Παραδοσιακό καφενεδάκι στο κέντρο της πόλης της Άρτας, με 1,20 ευρώ ο ελληνικός και με πελάτες από 60 χρονών και άνω και οι περισσότεροι εν δυνάμει μακαρίτες, έβγαζε άνετα το μεροκάματο και από το μεροκάματο έμενε και κάτι για το μπαούλο και από το μπαούλο «δανείζονταν» η σύζυγος, τα παιδιά και η Όρκα (όπως την φώναζε) πεθερούλα του ιδιοκτήτη!

Νοικοκύρης ο άνθρωπος, αλλά τελευταία του έφυγε το χαμόγελο και η… πεθερά, και… «πως πάμε αφεντικό;». «Για φούντο», η απάντησή του. «Γιατί, αφού βλέπω κάθε μέρα είσαι γεμάτος;», τον ματαρωτάω! «Και το συρτάρι μου είναι γεμάτο τεφτέρια!», η απάντησή του.
Τεφτέρια για 1,20 λεπτά που κοστίζει ο καφές, ενώ στις καφετέριες έχει 2 και βάλε!

Απόμαχοι της ζωής, με συντάξεις και τσονταρίσματα από παιδιά και εγγόνια και δεν τους μένει να πιούν ένα καφεδάκι, το μόνο που τους επιτρέπει ο γιατρός και η υγεία τους.

«Από τις 10 του μήνα και μέχρι το τέλος του μήνα, δουλεύει το τεφτέρι», γιατί οι συντάξεις τελειώνουν και από τις μία μέχρι τις δέκα του μήνα βλέπουμε ευρώ», μας είπε ο καφετζής της γειτονιάς μας!

Ούτε για καφεδάκι!

Και τα «σοφά» μυαλά αυτής της «δίδυμης» κυβέρνησης, μαγειρεύουν φορολόγηση και των αγροτεμαχίων, είτε είναι εκμεταλλεύσιμα, είτε όχι!

Αδέρφια ούτε επί τουρκοκρατίας δεν γίνονταν αυτό. Ερχότανε οι αγάδες, οι βεζύρηδες και οι πασάδες εκείνης της εποχής και σου έλεγαν: «Βγάζεις 1.000 οκάδες στάρι, οι 100 θα είναι δικές μας, 100 οκάδες κρομμύδια, τα 10 δικά μας, 10 οκάδες ντομάτες, η μία δικιά μας»!!!

Οι τουρκαλάδες κατακτητές ήταν πιο ανθρώπινοι, από τούτους που μας κυβερνάνε!

Αν είναι οικόπεδο, φορολόγηση 0,40 το τ.μ., δηλαδή 400 το στρέμμα και ας έχει μέσα βάτα και φτέρες!

Όμως τα δικά μας τα χωριά, τα χωριά της Άρτας, έχουν δεκάδες οικισμούς και σύνορά τους, οι κορυφές των λόφων. Όλες αυτές οι εκτάσεις θεωρούνται οικόπεδα, γιατί βρίσκονται εντός οικισμού.

Αν κάποιος «άτυχος» κληρονόμησε ας πούμε 10 στρέμματα, από τους γονείς του, μεταξύ δύο λοφίσκων ή δύο… ρυακιών, θα πληρώνει φόρο 4.000 ευρώ το χρόνο και ας μην κάνουν ούτε για βοσκοτόπια!

Για τέτοια τρελά γίνεται λόγος!

Και αυτή η τρέλα δεν πάει στα χωριά, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων!

Και για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας φταίει ο δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ! Κάτι τέτοια διαβάζουμε και παίρνουμε ανάποδες!

Φταίνε, μας λένε ο Παπαλέξης και τα πεζοδρόμιά του, για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης! Ρε λεβέντες και επαναστάτες του «φραπόγαλου», τι πρέπει να κάνει ο δήμαρχος και δεν το κάνει γι’ αυτό το πρόβλημα; Να αρχίσει ο ίδιος να κόβει κλήσεις ή να καβαλάει κάνα γερανοφόρο και να αδειάσει την πόλη από τα τροχοφόρα;

Να σας πω εγώ τι θα μπορούσε να κάνει, ώστε να πίνετε με άνεση τα φραπόγαλά σας; Να απαγορεύσει την είσοδο των τροχοφόρων στο κέντρο!

Όμως αν έκανε κάτι τέτοιο, εσείς οι ίδιοι θα κρεμόσασταν στα κάγκελα!

Και κάτι ακόμη! Οι πεζοδρομήσεις, αρχικά του Κώστα Βάγια, στη συνέχεια του Πάνου Οικονομίδη και σήμερα του Γιάννη Παπαλέξη, άλλαξαν την εικόνα της Άρτας και την μετέτρεψαν σε μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις της χώρας, από «Κεφαλοχώρι» που ήταν πριν από λίγα χρόνια!

Είπα να κάνετε αντιπολίτευση, αλλά… έξυπνη!

Φίλε Γιώργο Αποτόρη, πες μας επιτέλους ποια είναι εκείνη η «μεγάλη προσωπικότητα» που «πιέζεται» να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων; Ποιος είναι αυτός ο «Μεσσίας», για να τον υποδεχτούμε μετά «βαϊων και κλάδων»; Πες μας γιατί θα κλατάρουμε, θα φάμε τα… «ματοτσίνορά» μας!

Φίλε Γιώργο χάσαμε και οι δυο μας τα μισά μας μαλλιά και άσπρισαν τα άλλα μισά σε αυτό το μετερίζι, μη χάσουμε στο τέλος και τα μυαλά μας!

Χαβαλέ να κάνουμε, να σπάσουμε την πλάκα μας, αλλά με τέτοια ανέκδοτα, θα… «παγώσουμε»!

Διότι φίλε μου όταν κυκλοφορούν, όπως λες, έντονα τέτοιες φήμες, ε, κάπου θα «έπεφτε» και το όνομα της υποτιθέμενης «μεγάλης προσωπικότητας» και υπερκομματικής μάλιστα εμβέλειας!!! Δεν συμφωνείς; Φοβούνται μην τον «ματιάσουμε»; Ή τον έχουν σε… γυάλα;

Μήπως είναι ο Μπάτμαν, το φιδάκι ο Διαμαντής ή ο Ηλίας Μαμαλάκης;

Λέω μήπως! Διότι στην Άρτα φταρνίζονται στον Μχούστ και… γριπιάζουν στη Γούρνα και θα «κρύβονταν» ένα τέτοιο κελεπούρι και υπερκομματικής (!!!) μάλιστα εμβέλειας;

Από το Αστυνομικό Δελτίο: «Συνελήφθησαν δύο στη Συκούλα γιατί είχαν στην κατοχή τους 1 κιλό (!!!) λαθραίο καπνό(!!!). Κατασχέθηκαν καπνός και αυτοκίνητο…!

Δεν λέμε, να κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία, αλλά να συλλαμβάνονται συνάνθρωποί μας για ένα κιλό καπνό (έλεος), τον οποίο προφανώς αγόρασαν για προσωπική τους χρήση! Αξίας; Άντε 15 ευρώ!

Σε περίοδο ανυπόφορης και απάνθρωπης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η Αστυνομία εξαντλεί τη δραστηριότητά της και την αυστηρότητά της σε τέτοιες… «λαθρεμπορίες»;

Εντάξει, το λέει ο νόμος και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, αλλά όχι και σε τέτοιες περιπτώσεις, σε περιπτώσεις ταλαίπωρων καπνιστών εννοώ και όχι λαθρεμπόρων! Διότι ο εν λόγω νόμος είναι του προηγούμενου αιώνα και είναι αδρανοποιημένος θα λέγαμε. Γιατί τον «ξετρυπώνουν»;

Δεν ζημιώνει το Κράτος από αυτού του είδους τους φουμαδόρους, αλλά από εκείνους που πουλάνε το πακέτο τα τσιγάρα, στην τιμή ενός κιλού κρέατος! 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top