης ορισμού δικηγόρου, καθώς η κ. Κιτσαντά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (14/21-3-2016) ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς περί οικονομικών συμφερόντων πίσω από την απόφαση εκμίσθωσης» λέει η ανακοίνωση του Δημάρχου!

* Μάλιστα ο Χρήστος Τσιρογιάννης ενημερώνει τους δημότες πως «ζητάμε την αυστηρή, καλοπροαίρετη και πολιτικά επιχειρήματα κριτική, καθώς και τη γόνιμη αντιπολίτευση, που είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού. Όμως δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να θίξει τη δημοτική αρχή για δήθεν υπόγειες συναλλαγές»...

* Θα μου πεις και ποια είναι η δικαίωση... εγώ νοιώθω πως «δικαιώθηκα», πατριώτη, επειδή δέχθηκα κριτική από κάποιους -πρώην- συντρόφους της κ. Κιτσαντά, επειδή δεν φιλοξενήσαμε την «οργισμένη» ανακοίνωση της επικεφαλής της ΡΔΑ, όταν ο Τσιρογιάννης δήλωσε πως θα προχωρήσει σε μήνυση...

* Και δικαιώθηκα επειδή με οδήγησε η πείρα ετών, ώστε να διαγνώσω έγκαιρα, πως η κ. Κιτσαντά στο συγκεκριμένο θέμα έκανε «πίτα» και ότι θα οδηγούνταν αργά ή γρήγορα σε «κυβίστηση»... Ευτυχώς, που δεν πήρα το μέρος καμίας πλευράς, και χαίρομαι που δεν παρασύρθηκα από κάποιους φίλους, που καλοπροαίρετα με προέτρεψαν να στηρίξω την κ. Κιτσαντά...

* Ιδού η κατάληξη: Η κ. Κιτσαντά να κάνει ανάκληση (...λέγεται και κυβίστηση) αλλά εγώ θα ήμουν ο «κακός» που θα τα «έλεγα» στο Τσιρογιάννη, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην «πολιτική κριτική» κι όλες αυτές τις επαναστατικές αρλούμπες, που ακούστηκαν και γράφτηκαν, για ένα σουβλατζίδικο στα Ψαροπλιά... και τώρα... «γατάκια» και μάλιστα που δεν νιαουρίζουν, όπως είπε κι ο Τσίπρας!!!

* Και βέβαια, η κ. Κιτσαντά, θα πρέπει να είναι προσεχτική σε όσα γράφει η ίδια είτε σε ανακοινώσεις είτε σε αναρτήσεις... Διότι, μπορεί κάποια στιγμή να κληθεί να τα αποδείξει και κανείς δεν εγγυάται πως θα βρει απέναντί της τόσο «πονόψυχους» ανθρώπους, όπως ο Τσιρογιάννης...

* Επίσης η επικεφαλής της ΡΔΛ, οφείλει να έχει τη γενναιότητα να ανακοινώνει η ίδια την «αποκατάσταση» των πολιτικών της αντιπάλων και να μην κάνει όπως οι εφημερίδες, που βγάζουν καταγγελίες πρωτοσέλιδα με τεράστια γράμματα και όταν είναι να επανορθώσουν το κάνουν στη προτελευταία σελίδα και με γράμματα-ψείρες...»

 

                                                                                                                Λ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top