Λοιπόν θέλετε να μάθετε πως… «πορεύονται» οι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι Αρταίων; Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και οι… λοιποί;

Και να μη θέλετε, εμείς θα σας πούμε, γιατί δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να σχολιάσουμε!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, έχει εκεί στο δημαρχείο… «απλωμένο τραχανά» και πρέπει να τον μαζέψει πριν μπει ο καινούργιος χρόνος!

Κι αυτό κάνει! Κάνοντας τη δουλειά του έχει και την άνεση και την πολυτέλεια, να απολαμβάνει και να… «φουμάρει» τα ζόρια των πιθανών αντιπάλων του.

Το πλεονέκτημα, όπως πολλές φορές έχουμε πει, των «εν ενεργεία» δημάρχων.

Δημαρχεύουν και… «ψαρεύουν» ψήφους! Και με… μισογεμάτο το ψηφοδέλτιό τους!

Ενώ οι άλλοι, οι αντίπαλοί τους;

Ούτε… «φόλι» δεν έχουν! Ψάχνουν!

Ας πούμε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ. Πήρε την απόφαση να πάει για δήμαρχος, το είπε και δημόσια και… «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν»!

Μεγάλη η… «δρασκελιά» του και δεν τον… φτάνουν! Τηγανίτα τίποτα!

Με δύο «φόλια» ξεκίνησε ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ και δεν λένε να… «τριτώσουν»!

Δύσκολοι καιροί για νέους υποψηφίους δημάρχους! Πολλοί τους «ερωτεύονται», λίγοι τους «αρραβωνιάζονται», ελάχιστοι τους… «παντρεύονται»!

Και πώς να «σκαρώσουν» ψηφοδέλτια;

Δύσκολοι, ματαλέμε, οι καιροί!

Διότι για να πας για δημοτικός σύμβουλος, πρέπει να έχεις και… κίνητρα!

Πάνε οι καλές εποχές, οι εποχές των «παχέων αγελάδων», για δημάρχους και συμβούλους!

Κατάντησαν… αγγαροδουλειές!

Γιαυτό συνεχώς λέμε από αυτή τη στήλη! Κανένας νέος υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει… «στρατό». Έναν – δύο «ανιχνευτές», καταστάσεων και προθέσεων, διαθέτουν και τίποτε περισσότερο!

Θα μου πείτε: Όπως τα λες, ο Παπαλέξης δεν θα έχει αντίπαλο; Θα έχει αδέρφια!

Θα έχει… αντιπάλους, όχι αντίπαλο, αλλά όχι… «αδέσποτους»!

Η δημοτική ομάδα του ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ και η Ν.Δ., ακόμη δεν… «μίλησαν». Και είναι βέβαιο ότι δεν θα γίνουν «ουρά» σε κανέναν, δεν θα δεχτούν… «καπελώματα»! Θα «προκύψει»… επικεφαλής! «Μαγειρεύεται» το… πρόσωπο! Εκτίμησή μας και δεν θα πέσουμε έξω!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα στηρίξει δικό του υποψήφιο δήμαρχο και η απόφαση θα παρθεί πριν φύγει η χρονιά!

Συνδυασμό σίγουρα θα κατεβάσει και το ΚΚΕ, τουλάχιστον για να μετρήσει τις δυνάμεις του, όπως κάνει από τότε που έπαψε να είναι μια από τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», που στήριζαν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ!

Συνεπώς σίγουροι αντίπαλοι του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, θα είναι… τρεις… «δεσποζόμενοι»!

Κι όταν οριστικοποιηθούν τα ονόματα, 600 θα συγκροτήσουν τα δικά τους ψηφοδέλτια!

Θα βρεθούν; Όπως – όπως, θα βρεθούν!

Για τους «αδέσποτους» όμως τι θα… απομείνουν;

Κι αν απομείνουν, τι τύχη μπορεί να έχουν;

Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν βάση εφόσον δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Και τα λέμε αυτά αδέρφια, γιατί γνωρίζουμε αυτό το «άθλημα» και εγωιστικά θα πούμε, όσο ελάχιστοι στην περιοχή μας.

Διότι η κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου, με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», είναι… Γολγοθάς!

Όταν ένας υποψήφιος δήμαρχος θέλει περίπου 150 υποψήφιους συμβούλους, δεν είναι απλά… Γολγοθάς, είναι κάτι περισσότερο από… άθλος!

Ήταν και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Να περιοριστούν ή να εκλείψουν υποψηφιότητες, της λογικής «για το γαμώτο»!

Μάλιστα σήμερα που δεν υπάρχουν ισχυρά κόμματα, ικανά να επιβάλλουν υποψηφιότητες και να τις… «φορτωθούν» εκλογικά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου βολικά, ακόμη και για άτομα που διαθέτουν ξεχωριστή προσωπικότητα, λαϊκές προσβάσεις, άτομα καταξιωμένα και ευρείας αποδοχής!

Θα αναφερθούμε σε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να καταλάβετε τι θέλουμε να πούμε.

Ο αείμνηστος ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΕΝΤΖΗΣ, ήταν υποψήφιος δήμαρχος όλων των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης και της «μισής» Ν.Δ., που τότε κυβερνούσε και δυσκολεύονταν να καταρτίσει ψηφοδέλτιο μόλις… 37 ατόμων. Το συμπλήρωνε όπως – όπως και οι δέκα από αυτούς συγκέντρωσαν διψήφιο αριθμό ψήφων.

Τα ίδια ακριβώς προβλήματα στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους είχαν και οι δήμαρχοι ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ, παρά το γεγονός ότι στηρίζονταν από πανίσχυρα κόμματα και ψάχνανε για 37 μόνον υποψήφιους.

Υπήρχαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στα ψηφοδέλτια των προαναφερόμενων, που συγκέντρωναν ακόμη και μονοψήφιους αριθμούς ψήφων.

Γιαυτό σας λέμε, όταν κάποιος σας λέει σήμερα «έχω έτοιμο ψηφοδέλτιο» και το λένε πολλοί, σου λένε… ψέματα!

Και για να πεισθείς, ρώτησε έναν από αυτούς: «πες μου 10 ονόματα, από τα 150 που χρειάζεσαι»! Αν σου πούνε, να μου τρυπήσετε τη μύτη!

Τα προαναφερόμενα σχόλια δεν γράφονται για να αποθαρρύνουν, αλλά για να προσγειώσουν στην πραγματικότητα, εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Γράφονται και για έναν ακόμη λόγο! Κι αυτός ο λόγος έχει σχέση με τη σοβαρότητα της κάθε σχετικής κίνησης.

Τι θέλουμε να πούμε; Θέλεις αγαπητέ μου να γίνεις δήμαρχος, πες μου ποιοι σε ακολουθούν;

Λες θα «είμαι υποψήφιος δήμαρχος», στο καφενείο, στο γήπεδο, στη λαϊκή, στο σούπερ – μάρκετ. Γιατί δεν ανακοινώνεις την απόφασή σου; Μήπως ρίχνεις άδεια, για να πιάσεις γεμάτη;

Μήπως κρατάς «πισινή», για την περίπτωση που δεν θα μπορέσεις να κάνεις ούτε ψηφοδέλτιο;

Π.χ. για το Δήμο Αρταίων, πέραν από τον νυν δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, επίσημα κανείς άλλος μέχρι στιγμής, δεν δήλωσε υποψήφιος!

Το να το πει κάποιος σε ένα Μέσο Ενημέρωσης, δεν σημαίνει τίποτε! Σε αυτές τις περιπτώσεις η δημοσιοποίηση μιας υποψηφιότητας γίνεται στο σύνολο των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως π.χ. έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ. Διένειμε σχετική ανακοίνωση σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, δεν λειτούργησε με τακτικές καφενείου, δεν άφησε τους ψιθύρους να λειτουργήσουν για πάρτι του.

Σήμερα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» φιλοξενεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, με την οποία δίνει και το προσωπικό του στίγμα, για την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο των Κεντρικών Τζουμέρκων.

Είναι ένας νέος άνθρωπος, μόλις 35 χρόνων, έχει πολιτικό λόγο, έχει κίνητρο για να προσφέρει στον τόπο του, γιατί σε αυτόν θα ζήσει, έχει στόχους, έχει φιλοδοξίες που δικαιούται να ικανοποιήσει, έχει αντοχές για δουλειά.

Αυτός λοιπόν ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ, τον οποίο προσωπικά ακόμη δεν τον έχω γνωρίσει, αν και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στη γενέτειρά μου, τα Τζουμέρκα, δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, για να καλύψει τα… κενά του χρόνου που του περισσεύει, αλλά για να προσφέρει!

Φρέσκιες ιδέες και γιατί όχι!

Υποψήφιος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων θα είναι και ΠΑΛΙ ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ με ομόφωνη απόφαση της δημοτικής του ομάδας, πλην του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΗ, που τον διέγραψαν.

Προφανώς ο κ. Χασιάκος «βλέπει» πρόσφορο το έδαφος! Διότι με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κάτι περισσότερο ξέρει από εμάς.

Όμως μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαθέτει και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ, ο οποίος, φέρεται ως ένας από τους βασικούς αντιπάλους του.

Μόνο τρεις(;) λοιπόν για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων;

Όχι βέβαια! Έχουμε  και τον ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΣΙΠΡΑ, ο οποίος δήλωσε «παρόν», αλλά προχωράει με… «δειλά» βήματα! Σκοπιμότητα, τακτική ή στήνει καρτέρι στους αντιπάλους του; Θα δούμε!

Όσον αφορά τώρα την Αντιπεριφέρεια Άρτας και για το ποιος θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, εμείς παραμένουμε στις επιφυλάξεις μας, όσον αφορά τον νυν αντιπεριφερειάρχη!

Για την οποία υποψηφιότητά του, ρωτήθηκε ο ίδιος ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ από την ΗΧΩ της Άρτας: «Έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά σας;». Και η απάντηση: «Λογικά έχει κλειδώσει…»!

Δηλαδή αν δεν... «κλειδώσει», αυτό θα γίνει… «παράλογα;».

Τα συμπεράσματα… δικά σας! Λογικά ή παράλογα!

Διότι αν ήταν «κλειδωμένη» ( η υποψηφιότητά του), προς τι το… «λογικό;».

Πάμε παρακάτω!

Η Όλγα και ο Γρηγόρης είναι ο όλος ΣΥΡΙΖΑ της Άρτας;

Γιατί ρωτάμε; Διότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του ιστοσελίδα, αλλά τα του ΣΥΡΙΖΑ «πλασσάρονται», διά της ιστοσελίδας του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της βουλευτού κ. Γεροβασίλη!

Οι άλλοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, είναι… «κομπάρσοι»; Νεροκουβαλητές;;;

Πέστε μας, έχω άδικο;

Καλά μη μας λέτε! Τα υπονοούμενα τα «πιάνουμε»!

Βρήκε τον μάστορά του, ο «μαϊδανός» των τηλεοπτικών καναλιών και πρώην πρύτανης κ. Μαρκάτος, στο πρόσωπο του βουλευτή Άρτας ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ και σε χθεσινό τηλεοπτικό πάνελ στο ΣΚΑΪ.

Περί νόμιμων παρεμβάσεων του Κράτους, ο λόγος και περί παράνομων πράξεων πολιτών, με αφορμή την «απελευθέρωση» της ΕΡΤ από τους καταληψίες.

Είπε ο πολύς Μαρκάτος, ότι επί χούντας και στο Πολυτεχνείο έγινε από το λαό κατάληψη. Ήταν παρανομία; ρώτησε, σαν πολιτική Αρσακιάδα!

Και η απάντηση του κ. Γκόκα: Τότε είχαμε δικτατορία. Από το Πολυτεχνείο όμως να θυμηθούμε κάποιες άλλες καταλήψεις, επί των ημερών σας!

Επί των ημερών της «Πρυτανείας» Μαρκάτου, που καίγονταν το Πολυτεχνείο από τους καταληψίες και ο κ. πρύτανης… «χτενίζονταν» και χαριεντίζονταν με την Αριστερά!

Και σήμερα με τους Ανεξάρτητους του Καμμένου. «Όπου… «χωράει» δηλαδή!

Καλά «φρούτα» βγάζει το «γυαλί»!

Αλλά και ο συμμετέχων στο ίδιο πάνελ συνταγματολόγος κ. Δημητρόπουλος, πήρε τις απαντήσεις του, από τον κ. Γκόκα, απαντήσεις που του προκάλεσαν και… «λόξυγγα»!

Για την ιστορία τα λέμε αυτά!

Διότι τα κανάλια, έχουν τα δικά τους «θερμοκήπια», για τους «μαϊδανούς» τους! Και σε αυτά δεν ευδοκιμούν κάποιοι «ενοχλητικοί» βουλευτές της επαρχίας, όπως ο δικός μας κ. Γκόκας.

Γειά σας!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top