ΔΕΝ ήταν σήμερα μέρα για «κακίες» αυτής της στήλης, αλλά υποχρεωνόμαστε να αλλάξουμε το… μενού μας.

ΔΙΟΤΙ ο «σεφ» των «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ», από την ΗΧΩ της Άρτας, ο Ν.Α.Σ., σε σημερινά σχόλιά του, (για ακόμη μια φορά) μας «ενέπλεξε» σε… προεκλογικά «επεισόδια», χωρίς να έχει λόγους.

ΑΣ πούμε, γράφει o Ν.Α.Σ.:

 

«Το καλύτερο το έγραψε ο ΛΕΣΤΑΣ, στον paratiritis… μάλλον βρίσκονταν σε διάλειμμα ανάμεσα στους οδυρμούς του, γιατί δεν έφτιαξε συνδυασμό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η Όλγα δεν στήριξε την Τζένη και στην αγωνία του, που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα δώσουν τον αγώνα για τον Δήμο με τον Τσιρογιάνη… φυσικά, ο ΛΕΣΤΑΣ χέστηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ… άλλος είναι ο καημός του…
Διότι, όπως και ο ίδιος έγραψε στο βιβλίο του «ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ», αυτός ήταν που έστησε πυροστιά με γνωστό stalinista εκείνης της εποχής και έπεισε συμπολίτη αριστερό, σχεδόν κομμουνιστή, να απαρνηθεί το κόμμα και να κατέλθει υποψήφιος σύμβουλος με τον δεξιό υποψήφιο δήμαρχο Κ. Βάγια στις δημοτικές εκλογές του 1990… και ήταν τόσο κρίσιμες οι αριστερές ψήφοι, που τελικά έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Κώστα Βάγια απέναντι στον Αλέκο Λιαροκάπη…
Αλλά τότε ήταν καλά, να κατέρχονται αριστεροί και κομμουνιστές με τον δεξιό Βάγια… σήμερα που γίνεται το ίδιο με τον Τσιρογιάννη, για τον ΛΕΣΤΑΣ είναι ατόπημα… εμ κι αυτός ο Τσιρογιάννης, δεν ξέρει να χειρίζεται τους δεξιούς… τέλος πάντων».

Η απάντησή μου στα παραπάνω είναι επιβεβλημένη. Ναι, έτσι έγινε στις εκλογές του 1990 που τις κέρδισε ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ, με αντίπαλο τον πανίσχυρο τότε ΑΛΕΚΟ ΛΙΑΡΟΚΑΠΗ, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη ΟΛΩΝ των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης. Και τις κέρδισε με διαφορά μόνο 50 ψήφων και εξαιτίας αυτής της «πυροστιάς».

ΟΜΩΣ η «πυροστιά» στήθηκε από τον συνδυασμό του ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, ήταν εκλογική στρατηγική και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με κόμματα και ειδικότερα με τη Ν.Δ.

ΠΑΜΕ παρακάτω: Μας λέει ο Ν.Α.Σ.: «…σήμερα που γίνεται το ίδιο με τον Τσιρογιάννη, για τον ΛΕ-ΣΤΑΣ είναι ατόπημα… εμ κι αυτός ο Τσιρογιάννης, δεν ξέρει να χειρίζεται τους δεξιούς… τέλος πάντων».

ΕΠΕΙΔΗ το συγκεκριμένο σχόλιο μας θίγει, λέμε στον Ν.Α.Σ., ότι ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ουδέποτε ασχολήθηκε ή επέκρινε πρόσωπα – άτομα για τις επιλογές τους και τις προτιμήσεις τους.

ΠΟΤΕ, μα ποτέ δε χαρακτηρίσαμε «ΑΤΟΠΗΜΑ» τις προσχωρήσεις αυτοδιοικητικών στελεχών της Κεντροαριστεράς προς τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ. Για κανέναν δεν γράψαμε το παραμικρό σε βάρος τους.

ΜΑΛΙΣΤΑ είχαμε ενδεχομένως και τη δυνατότητα να αποτρέψουμε κάποιες από αυτές, με πειθώ βέβαια, αλλά δεν το κάναμε, δεν το επιδιώξαμε, δεν είναι στη δική μας λογική και πρακτική.

ΚΑΙ θα αναφερθώ μόνο σε μία περίπτωση. Η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ είναι φίλη μας πολύ πιο πριν ασχοληθεί με τα κοινά. Συζητάμε, ανταλλάσουμε απόψεις, αλλά ποτέ μας δεν επιδιώξαμε να επιβάλλουμε, ο ένας στον άλλον, τις θελήσεις ή τις προτιμήσεις του.

ΠΡΙΝ η ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ πάει στον Τσιρογιάννη, με ρώτησε: «Ποια είναι η γνώμη σου;». Και η απάντησή μου φίλε Ν.Α.Σ.: «Να πας εκεί που εσύ θέλεις. Και αφού επιλέγεις Τσιρογιάννη, να το κάνεις». Επικαλούμαι την μαρτυρία της.

ΑΛΛΑ και για τον ΣΩΤΗΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥΛΗ, την ΜΑΡΩ ΝΑΚΑ, τον ΣΩΤΗΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, τον ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, δεν κριτικάραμε ούτε στο ελάχιστο τις επιλογές τους, προς Τσιρογιάνη μεριά, που υποτίθεται είμαστε απέναντί του.

ΑΥΤΑ, για την αλήθεια. Και κάτι ακόμα! Ναι, «χεστήκαμε» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβασαν δικό τους υποψήφιο. Το παλέψαμε όμως. Αλλά άλλοι «ΔΕΝ ΧΕΣΤΗΚΑΝ» για αυτό το κατάντημα.

ΕΝΩ θα έπρεπε να «ΧΕΣΤΟΥΝ» και πατόκορφα εκείνοι που φταίνε!

ΜΗΠΩΣ για τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, φταίει ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ;





ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top