«Και παρατηρώντας τα, να… κλαίς, είναι το όνομα αυτής της στήλης, που για λίγο καιρό… «απουσιάζει» και όπως διαπιστώσαμε σας… έλλειψε!

Απουσιάσαμε, γιατί δεν μας έμεινε άλλο… «δάκρυ»! Έτσι… πιστεύαμε, αλλά να είναι καλά ο πρωθυπουργός μας Αλέξης, που μας «επανέφερε», με τη «φιέστα» του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο.

Με τη φιέστα της γραβάτας και τους όρκους… αμοιβαίας υπόσχεσης, με τον Καμμένο «μαζί» στα σαλόνια, μαζί σε λίγο και στα… αλώνια!

Ρίγη συγκίνησης λοιπόν από αυτό το πανηγύρι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδων!

Νοιώσαμε εθνικά υπερήφανοι που είδαμε… γραβατομένο τον πρωθυπουργό μας και τον… Καμμένο να παραμένει στα… κιλά του!

Για την γραβάτα του πρωθυπουργού μας ρε γαμώτο!

Του παιδιού του λαού μας!

Του… Νίκου Ξανθόπουλου της πολιτικής μας!

Και παρατηρώντας τα όλα αυτά αδέρφια, το δάκρυ μας κύλησε… κορόμηλο!

Αλλά ο σκηνοθέτης αυτού του πανηγυριού έκανε ένα μεγάλο λάθος σε βάρος του… Καμμένου, του… μακεδονομάχου, του… υπερπατριώτη Πάνου, του… διώκτη της διαπλοκής, της διαφθοράς και της… αστακομακαρονάδας!

Δεν βρήκε μια… φουστανέλα να του φορέσει;

Ο Τσίπρας πήρε μια γραβάτα από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, έναντι του ονόματος «Μακεδονία» και ο Πάνος δεν δικαιούται μια φουστανέλα, για τα «τσάμικα» που μας «χορεύει» αυτά τα χρόνια;

Αδικία;

Μιας και ο λόγος για τα Σκόπια και τη Μακεδονία μας, λέμε τώρα, αν τους λέγαμε: Σας αναγνωρίζουμε μόνο χωρίς τη λέξη Μακεδονία και όλα τα υπόλοιπα… χαλάλι σας, τι θα… χάναμε;

Και τι θα χάνανε τα Σκόπια;

Θα κινδυνεύανε τα… εδάφη μας από τους Σκοπιανούς ή ο Μέγας Αλέξανδρος θα αναγνωρίζονταν σαν Σκοπιανός;

Ή μήπως τα Σκόπια θα προτιμούσανε το όνομα, αντί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Και είπαμε «ναι» στο όνομα, τελικά για μια… γραβάτα;

Όλα αυτά μου θύμισαν μια παλιά ταινία γουέστερν, στην οποία οι δύο πρωταγωνιστές, καλή ώρα όπως οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, τα «βρήκαν» μεταξύ τους σε μια παρτίδα πόκερ και γίνανε και σερίφηδες αυτής της πόλης.

Συνεχίζοντας να παίζουν πόκερ, να χάνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, να υποκύπτουν στους δυνατούς της περιοχής τους, για να παραμείνουν και σερίφηδες.

Και στις πολλές «αναμετρήσεις» τους, με τους «κακούς», κάηκαν και καταστράφηκαν όλες οι παράγκες των κατοίκων και σκοτώθηκαν σχεδόν όλοι τους οι κάτοικοι και διαλύθηκε όλη η πόλη. Και μείνανε μόνο αυτοί οι δύο, εννοείται οι «τιμωροί»!

Και το έργο τελείωνε, λέγοντα, ο πρώτος πρωταγωνιστής στον δεύτερο: «Επιτέλους θα ζήσουμε ειρηνικά»! Και ο δεύτερος στον πρώτο: «Και… αγαπημένα»!

Μόνο που εκείνος ο σκηνοθέτης, όπως και ο σκηνοθέτης της φιέστας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ένα σοβαρό λάθος: Δεν άφησε και κάτι όρθιο, δεν άφησε και κάποιους να ζήσουν ή να μην υποχρεωθούν να φύγουν από την πόλη τους. Όλα τα… διέλυσε!

Καλή ώρα σαν τους δικούς μας πρωταγωνιστές! 

Πάμε και στα «εντός και επί τα αυτά»! Και βέβαια στα περί του Δήμου Αρταίων, μιας και ο χρόνος πλησιάζει για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Για τον οποίο Δήμο Αρταίων, τα ονόματα «πέφτουν σαν χαλάζι». Ψιλό χαλάζι, μεσαίο και… καρύδι χαλάζι!

Κάποιοι «πετάνε» ονόματα, όπως πετάνε πέτρες στις… καρυδιές!

Μπουρδοδημαρχολογίες το ανάγνωσμα και καφενέδων… χαβαλές!

Και όλα τα ονόματα που «πέσανε» μέχρι στιγμής σε αυτόν τον… στίβο, για τον νυν Δήμαρχο ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, είναι «μια χαψιά»!

Με τη «φόρα-κατηφόρα» που πήρε, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αναμενόμενη «κατάρρευση» του «πύργου» ΚΙΝ-ΑΛ, που χτίστηκε με «Ποταμίσιο»… άμμο και «στηρίχθηκε» στα… «ευλύγιστα»… υποστυλώματα ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ, ποιος… «μεγάλος αρχηγός», από μόνος του, θα «χτυπήσει» το Δήμο Αρταίων;

Για αυτό σας λέω μην ακούτε τις μπουρδοδημαρχολογίες που ακούγονται.

Τώρα όσον αφορά τις αναμενόμενες και μη αποφευκτέες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σε τοπικό επίπεδο, σίγουρα θα υπάρξουν νέα πρόσωπα και ενδιαφέροντα πρόσωπα.

Όσον αφορά τη Ν.Δ., η πεντάδα είναι σχεδόν έτοιμη. «Βασικοί» οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ και ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ και ακολουθούν ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.

Τώρα στο ΚΙΝ-ΑΛ, η κατάσταση μπερδεύεται, ενόψει εξελίξεων. «Βλέπουμε» νέο ξεκίνημα σαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και πιθανούς υποψηφίους τους ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΓΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει δύο βουλευτές, θα χάσει τον έναν στις επόμενες εκλογές, που σημαίνει, όποιοι κι αν συμπληρώσουν την… πεντάδα, θα είναι «γλάστρες», της σύνθεσης του ψηφοδελτίου.

Για τους υπόλοιπους, όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι, χωρίς προαπαιτούμενα και προδιαγραφές. Ειδικά για τους ΑΝΕΛ το πρόβλημα θα είναι… άλυτο!

Πάντως το 2019, θα είναι χρονιά απανωτών εκλογών, θα είναι χρονιά περικοπών συντάξεων, θα είναι χρονιά «πρόδρομος» για την κατάργηση του… αφορολόγητου, το 2020!
Το μόνο που θα μας μείνει θα είναι η… γραβάτα των «θριάμβων» του πρωθυπουργού μας Αλέξη.
Και η «θηλιά» η δικιά μας!   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top