Συζητήθηκε στη Βουλή το Σ/Ν με τίτλο «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις».

Στην σχετική του ομιλία, ο Γιώργος Στύλιος επισήμανε την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους παραγωγούς και τους νέους αγρότες, προκειμένου να οργανώσουν τους συνεταιρισμούς τους στα πλαίσια της σύγχρονης οικονομίας. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις παροχές που οφείλει να προσφέρει η Πολιτεία προς τους συνεταιρισμούς, καθώς και στις αρχές από τις οποίες αυτοί θα πρέπει να διέπονται.

«Το θεσμικό πλαίσιο οφείλει να προάγει την αυτόνομη και σε περιβάλλον δημιουργικότητας λειτουργία των συνεταιρισμών, με σύγχρονα λογιστικά πρότυπα, εξωστρεφή προσανατολισμό ποιοτική παραγωγή και με ενίσχυση των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων» επισήμανε ο κ. Στύλιος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διεθνείς επιστημονικές τάσεις του Management στον αγροτοδιατροφικό τομέα οι οποίες θα υποδείξουν και τονορθό δρόμο.  Οι επιστημονικές έρευνες συνηγορούν,συνεχίζει ο Βουλευτής, ότι μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, θα μπορέσουν οι αγρότες να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους και να καλυτερεύσουν τη θέση τους. Το ζητούμενο για τους παραγωγούς μας είναι η εξειδίκευση και η εξωστρέφεια. Οι συνεταιρισμοί πρέπει να βασίζονται στα μέλη τους, στην εμπιστοσύνη, τη συνεννόηση, τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη. 

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου,καταλήγει ο κ. Στύλιος, κινείται σε ξεπερασμένη και λάθος κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, το καταψηφίζουμε,ενώ η ίδια η πραγματικότητα θα το ακυρώσει.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top