Μεγάλη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση υφίστανται οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας λόγω της νέας διαδικασίας είσπραξης των τελών ενοικίασης – μίσθωσης των κοινόχρηστων βοσκοτόπων. Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος με σχετική ερώτηση που συνυπέγραψε με 23 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση , χιλιάδες κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να έχουν επιλέξιμο βοσκότοπο προς επιδότηση, θα κληθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχουν ολοκληρώσει ένα γραφειοκρατικό κυκεώνα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μίσθωσης και να μην χάσουν τα δικαιώματά τους.Ειδικότερα, οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται αν δεν καλύπτονται από τις βοσκοτοπικές εκτάσεις της χωρικής τους ενότητας να ταξιδέψουν σε όποιο Δήμο ανήκει η έκταση που θα ενοικιάσουν για να υπογράψουν το σχετικό συμφωνητικό και να γνωστοποιήσουν την καταβολή των χρημάτων στην οικία ΔΑΟΚ προκειμένου να μην επιβληθούν ποινές.

Πρόκειται για άσκοπη επιβάρυνσηγια τους κτηνοτρόφους, με μεγάλο γραφειοκρατικό φορτίο για τους αρμόδιους υπαλλήλους στις Περιφέρειες και τους Δήμους, γεγονός που αναφέρεται και σε σχετική κατεπείγουσα επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. (ΠΟΓΕΔΥ).

Οι Βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό αν σκοπεύει να προχωρήσει στην απλοποίηση της όλης διαδικασίας και να ολοκληρώσει τα οριστικά σχέδια βόσκησης προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση στο ζήτημα της κατανομής των βοσκότοπων.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top